Cum sa?

Cum să avem o piele frumoasă şi sănătoasă?

Scris de: Alina Boagiu | 30.07.2012

Cum să avem o piele frumoasă şi sănătoasă?

Pielea este cel mai mare organ din întreg organismul, reprezentând practic îmbrăcămintea corpului nostru şi trebuie să avem grijă de ea aşa cum avem şi de hainele noastre, poate chiar puţin mai mult.

 
Pe timpul verii trebuie să avem grijă mai mult ca oricând de pielea noastră. Suntem direct responsabili de ceea ce ni se întâmplă, iar o piele arsă și deshidratată nu este deloc frumoasă şi nici sănătoasă de asemenea.
 
Pentru majoritatea oamenilor din ziua de azi, o piele frumoasă este o piele bronzată, iar cum vara este aici, bronzul este la îndemâna oricui. Dar mare grijă, căci din dorinţa de a avea o piele mai frumoasă uneori putem obţine exact opusul rezultatului dorit. Nu putem avea un bronz frumos dintr-o singură zi, ci treptat. Expunere intensă la razele ultraviolete ale soarelui este dăunătoare corpului nostru.
 

Îngrijirea pielii pe timpul verii

 
În primul rând încercaţi să evitaţi expunerea la soare în timpul orelor critice: 1100-1600.
 
Acoperiți-vă mereu capul pentru a evita insolaţiile. Pălării, şepcuţe, eşarfe - aveţi de unde alege.
 
Purtaţi haine ce nu absorb lumina şi căldura. Cele mai indicate sunt hainele în culori deschise şi din fibre naturale.
 
Nimănui nu îi place senzaţia aceea de arsură, atât de neplăcută încât te face să nu te suporţi pe tine în pielea ta. Pentru a evita arsurile folosiţi creme de corp cu protecţie solară atunci când mergeţi la plajă.
 
Purtaţi ochelari de soare. Şi nu doar pentru că sunt estetici, ci şi pentru faptul că sunt benefici. Nu doar pielea are nevoie de protecţie împotriva razelor ultraviolete, ci şi ochii.
 
Aveţi grijă să fiţi mereu hidrataţi. Cea mai bună sursă de hidratare este apa. Pe timpul verii şi nu numai, apa ne este cea mai bună prietenă. Ea poate fi considerată cea mai importantă dintre toţi nutrienţii şi asta datorită faptului că are un caracter esenţial în toate procesele biologice: ca reactiv, ca solvent, ca mijloc de transport al substanţelor, ca participant la procesele osmotice şi la schimburile termice ale organismului.
 
Pentru îmbunătăţirea texturii pielii şi reglarea temperaturii puteţi consuma sucuri proaspete şi răcoritoare din fructe şi legume. Uitaţi câteva variante:
Portocală, castravete, ghimbir
Măr, castravete, kiwi
Morcov, măr
 
Nu uitaţi: o piele hidratată este o piele frumoasă şi sănătoasă!
 

Tags: piele frumoasă, îngrijirea pielii, hidratarea pielii, piele luminoasa, piele fina;

Articole similare

Când memoria îți joacă feste – Cum elaborezi un plan de bătaie

Cum sa?

Ai impresia că memorie îți dă bătaie de cap și uneori nu te mai poți baza pe ea? Nu ești singurul/singura Vezi tot

Cum să scapi de nesiguranţă

Cum sa?

Să îl/o cucereşti pe tipul/tipa care ţi-a furat inima, cu un simplu zâmbet. Să te prezinţi la concursul de talente cu Vezi tot

Cum să lupţi eficient împotriva complexelor

Cum sa?

Fiecare dintre noi a resimţit, la un moment dat, povara unui complex. Fiecare a pierdut o şansă, a ratat un context Vezi tot

Cum să îți convingi părinții să îți ia un animal

Cum sa?

Mai devreme sau mai târziu, indiferent că o faci din proprie inițiativă sau sub influența colegilor de școală/prietenilor, o să ai Vezi tot

Cum sa aratam bine de revelion?

Cum sa?

Orice adolescenta asteapta revelionul, pentru ca este o ocazie minunata pentru a socializa si a aborda un look mai special decat Vezi tot

Page Rank