Cum sa?

Cum să îţi păstrezi bronzul mai mult timp

Scris de: Andreea Baluteanu | 30.09.2014

Cum să îţi păstrezi bronzul mai mult timp

 Pielea sărutată de soare, de un arămiu delicios şi zilele când te bucurai să fii zeiţa absolută a plajei...ţi-ai dori să fie infinite. Dar cum toamna aşteaptă rece, după colţ, ca să ne fure şi ultimele rămăşiţe de bronz, suntem gata să îţi oferim cele mai utile tips-uri pentru a te bucura de soarele prizonier pe pielea ta, mai mult timp. 

 

Bronzul deştept te va ţine până la toamnă

 
Mai ales atunci când ai al îndemână doar câteva zile pentru a obţine cel mai frumos bronz, e aproape imposibil să rezişti ispitei de a grăbi procesul. Plajă la orele nepermise, factor de protecţie cât mai mic sau absent cu desăvârşire, accelerator de bronz aplicat cât e ziua de lungă. Dincolo de riscurile la care te supui adoptând un asemenea comportament, blamat de dermatologi şi experţi în beauty deopotrivă, vei scurta însăşi existenţa pielii aurii mult visate. 
 
Este unanim recunoscut că bronzul sănătos durează mai mult şi se menţine mult mai frumos. Prin urmare, apelează cu încredere la loţiuni protectoare cu factor minim 30, în primele zile de plajă, pe care să îl micşorezi treptat pe durata expunerii la soare. Reaplică crema la fiecare 2 ore şi după fiecare baie în mare. Sfatul de aur: ţine-te departe de soare între orele 12-16!
 

Cine se pregăteşte de acasă bronzat ajunge

 
Nu ne referim aici la prima regulă a loţiunii protectoare, care trebuie aplicată înainte de a ieşi afară, şi nu odată ajunsă pe nisipul fierbinte al plajei. Foarte important în obţinerea acelei pieli arămii pe care ţi-o va invidia şi Rihanna este urmarea unor paşi pregătitori, care să îţi garanteze succesul. Astfel, cu o zi înainte de plajă, exfoliază temeinic pielea, pentru a elimina stratul de celule moarte şi a scoate la iveală o piele nou nouţă, gata să îmbrace hainele radioase ale bronzului.
 

Mâncarea preferată a pielii bronzate

 
Un aliat pe care nu îl vei putea trece cu vederea în operaţia de păstrare a nuanţei de arămiu este betacarotenul, conţinut în special de morcovi, care accelerează procesul de bronzare, protejând pielea, în egală măsură. Înlocuieşte astfel snack-ul servit în timpul serialului tău preferat cu morcovi, iar pielea ta îţi va fi recunoscătoare. Alte alimente minune sunt caisele, roşiile şi pepenele galben, cu toatele dătătoare de bronz frumos şi sănătos.
 

Hidratează!

 
O piele frumoasă e o piele hidratată, va spune orice fată cu studii în beauty. Apa are proprietăţi magice şi pentru producerea unui bronz uniform, atrăgător şi rezistent. Astfel, pe lângă cei 2 l de lichide obligatorii în timpul zilei, plusează cu creme şi loţiuni de corp care să lase pielea moale şi catifelată şi care să prelungească nesperat de mult viaţa bronzului tău.
 

Cosmetica unui bronz câştigător

 
Evoluţia industriei frumuseţii se adresează azi celor mai comune probleme cu care ne confruntâm şi celor mai ardente dorinţe. Iar un bronz cu durată de viaţă matusalemică este fără îndoiala un deziderat primordial. Loţiunile de după expunerea la soare îl fac de neînvins, stabilizând nuanţa, care oricum va deveni mai intensă după duş. Uleiurile care accelerează bronzul au devenit din ce în ce mai populare, îmbogăţindu-se la rândul lor cu factor de protecţie, scăzut însă. Piaţa ne îmbie şi cu tratamente mai mult sau mai puţin eficiente care promit să ne pregătească organismul pentru marea baie de soare.
 

Trişează!

 
Chiar şi cel mai frumos bronz, invincibil sub razele fierbinţi ale soarelui, păleşte la un moment dat. Un pic de autobronzant, aplicat fie pe tot corpul, fie doar pe zonele proeminente, dă iluzia unui arămiu care nu va muri niciodată. Mai mult, o plimbare în parc, o după-amiază petrecută la picnic sau un week-end la piscină nu au farmecul mării, dar oferă bronzului rezerve nebănuite de putere.
 

Cu cine nu se împacă bronzul

 
Din colecţia de „aşa nu”, atunci când îţi doreşti un bronz cu care să baţi la porţile iernii: nu te bronza haotic, fără protecţie solară şi fără a respecta intervalul recomandat, răreşte sesiunile de exfoliere, care pot eroda stratul de piele arămie şi renunţă la băile lungi şi fierbinţi în favoarea duşurilor călduţe, care îţi vor păstra bronzul frumos şi sănătos mai mult timp. 
 
Tu cum îţi păstrezi bronzul mai mult timp?
 

Tags: cum să îţi păstrezi bronzul, piele aurie, soare, bronzare, adolescenti, hidratare

Articole similare

Învață să spui lucrurilor pe nume - Cum să comunici eficient

Cum sa?

Nevoia de a se face înțeles este foarte importantă pentru fiecare adolescent. Multora  nu le este foarte ușor să comunice într-un Vezi tot

Cum sa ai propriul spa la tine acasa?

Cum sa?

Din cand in cand, mai ales femeile, simt nevoia de “some ME time”.Adolescentele nu sunt, fireste, o exceptie. Pe de alta Vezi tot

Cum sa aratam bine de revelion?

Cum sa?

Orice adolescenta asteapta revelionul, pentru ca este o ocazie minunata pentru a socializa si a aborda un look mai special decat Vezi tot

Cum sa iti transformi sora in cea mai buna prietena?

Cum sa?

Sora ta. O cunosti si te cunoaste mai bine decat oricine. Impartiti aceleasi glume, sotii din copilarie, amintiri de familie, va Vezi tot

Cum să te bucuri de statutul de single de Sărbători

Cum sa?

 Sărutări dulci sub romanţiosul vâsc, cadouri perfecte, cina alături de familia topită după alesul inimii tale, sărbători pline de magie şi Vezi tot

Page Rank