Cum sa?

Cum să ne îngrijim corect tenul

Scris de: Anamaria Sebi | 01.02.2012

Cum să ne îngrijim corect tenul

Orice adolescenta trebuie să fi citit vreodată sau să fi auzit despre importanța ȋngrijirii tenului, așa că cel mai probabil nici uneia dintre voi nu ȋi este straină noțiunea celor trei pași extrem de importanți: curățare, tonifiere, hidratare. Indiferent de tipul de ten pe care ȋl aveți, toate aceste etape sunt necesare dacă doriți să vă pastrați aspectul sănătos al tenului.

 

Curățare

 
De departe cel mai important pas, ȋnsă poate de multe ori si cel mai neglijat, este demachierea. In general, adolescentele vor considera că puțină cremă sau loțiune demachiantă, aplicată mai puțin de un minut, le va ajuta. Insă ideal ar fi ca acest proces să fie mai minuțios, chiar dacă le va lua mai mult timp. 
 
In primul rând, ȋn funcție de tipul de farduri utilizate (și, bineȋnțeles, chiar și ȋn cazul ȋn care nu s-au utilizat farduri), demachierea trebuie adaptată nevoilor și tipului de ten. De exemplu, pentru mascara waterproof sau fond de ten rezistent la transfer există produse speciale; astfel, unele dintre ele sunt mai eficiente și garantează o ȋndepartare mai eficientă și mai puțin abuzivă a impurităților și a produselor de make-up.
 
Cu toate că acum opțiunile sunt ȋntr-un număr relativ mare, folosirea unor șervețele demachiante, de exemplu, nu asigură o curățare corespunzatoare, decât ȋn cazul ȋn care nu există nici o alternativă (cele mai potrivite circumstanțe pentru utilizarea lor sunt călătoriile sau momentele ȋn care trebuie retușat ceva), și neaparat urmate, ȋn limita posibilităților, de clatirea tenului, pentru că majoritatea conțin alcool, care va usca pielea ȋn timp.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: ingrijirea corecta a tenului, demachierea, curatarea tenului, tenul la adolescente, cum sa ai un ten frumos;

Articole similare

Cum te menții ca să arati bine la plaja?

Cum sa?

 A venit vara iar vremea de plajă este numai bună! Chiar dacă nu locuiești la malul mării, te gandești să pleci Vezi tot

Cum să scapi de celulita?

Cum sa?

Se apropie vara, dar simţi că nu te mai poţi bucura pe deplin de ea, aşa cum o făceai când erai Vezi tot

Cum să te îmbraci bine pe bani puţini

Cum sa?

Amintirea primei iubiri se împleteşte cu foşnetul rochiei purtate când l-ai văzut întâia oară. Eşti convinsă că dragostea picură prin cutele Vezi tot

Cum să găsești o carte pe gustul tău?

Cum sa?

Nu e un secret că atât tu cât și prietenii tăi vă petreceți timpul mai mult ca oricând în mediul virtual Vezi tot

Cum să eviţi să fii o victimă a modei

Cum sa?

Îţi place să fii la curent cu ultimele tendinţe din modă şi nu te poţi abţine să nu cumperi cât mai Vezi tot

Page Rank