Cum sa?

Cum să supravieţuieşti bârfelor din jur?

Scris de: Ghinea Viorica | 11.04.2012

                 Cum să supravieţuieşti bârfelor din jur?

Bârfa face parte din natura umană şi nu va dispărea niciodată, oricât de mult ne-am dori ca vorbele acelea urâte să fie ultimele din viaţa noastră. Din păcate, te vei întâlni mereu cu oameni care au plăcerea de a inventa, de a colora anumite informaţii adevărate sau nu. Important este să înveţi să supravieţuieşti în astfel de medii de socializare.

Internetul şi telefonul mobil râmăn în continuare cele mai folosite mijloace de propagare a bârfei, în special în rândul adolescenţilor. Iar şcoala reprezintă mediul ideal în care bârfa poate fi alimentată şi întreţinută. Bârfele par amuzante, cei care le răspândesc se amuză copios fără să se gândească cât de mult ar putea suferi persoana respectivă. În funcţie de gravitate şi de intensitate bârfele pot avea urmări traumatizante.
 

Cum recunoşti un bârfitor de meserie?
 

La şcoală intri în contact cu tot felul de colegi, fiecare cu personalitatea lui. Important este să descoperi cine sunt bârfitorii ca să ştii de cine să te fereşti.

Unui bârfitor îi place să fie în centrul atenţiei, de aceea majoritatea au tendinţa să formeze grupuri de bârfă. Un bârfitor de meserie se preocupă mai mult de viaţa altora, decât de a lui. Nu îi scapă niciun amănunt şi se macină cum să condimenteze informaţiile aflate. Se simte important atunci când împărtăşeşte tuturor anumite zvonuri, simte că aceasta este vocaţia lui şi singurul lucru care îl stimulează în viaţă. De ce ajunge să bârfească tot timpul? Pentru că nu are alte scopuri, pentru că nu i s-a atras atenţia până acum, iar invidia împreună cu plictiseala nu fac alianţă productivă.

La prima vedere, bârfitorii par persoane de încredere pentru că sunt prietenoşi şi deschişi. Dar cu timpul îţi vei da seama că este ceva în neregulă cu comportamentul lor, de aceea trebuie să te gândeşti de două ori înainte să le spui ceva despre tine sau despre prietenii tăi. 
 

Cum să te fereşti să devenii subiect de discuţii
 

Dacă nu vrei ca viaţa ta să fie dezbătută intens atunci fereşte-te de grupurile vesele care au ca principală activitate – difuzarea de bârfe cu caracter negativ.

Dacă ai descoperit deja cine este bârfitor printre cunoştinţele tale, încearcă să-l tragi deoparte şi să porţi o discuţie amabilă cu el. Spune-i că ai prefera să-ţi împărtăşească doar ţie comentariile pe care le împarte în stânga şi în dreapta. Odată tras la răspundere se va simţi prost şi nu va mai împrăştia vorbe urâte despre tine, asta în cazul în care nu o făcea intenţionat pentru a-ţi strica imaginea. Încearcă să te înţelegi bine cu cei din jur şi să-i respecţi dacă vrei să fii tratat la fel.
În plus, dacă ai un comportament adecvat nu vor avea ce să spună despre tine şi nici bârfele inventate nu vor fi crezute atât de uşor de ceilalţi colegi sau prieteni. Mai mult, ei te vor susţine pentru că ştiu ce fel de prieten le-ai fost.

Nu te lăsa intimidat şi nu te arăta afectat atunci când îţi mai ajung la ureche vorbe nu prea frumoase despre tine. Chiar dacă vei încerca să te ţii cât mai departe de aceste tentaţii oamenii tot timpul vor bârfi şi ignoranţa te va ajuta să supravieţuieşti.

 

Tags: BÂRFA, SUPRAVIEŢUIRE BÂRFE, ADOLESCENŢII ŞI BÂRFELE, VORBE URATE, JIGNIRI, SOCIALIZARE, ADOLESCENȚA;

Articole similare

Cum să avem o piele frumoasă în sezonul rece!

Cum sa?

 Hidratarea – primul pas al frumuseții!   Dacă în sezonul cald spuneam că o piele hidratată este o piele frumoasă, acum, în sezonul Vezi tot

Învață să spui lucrurilor pe nume - Cum să comunici eficient

Cum sa?

Nevoia de a se face înțeles este foarte importantă pentru fiecare adolescent. Multora  nu le este foarte ușor să comunice într-un Vezi tot

Cum sa aratam bine de revelion?

Cum sa?

Orice adolescenta asteapta revelionul, pentru ca este o ocazie minunata pentru a socializa si a aborda un look mai special decat Vezi tot

Cum ii arat ca il/ o plac?

Cum sa?

Iti place un baiat sau o fata si nu stii cum sa ii arati. Cum trebuie sa procedezi ca sa te Vezi tot

Cum să depăşim teama de a vorbi în public

Cum sa?

 Tuturor ne este cunoscut sentimentul de teamă, fie că ne place să recunoaştem acest lucru sau nu. Şi este perfect normal Vezi tot

Page Rank