Cum sa?

Cum să îţi alegi fondul de ten

Scris de: Andreea Baluteanu | 24.05.2013

Cum să îţi alegi fondul de ten

A-ţi găsi fondul de ten perfect e echivalent cu a întâlni marea dragoste. Şi aşa cum băiatul ales nu trebuie lăsat sub nicio formă să îţi scape din gheruţe, nici fondul de ten ideal nu va fi trădat sau înlocuit.

Cum îl întâlneşti, însă? Dacă în cazul iubirii de vis nu poţi decât spera că drumurile vi se vor înlănţui, odată, în cazul produsului cosmetic minune lucrurile sunt mult mai simple. De la tipul de ten, nuanţă, la anotimp sau efectul pe care doreşti să îl obţii, îţi vom înşira cele mai valoroase tipsuri despre cum să îţi alegi fondul de ten.
 

Aşa piele, aşa fond de ten
 

Cea mai comună greşeală pe care o comitem atunci când purcedem în a ne achiziţiona fondul de ten este de a nu da ascultare nevoilor tenului nostru. Vrăjite de puzderia de cutiuţe miraculoase, facem greşeala de a pleca acasă cu „the wrong one”, din varii motive: pentru că ni l-a recomandat prietena cea mai bună sau pentru că era cel mai scump din magazin.

Fondul de ten perfect vorbeşte întocmai limba pielii tale. Şi pentru că variantele sunt nenumărate: de la recent celebrele BB cream la mult încercatele fonduri de ten pudră, să aruncăm un ochi pe opţiunile disponibile!

Pentru cel mai des întâlnit tip de ten în rândul adolescenţilor, tenul gras sau cu tendinţe de îngrăşare, un fond de ten „oil free” este cea mai potrivită opţiune. Caută această sintagmă pe etichetele fondului de ten, iar pielea ta îţi va mulţumi. Alte alegeri cu potenţial: fondul de ten pudră sau cel mineral pulbere, renumit pentru capacitatea de a ţine sub control excesul de sebum. Pentru că tenul gras este adesea asociat şi cu imperfecţiuni, există tendinţa de a lua în calcul un produs cu putere foarte mare de acoperire, eventual sub formă de stick. Deşi poate rezolva o parte a problemei, prezintă riscul de a încărca prea tare tenul gras, care de obicei este şi sensibil, blocând porii şi purtându-te într-un du-te vino deloc atrăgător.

Tenul uscat este fericitul alegător al fondurilor de ten pe bază de ulei, care hidratează şi conferă frumosul aspect radios. Alături de ele, produsele pe bază grasă sunt ideale pentru tenul extrem de uscat, iar cele pe bază de apă, celui deshidratat. O soluţie la fel de bună pot fi celebrele BB cream, care îţi vor uniformiza tenul, îi vor conferi un aspect shiny şi îl vor hidrata, în acelaşi timp. Atenţie însă, dacă pielea ta dă semne de revoltă şi se luptă cu imperfecţiuni vizibile, blemish balm-urile nu sunt cea mai bună alegere, deoarece puterea lor de acoperire este totuşi redusă.

Un ten destul de pretenţios, din nou cu o pondere mare în rândul tinerilor, tenul mixt combină senzaţia de uscăciune pe obraji cu aspectul lucios din zona T. Soluţia cea mai simplă? Un fond de ten hidratant pe suprafeţele unde „pielea strânge”, alături de un produs matifiant, combinat cu un strop de pudră, pe restul feţei.

Tenul sensibil, afectat de factori precum stresul, expunerea la soare, alimentaţia nepotrivită, poluarea, fumatul sau pur şi simplu genele pe care le moştenim de la părinţi este mai greu de îngrijit, putând părea incompatibil cu oricare din opţiunile de mai sus: fondul de ten matifiant îl usucă, cel pe bază de uleiuri îl încarcă. Cea mai potrivită soluţie este un fond de ten mineral, care să nu conţină parfum, parafine sau alergeni, sub formă de pulbere şi non comedogenic.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum îţi alegi fondul de ten potrivit, tipul şi nuanţa fondului de ten, sfarturi/tipsuri despre cum să alegi fondul de ten, ten gras/uscat/mixt/sensibil, ingrijire ten;

Articole similare

Cum să te trezeşti mai uşor dimineaţa

Cum sa?

 Ţi-e greu să te trezeşti dimineaţa, iar patul călduros se transformă în cea mai mare ispită cu care te-ai confruntat vreodată? Vezi tot

Cum să îţi alegi rochia perfecta pentru ocaziile speciale din viata ta?

Cum sa?

 Alegerea rochiei pentru ocaziile speciale din viata oricarei fete se poate întinde pe luni întregi. Importanţa unui eveniment nu ne îngăduie, Vezi tot

Cum să te faci observat

Cum sa?

 Există moduri prin care să te faci observat doar că nu ai avut curaj până acum. Fie ai anumite complexe de Vezi tot

Cum să arăţi fresh după o noapte de party

Cum sa?

Ştii şi tu cum e: ajungi la petrecere, promiţându-ţi că nu vei întrece măsura şi că vei merge la culcare în Vezi tot

Cum să îi spui că vrei să te desparţi de el

Cum sa?

 Odinioară, dragostea dintre voi era mai arzătoare decât cele mai fierbinţi stele, iar azi priveşti abătută cum frânturile poveştii de vis Vezi tot

Page Rank