Cum sa?

Cum să îţi descoperi talentul ascuns

Scris de: Andreea baluteanu | 21.03.2013

Cum să îţi descoperi talentul ascuns

Într-o societate în care cuvântul talent a început să fie vehiculat tot mai des, de diverse emisiuni şi personaje, a fi neînzestrat/ă poate fi o adevărată tragedie.

Sora ta face cursuri de canto, cel mai bun prieten e as la fotbal, şi, ce e mai grav, rivala ta şi-a descoperit o nesuferită înclinaţie către designul vestimentar. În aceste condiţii, se naşte o întrebare firească: eu ce talent am? Pentru a te feri de spaime şi frământări inutile, îţi vom prezenta în continuare cele mai bune metode de a-ţi descoperi talentul ascuns.
 

Cum să îţi descoperi talentul ascuns
 

Definit drept „aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare”, talentul e căutat şi dorit deopotrivă de fiecare dintre noi. La vârsta adolescenţei, înfloreşte şi începe să se manifeste cu cea mai mare intensitate: ce alt moment poate fi mai potrivit pentru descoperirea sa?

Primul pas în a da curs înclinaţiei care te poate face celebru/ă e să testezi cât mai multe activităţi. Nu ştii de unde sare iepurele, spune o vorbă veche din bătrâni, şi încercarea moarte n-are. Deschiderea şi accesibilitatea informaţiei fac posibilă exercitarea oricărui talent, oricât de straniu sau extravagant ar părea el.

Diversele cursuri, workshopuri, sesiuni de training sunt cea mai bună modalitate de a decide ce îţi place. Desen, muzică, teatru, scrimă, fotbal, opţiunile sunt nelimitate, tot ceea ce trebuie să faci e să încerci. Pune-te pe treabă, alege un domeniu care ţi se pare cool şi fii gata să îţi descoperi talentul ascuns!

Nu stai prea bine cu banii? Cu puţină imaginaţie, îţi poţi descoperi abilitatea fără a cheltui o avere. Dacă unul dintre prietenii tăi frecventează un curs care ţi se pare interesant, propune-i să îl însoţeşti. Multe permit prezenţa unui vizitator pentru a atrage viitorii cursanţi; profită de ocazie şi cine ştie? Poate vei descoperi că plictisitoarele ore de origami pe care părinţii i le-au impus prietenei tale se vor dovedi alegerea perfectă pentru tine.

O altă modalitate de a te apropia de talentul tău e voluntariatul. Gratis, dar dătător de atâtea trăiri frumoase şi satisfacţii, cât pentru o viaţă întreagă . Vei cunoaşte oameni interesanţi, cu pasiuni şi hobby-uri complexe, o bogăţie intelectuală şi emoţională pe care le vei întâlni cu greutate altundeva.

Cum îţi mai poţi descoperi talentul secret? Citind, navigând pe internet, mergând la cinema, la muzeu, la teatru, la expoziţii sau spectacole cât mai diverse. Poate nu vei fi următoarea Jennifer Lawrence, dar îţi vei descoperi o pasiune care te va individualiza din marea de tineri purâtnd aceeaşi uniformă, conturând aceleaşi gânduri şi ascultînd la unison aceeaşi muzică.

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum să îţi descoperi talentul ascuns, eu ce talent am?, aptitudinile adolescenţilor, înclinaţie într-un anumit domeniu, talent nedescoperit

Articole similare

Cum să scapi de nesiguranţă

Cum sa?

Să îl/o cucereşti pe tipul/tipa care ţi-a furat inima, cu un simplu zâmbet. Să te prezinţi la concursul de talente cu Vezi tot

Cum să supravieţuieşti bârfelor din jur?

Cum sa?

Bârfa face parte din natura umană şi nu va dispărea niciodată, oricât de mult ne-am dori ca vorbele acelea urâte să Vezi tot

Cum să lupţi eficient împotriva complexelor

Cum sa?

Fiecare dintre noi a resimţit, la un moment dat, povara unui complex. Fiecare a pierdut o şansă, a ratat un context Vezi tot

Cum să punem în evidență sânii mici!

Cum sa?

Aproape că nu există fată care să se simtă pe deplin mulțumită de corpul ei. Sânii, fie ei prea mici sau Vezi tot

Cum sa imi fac prieteni?

Cum sa?

Trecerea de la copilarie la adolescenta, schimbarea scolii generale cu liceul, racirea legaturilor cu vechii prieteni aduc adolescentul in situatia de Vezi tot

Page Rank