Cum sa?

Cum să îţi descoperi talentul ascuns

Scris de: Andreea baluteanu | 21.03.2013

Cum să îţi descoperi talentul ascuns

Într-o societate în care cuvântul talent a început să fie vehiculat tot mai des, de diverse emisiuni şi personaje, a fi neînzestrat/ă poate fi o adevărată tragedie.

Sora ta face cursuri de canto, cel mai bun prieten e as la fotbal, şi, ce e mai grav, rivala ta şi-a descoperit o nesuferită înclinaţie către designul vestimentar. În aceste condiţii, se naşte o întrebare firească: eu ce talent am? Pentru a te feri de spaime şi frământări inutile, îţi vom prezenta în continuare cele mai bune metode de a-ţi descoperi talentul ascuns.
 

Cum să îţi descoperi talentul ascuns
 

Definit drept „aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare”, talentul e căutat şi dorit deopotrivă de fiecare dintre noi. La vârsta adolescenţei, înfloreşte şi începe să se manifeste cu cea mai mare intensitate: ce alt moment poate fi mai potrivit pentru descoperirea sa?

Primul pas în a da curs înclinaţiei care te poate face celebru/ă e să testezi cât mai multe activităţi. Nu ştii de unde sare iepurele, spune o vorbă veche din bătrâni, şi încercarea moarte n-are. Deschiderea şi accesibilitatea informaţiei fac posibilă exercitarea oricărui talent, oricât de straniu sau extravagant ar părea el.

Diversele cursuri, workshopuri, sesiuni de training sunt cea mai bună modalitate de a decide ce îţi place. Desen, muzică, teatru, scrimă, fotbal, opţiunile sunt nelimitate, tot ceea ce trebuie să faci e să încerci. Pune-te pe treabă, alege un domeniu care ţi se pare cool şi fii gata să îţi descoperi talentul ascuns!

Nu stai prea bine cu banii? Cu puţină imaginaţie, îţi poţi descoperi abilitatea fără a cheltui o avere. Dacă unul dintre prietenii tăi frecventează un curs care ţi se pare interesant, propune-i să îl însoţeşti. Multe permit prezenţa unui vizitator pentru a atrage viitorii cursanţi; profită de ocazie şi cine ştie? Poate vei descoperi că plictisitoarele ore de origami pe care părinţii i le-au impus prietenei tale se vor dovedi alegerea perfectă pentru tine.

O altă modalitate de a te apropia de talentul tău e voluntariatul. Gratis, dar dătător de atâtea trăiri frumoase şi satisfacţii, cât pentru o viaţă întreagă . Vei cunoaşte oameni interesanţi, cu pasiuni şi hobby-uri complexe, o bogăţie intelectuală şi emoţională pe care le vei întâlni cu greutate altundeva.

Cum îţi mai poţi descoperi talentul secret? Citind, navigând pe internet, mergând la cinema, la muzeu, la teatru, la expoziţii sau spectacole cât mai diverse. Poate nu vei fi următoarea Jennifer Lawrence, dar îţi vei descoperi o pasiune care te va individualiza din marea de tineri purâtnd aceeaşi uniformă, conturând aceleaşi gânduri şi ascultînd la unison aceeaşi muzică.

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum să îţi descoperi talentul ascuns, eu ce talent am?, aptitudinile adolescenţilor, înclinaţie într-un anumit domeniu, talent nedescoperit

Articole similare

Cum să arăţi fresh după o noapte de party

Cum sa?

Ştii şi tu cum e: ajungi la petrecere, promiţându-ţi că nu vei întrece măsura şi că vei merge la culcare în Vezi tot

Cum să scapi de fobia socială?

Cum sa?

 Din cauza schimbărilor prin care treci, organismul reacționează diferit în anumite situații. De exemplu, într-o situație nobișnuită iți transpiră palmele, fruntea Vezi tot

Cum să găsești o carte pe gustul tău?

Cum sa?

Nu e un secret că atât tu cât și prietenii tăi vă petreceți timpul mai mult ca oricând în mediul virtual Vezi tot

Cum să-l luăm politicos pe „NU” în brațe

Cum sa?

Unul dintre motivele pentru care lăsăm stresul să ne copleșeașcă se datorează și faptului că nu știm să refuzăm. Cu siguranță Vezi tot

Cum sa ai un par frumos in cativa pasi simpli

Cum sa?

Temperaturile scazute de afara, uscarea cu foenul si utilizarea frecventa a altor aparate de coafat, stresul si alimentatia, si multi alti Vezi tot

Page Rank