Cum sa?

Cum să faci mereu alegerea corectă

Scris de: Andreea Baluteanu | 20.08.2012

Cum să faci mereu alegerea corectă

 Rochia cea roşie sau fusta asimetrică, verde smarald? La fotbal cu prietenii sau la o cafea cu ea? Brunetul focos cu care te întâlneşti pe ascuns, la cafeneaua din colţ, sau blondul dulce care îţi împrumută zilnic tema la mate? Să dai la Jurnalism, pentru că aşa ţi-au recomandat cititorii de pe blog, sau la Drept, pentru că aşa te pune mama?

 
Alegerile noastre ne reprezintă, spun mai multe despre noi decât poza din buletin sau liceul pe care l-am terminat. Suntem ceea ce alegem. Alegerea corectă înseamnă luciditate, cunoaştere de sine, intuiţie, curaj. Deşi în teorie pare simplu să alegi ce te defineşte cel mai bine, în practică se poate dovedi un proces destul de anevoios. Cum să faci alegerea corectă e o lecţie pe care e bine să o înveţi. 
 

Alegerea minţii versus alegerea inimii

 

Sunt două tipuri de alegeri: alegerea pe care o faci obiectiv, servindu-te de argumente, cântărind situaţii şi anticipând rezultate şi alegerea subiectivă, sentimentală, pe care o faci pentru că inima îţi dă ghes spre ea. Probabil te-ai regăsit la rândul tău în ipostaza de a apela la una, sau la alta. De unde ştii însă care e cea corectă?
 
În primul rând, tu defineşti alegerea corectă, în acelaşi sens în care ea te reprezintă pe tine. Dacă eşti o persoană analitică, cerebrală, care adoră să despice firul în patru, atunci e cazul să te orientezi spre alegerea pe care ţi-o dictează raţiunea. Dimpotrivă, dacă eşti impulsiv/ă şi temperamental/ă, alegerile create obiectiv îţi sunt mai străine decât dialectul delfinilor. 
 
În al doilea rând, situaţia în care te afli îţi poate oferi indicii importante asupra tipului de alegere pe care e cazul să îl faci. Dilemele legate de şcoală, job, bani sau alte aspecte practice ale existenţei sunt cel mai bine rezolvate de alegerea minţii. În schimb, problemele care ţin de sentimente, de gusturi sau deciziile simple, de zi cu zi, precum culoarea costumului de baie pe care să îl îmbraci la piscină sau limonada pe care să o comanzi la terasă sunt cel mai bine filtrate de „inimă”. 
 
Desigur, distincţia între alegerea minţii şi cea a inimii nu e netă, evidentă în existenţa noastră cotidiană. De cele mai multe ori, ideal este să existe un echilibru între cele două. Pentru că alegerea corectă este, întotdeauna, cea a minţii, făcută cu inima. Sau viceversa. Tu decizi.
 

Alegerea perfectă: de la aproape imposibil la absolut banal

 
Alegerea perfectă e un mit. Dacă şi tu te numeri printre cei care, odată hotărâţi între un număr de alternative, regretă instant alegerea făcută, atunci ştii cu siguranţă că alegerea perfectă e imposibil de făcut. Există însă o serie de tipsuri, care te vor ajuta să faci mereu alegerea corectă, şi care te vor învăţa că a te decide într-un mod satisfăcător poate deveni absolut banal, nu aproape imposibil. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum să faci alegerea corectă, alegerea minţii versus alegerea inimii, alegerea corectă, tipsuri pentru a alege corect

Articole similare

Cum să ieşi dintr-o situaţie penibilă?

Cum sa?

 Cu toţii trecem prin ele, la un moment dat, în viaţă. Ne ferim, pentru că pot ucide din faşă şi cea Vezi tot

Cum să îţi alegi rochia perfecta pentru ocaziile speciale din viata ta?

Cum sa?

 Alegerea rochiei pentru ocaziile speciale din viata oricarei fete se poate întinde pe luni întregi. Importanţa unui eveniment nu ne îngăduie, Vezi tot

Cum să avem o piele frumoasă în sezonul rece!

Cum sa?

 Hidratarea – primul pas al frumuseții!   Dacă în sezonul cald spuneam că o piele hidratată este o piele frumoasă, acum, în sezonul Vezi tot

Cum să scapi de nesiguranţă

Cum sa?

Să îl/o cucereşti pe tipul/tipa care ţi-a furat inima, cu un simplu zâmbet. Să te prezinţi la concursul de talente cu Vezi tot

Cum să fii hip și cum putem fi hipsteri?

Cum sa?

Oare ce vrea să însemne acest trend ce ne incojoară in ultima vreme, și de ce ai vrea să fii hip, Vezi tot

Page Rank