Cum sa?

Cum să te distrezi în vacanţă cu părinţii?

Scris de: Andreea Baluteanu | 19.07.2012

Cum să te distrezi în vacanţă cu părinţii?

 Vara s-a instalat comod în vieţile noastre, cu temperaturi aprinse şi oraşe toropite de căldură. Pentru a îmblânzi canicula, te refugiezi în vise ademenitoare, despre plaje aurii şi băi nocturne cu prietenii, despre aventuri montane cu ATV-ul, în compania găştii.

 
Ce faci însă când singura oportunitate de vacanţă pe care o întrezăreşti e alături de mama şi de tata, într-o staţiune cuminte de pe litoral, iar singurul tovarăş de zbenguieli e fratele mai mic? Păstrează-ţi calmul, vacanţa cu părinţii poate fi plăcută atunci când eşti la vârsta adolescenţei, dacă nu chiar de-a dreptul distractivă.
 

De ce să mergi în vacanţă cu părinţii?

 
Primul răspuns care îţi trece prin minte e: pentru că nu ai încotro. Deşi vacanţa cu părinţii poate fi un dezastru pentru mulţi adolescenţi, îţi garantăm că poate aduce beneficii serioase.
 
În primul rând, vacanţa cu părinţii e extrem de rentabilă din punct de vedere financiar. Pe lângă faptul că îţi sunt asigurate toate facilităţile, ai tăi vor fi mult mai uşor de convins să îţi cumpere tricoul ăla cool de la Zara, pentru simplul motiv că se pot bucura de o vacanţă petrecută alături de tine. În ce alte iposteze, simpla ta companie ar fi creat asemenea minuni?
 
Vacanţa alături de părinţi va fi o adevărată cură de sănătate pentru organismul tău. Pentru că te bucuri de aer curat, te odihneşti cât cuprinde, mănânci la ore fixe, cu mama îndopându-te cu fructe şi legume şi tata asigurându-te că reţii necesarul zilnic de proteine. Sigur, o vacanţă healthy nu te va face să uiţi de perspectiva nopţilor petrecute cu gaşca în cele mai tari cluburi din Vamă, dar bronzul sănătos, cucerit prin expunerile repetate, ca la carte, între 9 şi 11, de care au avut ai tăi grijă la Neptun, sigur te va face să te  gândeşti a doua oară. 
 
Vacanţa alături de părinţi e educativă. Poate nu e un argument cu care să dai gata un adolescent dornic de distracţie, dar alături de ai tăi îţi vei face plinul cu obiective turistice, muzee, teatre şi monumente faimoase pentru care vei fi teribil de mulţumit/ă pe la vreo 20 de ani, atunci când vei străluci într-o conversaţie deşteaptă cu un/o tip/ă hot. Ce crezi că te va ajuta să creşti mai frumos, o vizită la Luvru sau un periplu prin barurile din Mamaia ?
 
În vacanţă cu părinţii poţi vizita locuri noi, la care nu ai avea acces într-o escapadă spontană cu gaşca. Decât să freci menta pe litoralul românesc, nu e mai convenabil să baţi străduţele Barcelonei, în căutarea celei mai pitoreşti terase, sau să admiri fete stylish la Milano, cu un gelato delicios? 
 
Pe lângă toate astea, vacanţa petrcută cu părinţii îţi poate aduce puncte importante la capitolul bună purtare. Decât să mormăi nesatisfăcut/ă, gata să îţi petreci cele două săptămâni de periplu cu părinţii într-un vârtej de nemulţumire, mai bine încearcă să îi impresionezi cu buna ta dispoziţie şi vei avea parte de recompense nebănuite. Mai mulţi bani de buzunar, mai multă libertate şi cine ştie, poate o vacanţă plină de fun cu prietenii, în viitor. 
 
Nu îl ultimul rând, vacanţa cu părinţii îţi va readuce zilele copilăriei, când fremătai de nerăbdare să pleci cu ai tăi, oriunde, oricând. Când mama te alinta, tata te învăţa denumiri de ape curgătoare şi numele tuturor florilor, când te simţeai protejat/ă, fericit/ă, în siguranţă. Timpul trece atât de repede, iar viaţa curge neîncetat, netulburată şi neostenită, încât, uneori, să redevii prichindelulul care-şi idolatriza părinţii poate fi o adevărată binecuvântare. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum să te distrezi în vacanţă cu părinţii, vară, de ce să merg în vacanţă cu părinţii, adolescenţii şi părinţii în vacanţă, adolescenţă, timp liber, distracţie;

Articole similare

Cum să avem o piele frumoasă şi sănătoasă?

Cum sa?

 Pielea este cel mai mare organ din întreg organismul, reprezentând practic îmbrăcămintea corpului nostru şi trebuie să avem grijă de ea Vezi tot

Cum să te îmbraci bine pe bani puţini

Cum sa?

Amintirea primei iubiri se împleteşte cu foşnetul rochiei purtate când l-ai văzut întâia oară. Eşti convinsă că dragostea picură prin cutele Vezi tot

Cum sa aratam bine de revelion?

Cum sa?

Orice adolescenta asteapta revelionul, pentru ca este o ocazie minunata pentru a socializa si a aborda un look mai special decat Vezi tot

Cum să te machiezi ca Selena Gomez

Cum sa?

Tânăra de aproape 20 de ani cântă, dansează, joacă în filme şi se implică în campanii umanitare. Pe scurt, un adevărat Vezi tot

Cum să-ţi educi voinţa şi să reuşeşti în ceea ce îţi propui

Cum sa?

Voinţa ne influenţează viaţa zi de zi, ea ne ajută să învingem obstacolele şi să realizăm obiectivele pe care ni le-am Vezi tot

Page Rank