Cum sa?

Cum sa rezisti tentatiei de a incerca drogurile?

Scris de: Ana Burdusel | 10.09.2011

Cum sa rezisti tentatiei de a incerca drogurile?

Si tu ai amici sau ai auzit de colegi care se drogheaza. In mare, acestia sunt impartiti in doua categorii – cei care iau droguri usoare, gen marijuana sau hasis, si cei care au trecut la injectabile, pastile si prafuri. Sa-ti spun un secret! Toti cei din a doua categorie au inceput cu prima! 

Si toti au crezut ca o fac doar o data, sau de doua, la o petrecere sau ca sa uite de cearta cu parintii, fara sa le treaca macar  prin minte ca ar putea ajunge sa se drogheze frecvent. Nimeni nu crede va el va ajunge dependent! Si totusi, sunt din ce in ce mai multi copii cazuti in aceasta capcana, care acum se agata cu disperare de viata. Ce trebuie  sa faci ca sa nu ajungi asa?

Drogurile nu aduc nimic bun

 
Primul pas este sa constientizezi ca drogurile sunt un pericol si ca, dincolo de o placere de moment, pregatesc multa suferinta, fizica si psihica. Chiar daca in anturajul tau sunt folosite si amicii iti povestesc mereu cum s-au distrat dupa ce au fumat un joint sau in ce lume fantastica au fost purtati, aminteste-ti mereu ca dupa acest amuzament de inceput pot urma lungi cosmaruri, care iti pot distruge viata.
 
Stiu ca e greu sa spui "nu" la infinit si ca amicii (atentie! Spun amicii, nu prietenii!) fac glume pe seama ta daca refuzi sa incerci „macar o data, sa vezi cum e”, dar tu trebuie sa stii ca esti cu adevarat puternic si stapan pe propria viata daca alegi sa NU faci ca ei. Asta este adevarul curaj! Repeta-ti asta in minte si raspunde cu zambete la glumele lor. Asta daca nu poti renunti cu totul la genul asta de amici.
 
Cel mai indicat este de stai departe de grupurile in care se practica folosirea drogurilor. La liceu vrei sa iti faci prieteni noi si deseori esti dispus sa aderi la obiceiurile grupului pe care il consideri cel mai tare, pentru a fi primit in  el. Gresit! Pentru ca nu pe asa ceva se cladeste o prietenie, iar mai devreme sau mai tarziu iti vei da seama ca oamenii de calitate te accepta pentru ceea ce esti si nu te preseaza, in niciun fel, sa iti schimbi optiunile, pentru a avea parte de „prietenia” lor.
 
In aceesi ordine te idei, iti recomand sa eviti locurile frecventate de adolescenti care se drogheaza, a spatiilor de distractie cunoscute pentru asemenea practici si a locurilor private pe care nu le cunosti si in care nu stii ce te asteapta. Trebuie sa ai in vedere si ca oamenii drogati pot avea comportamente anormale, agresive si ca, desi credeai ca ii cunosti, poti avea surpriza urata de a descoperi o fata violenta, cu reactii necontrolate. De aceea trebuie sa eviti sa mergi la petreceri cu necunoscuti sau la alte intalniri cu caracter ocult.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: droguri, adictii, sfaturi, dependenta, adolescentii si drogurile, site adolescenti.

Articole similare

Cum să economisim banii? - metode eficiente

Cum sa?

Mereu se întâmplă să îți dorești diverse lucruri , necesare și nu numai, însă pe care să nu ți le poți Vezi tot

Cum să recunoşti prietenii falşi?

Cum sa?

În adolescenţă petreci foarte mult timp alături de prietenii tăi. Ei ocupă un loc important în viaţa ta. De cele mai Vezi tot

Cum să te machiezi ca Selena Gomez

Cum sa?

Tânăra de aproape 20 de ani cântă, dansează, joacă în filme şi se implică în campanii umanitare. Pe scurt, un adevărat Vezi tot

Cum să lupţi eficient împotriva complexelor

Cum sa?

Fiecare dintre noi a resimţit, la un moment dat, povara unui complex. Fiecare a pierdut o şansă, a ratat un context Vezi tot

Cum să te bucuri de statutul de single de Sărbători

Cum sa?

 Sărutări dulci sub romanţiosul vâsc, cadouri perfecte, cina alături de familia topită după alesul inimii tale, sărbători pline de magie şi Vezi tot

Page Rank