Cum sa?

Cum să îţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică?

Scris de: Ghinea Viorica | 10.01.2012

Cum să îţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică?

De multe ori ai simţit că relaţia pe care o ai nu te face fericit/ă şi totuşi ai decis să o continui crezând că lucrurile se vor schimba în bine. Dar totul parcă s-a înrăutăţit, părinţii tăi şi prietenii au început să observe că suferi, iar tu simţi că această iubire se transformă într-o obsesie. Pur şi simplu simţi că nu poţi renunta, nu ai putere nici să pronunţi cuvântul „despărţire”, cu atât mai puţin să începi o relaţie nouă.

Adolescenţii implicaţi în relaţii toxice au impresia că nu există alţi parteneri care să-i dorească, să-i iubească şi să-i accepte aşa cum sunt.
Situaţia este şi mai complicată dacă ei se află la prima relaţie unde îşi spune cuvântul lipsa de experienţă. Ei caută mereu scuze şi motive unei relaţii care nu mai funcţionează, în loc să înfrunte realitatea.
Primul pas este să recunoască că au o relaţie toxică. Din acest articol vei afla cât de toxică este relaţia ta şi cum poţi trece peste o posibilă despărţire.


Caracteristicile unei relaţii toxice
 

Atunci când ai parte de mai multe lacrimi decat de zâmbete, de mai multe jigniri decat de săruturi, atunci când simţi că împăcarea nu este o bucurie, ci o reîntoarcere la calvar, cu siguranţă te afli într-o relaţie toxică.
Gelozie exagerată, condiţii ciudate impuse, certuri repetate, neînţelegeri, abuzuri fizice, jigniri, lacrimi vărsate în zadar, acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile generale ale unei relaţii toxice. Dar totul nu se opreşte aici, ai ajuns să te schimbi pentru iubitul/a tău/ta, ai uitat de prietenii tăi şi de pasiunile tale. Îţi doreşti să-i faci pe plac în toate crezând că aşa va merge totul bine în relaţie şi că între voi va fi mereu iubire. Simţi că dacă vei face anumite sacrificii lucrurile se vor îmbunătăţi şi el/ea te va aprecia.

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: RELAŢIE TOXICĂ, CARACTERISTICI RELAŢIE TOXICĂ, CUM SĂ TRECI PESTE O RELAŢIE TOXICĂ, RELAŢIE, ADOLESCENTI, PARTENER, PARTENERĂ, IUBIRE, DESPĂRŢIRE

Articole similare

Cum să punem în evidență sânii mici!

Cum sa?

Aproape că nu există fată care să se simtă pe deplin mulțumită de corpul ei. Sânii, fie ei prea mici sau Vezi tot

Cum ii arat ca il/ o plac?

Cum sa?

Iti place un baiat sau o fata si nu stii cum sa ii arati. Cum trebuie sa procedezi ca sa te Vezi tot

Cum să lupţi eficient împotriva complexelor

Cum sa?

Fiecare dintre noi a resimţit, la un moment dat, povara unui complex. Fiecare a pierdut o şansă, a ratat un context Vezi tot

Învață să spui lucrurilor pe nume - Cum să comunici eficient

Cum sa?

Nevoia de a se face înțeles este foarte importantă pentru fiecare adolescent. Multora  nu le este foarte ușor să comunice într-un Vezi tot

Cum să scapi de celulita?

Cum sa?

Se apropie vara, dar simţi că nu te mai poţi bucura pe deplin de ea, aşa cum o făceai când erai Vezi tot

Page Rank