Cum sa?

Cum să îţi alegi fondul de ten

Scris de: Andreea Baluteanu | 24.05.2013

Cum să îţi alegi fondul de ten

A-ţi găsi fondul de ten perfect e echivalent cu a întâlni marea dragoste. Şi aşa cum băiatul ales nu trebuie lăsat sub nicio formă să îţi scape din gheruţe, nici fondul de ten ideal nu va fi trădat sau înlocuit.

Cum îl întâlneşti, însă? Dacă în cazul iubirii de vis nu poţi decât spera că drumurile vi se vor înlănţui, odată, în cazul produsului cosmetic minune lucrurile sunt mult mai simple. De la tipul de ten, nuanţă, la anotimp sau efectul pe care doreşti să îl obţii, îţi vom înşira cele mai valoroase tipsuri despre cum să îţi alegi fondul de ten.
 

Aşa piele, aşa fond de ten
 

Cea mai comună greşeală pe care o comitem atunci când purcedem în a ne achiziţiona fondul de ten este de a nu da ascultare nevoilor tenului nostru. Vrăjite de puzderia de cutiuţe miraculoase, facem greşeala de a pleca acasă cu „the wrong one”, din varii motive: pentru că ni l-a recomandat prietena cea mai bună sau pentru că era cel mai scump din magazin.

Fondul de ten perfect vorbeşte întocmai limba pielii tale. Şi pentru că variantele sunt nenumărate: de la recent celebrele BB cream la mult încercatele fonduri de ten pudră, să aruncăm un ochi pe opţiunile disponibile!

Pentru cel mai des întâlnit tip de ten în rândul adolescenţilor, tenul gras sau cu tendinţe de îngrăşare, un fond de ten „oil free” este cea mai potrivită opţiune. Caută această sintagmă pe etichetele fondului de ten, iar pielea ta îţi va mulţumi. Alte alegeri cu potenţial: fondul de ten pudră sau cel mineral pulbere, renumit pentru capacitatea de a ţine sub control excesul de sebum. Pentru că tenul gras este adesea asociat şi cu imperfecţiuni, există tendinţa de a lua în calcul un produs cu putere foarte mare de acoperire, eventual sub formă de stick. Deşi poate rezolva o parte a problemei, prezintă riscul de a încărca prea tare tenul gras, care de obicei este şi sensibil, blocând porii şi purtându-te într-un du-te vino deloc atrăgător.

Tenul uscat este fericitul alegător al fondurilor de ten pe bază de ulei, care hidratează şi conferă frumosul aspect radios. Alături de ele, produsele pe bază grasă sunt ideale pentru tenul extrem de uscat, iar cele pe bază de apă, celui deshidratat. O soluţie la fel de bună pot fi celebrele BB cream, care îţi vor uniformiza tenul, îi vor conferi un aspect shiny şi îl vor hidrata, în acelaşi timp. Atenţie însă, dacă pielea ta dă semne de revoltă şi se luptă cu imperfecţiuni vizibile, blemish balm-urile nu sunt cea mai bună alegere, deoarece puterea lor de acoperire este totuşi redusă.

Un ten destul de pretenţios, din nou cu o pondere mare în rândul tinerilor, tenul mixt combină senzaţia de uscăciune pe obraji cu aspectul lucios din zona T. Soluţia cea mai simplă? Un fond de ten hidratant pe suprafeţele unde „pielea strânge”, alături de un produs matifiant, combinat cu un strop de pudră, pe restul feţei.

Tenul sensibil, afectat de factori precum stresul, expunerea la soare, alimentaţia nepotrivită, poluarea, fumatul sau pur şi simplu genele pe care le moştenim de la părinţi este mai greu de îngrijit, putând părea incompatibil cu oricare din opţiunile de mai sus: fondul de ten matifiant îl usucă, cel pe bază de uleiuri îl încarcă. Cea mai potrivită soluţie este un fond de ten mineral, care să nu conţină parfum, parafine sau alergeni, sub formă de pulbere şi non comedogenic.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum îţi alegi fondul de ten potrivit, tipul şi nuanţa fondului de ten, sfarturi/tipsuri despre cum să alegi fondul de ten, ten gras/uscat/mixt/sensibil, ingrijire ten;

Articole similare

Cum să eviţi să fii o victimă a modei

Cum sa?

Îţi place să fii la curent cu ultimele tendinţe din modă şi nu te poţi abţine să nu cumperi cât mai Vezi tot

Cum să te bucuri de statutul de single de Sărbători

Cum sa?

 Sărutări dulci sub romanţiosul vâsc, cadouri perfecte, cina alături de familia topită după alesul inimii tale, sărbători pline de magie şi Vezi tot

Învață să spui lucrurilor pe nume - Cum să comunici eficient

Cum sa?

Nevoia de a se face înțeles este foarte importantă pentru fiecare adolescent. Multora  nu le este foarte ușor să comunice într-un Vezi tot

Cum să scrii un eseu de nota 10

Cum sa?

,,Nu...nu din nou teme.’’ Îți sună cunoscut, nu? De cele mai multe ori temele pentru acasă sunt o pedeapsă pentru adolescenți. Vezi tot

Cum să îți convingi părinții să îți ia un animal

Cum sa?

Mai devreme sau mai târziu, indiferent că o faci din proprie inițiativă sau sub influența colegilor de școală/prietenilor, o să ai Vezi tot

Page Rank