Cum sa?

Când memoria îți joacă feste – Cum elaborezi un plan de bătaie

Scris de: Tami Miron | 02.04.2012

Când memoria îți joacă feste –  Cum elaborezi un plan de bătaie
Ai impresia că memorie îți dă bătaie de cap și uneori nu te mai poți baza pe ea? Nu ești singurul/singura căruia/căreia memoria îi joacă feste. Mulți adolescenți pot avea probleme cu memoria din cauza transformărilor hormonale și a unui stil de viață haotic. La fel cum corpul tău are nevoie de antrenament pentru a fi în formă maximă , așa și creierul tău ’’tânjește’’ după puțină gimnastică.
 

Explorarea strategiilor

 
Când ceva nu funcționează așa cum ne-am dori, cei mai mulți dintre noi căutăm soluții. Încercăm să elaborăm strategii care să ușureze stocarea noilor informații. Atunci când pornim în explorarea strategiilor este foarte important să ne gândim la eficiența lor. Găsirea stilului personal este esențial în stocarea noilor informații. O strategie eficientă trebuie să se plieze pe personalitatea ta. De exemplu, o persoană extrovertită și  sociabilă va învăța o limbă străină mult mai ușor prin conversație. În timp ce o persoană introvertită și timidă va alege modalitatea mai formală și va exersa limba focusându-se pe exercițiile de gramatică și regulile gramaticale.
 
Descoperirea stilului de memorare te va ajuta să jonglezi mult mai ușor cu noile informații. Ești un adolescent care memorează mai ușor folosind metoda vizuală, cea auditivă sau tactilă?
Înainte de a încerca să memorezi ceva, înțelegerea materialului ar trebui să fie prioritar. Cea  mai bună modalitate este să legi informația nouă de una veche stocată deja de memoria ta, asociind cuvinte, imagini și chiar idei. De exemplu, atunci când trebuie să memorezi anumite date din istoria Europei,  le vei reține  mult mai ușor dacă asociezi evenimentele cu cele din istoria României. 
 
Gruparea si organizarea informatiilor într-un mod logic îți poate face memorarea mai ușoară. Dacă vrei să înveți o limbă străină, o bună stategie ar fi gruparea cuvintelor noi pe categorii: obiecte de îmbrăcăminte, obiecte din locuință, etc.
Cu siguranță cunoști proverbul ,,Repetiția este mama învățăturii’’pe care probabil l-ai auzit de foarte multe ori din gura adulților. Acesta este cât se poate de adevărat.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum sa iti imbunatesti memoria, exercitii pentru memorie, memorie mai buna

Articole similare

Cum să îţi ajuţi prietena cea mai bună să treacă peste o despărţire

Cum sa?

Prietena ta cea mai bună tocmai s-a despărţit de marea iubire a vieţii ei, e devastată şi convinsă că existenţa nu Vezi tot

Cum să te machiezi ca Selena Gomez

Cum sa?

Tânăra de aproape 20 de ani cântă, dansează, joacă în filme şi se implică în campanii umanitare. Pe scurt, un adevărat Vezi tot

Cum să îţi descoperi talentul ascuns

Cum sa?

Într-o societate în care cuvântul talent a început să fie vehiculat tot mai des, de diverse emisiuni şi personaje, a fi Vezi tot

Cum să avem o piele frumoasă în sezonul rece!

Cum sa?

 Hidratarea – primul pas al frumuseții!   Dacă în sezonul cald spuneam că o piele hidratată este o piele frumoasă, acum, în sezonul Vezi tot

Cum să eviţi să fii o victimă a modei

Cum sa?

Îţi place să fii la curent cu ultimele tendinţe din modă şi nu te poţi abţine să nu cumperi cât mai Vezi tot

Page Rank