Cum sa?

Cum să te faci observat

Scris de: Andreea Cosma | 23.08.2013

Cum să te faci observat

 Există moduri prin care să te faci observat doar că nu ai avut curaj până acum. Fie ai anumite complexe de care nu poți să scapi, fie pur și simplu nu ai încredere în tine iar acest lucru strică tot. Nu te poți exprima liber pentru că întervine mereu un blocaj.

 
Vrei să iți exprimi sentimentele față de persoana pe care o placi, vrei să întrii într-o gașcă nouă sau pur și simplu vrei ca toti colegii de la tine din clasă să te observe macar și să știe cum te cheamă. Îți transpiră palmele, fruntea și ceafa doar când se apropie de tine și nu poți să spun nici macar un „Bună”.  Știu că vrei acest lucru, doar că nu găsești metoda cea mai bună prin care să faci asta, iar toți cei din jur te consideră invizibil. Lucrurile se pot schimba chiar dacă nu crezi.           
 

De ce nu te observă cei din jur?

 
Încă din copilărie ai un complex legat de greutatea ta pentru că erai mic și gras și toți prietenii tăi iți spuneau „gogoșică”. Mulți dintre ei sunt acum colegii tăi de liceu și continuă să iți zică așa, chiar dacă tu acum ești slab, frumos și sănătos. Acest aspect te-a împiedicat de multe ori să te apropii de cine iți place, să te alăutri echipei de baschet sau să îi convingi pe colegii tăi să vină la ziua ta de naștere. Din această cauză stai singur în clasă, nu vorbești cu nimeni, te uiți urât, răspunzi la fel de urât. Care este cauza?
 
Poate atunci când cineva se apropie de tine sau când aveți o conversație nu te uiți la persoana respectivă. Ține minte: Contactul vizual este foarte importat! Dă impresia persoanei împlicate în discuție că înțelegi ceea ce iți transmite. În acest fel, nu se simte singur în conversația pe care o aveți.
 
Dacă dai împresia că ești stânjenit și nu te simți deloc confortabil, chiar dacă nu este așa, persoana cu care vorbești iși pierde interesul și sigur nu mai vorbește cu tine a doua oara. 
 
Dacă nu ești deloc o persoană comunicativă, activă și amuzantă și ești exact contrariul, o persoana tacătă, retrasă, sedentară și mereu tristă cu siguranță nu o să te bage nimeni în seamă.
 

Soluții

 
Trebuie să înveți să lași trecutul în spate! Prezentul și viitorul sunt țintele tale acum. Trebuie să înțelegi că nimic din ce a fost nu mai este la fel acum. În trecut, erai doar un copil, acum, ești un adolescent care poate să fie responsabil și capabil.
 
Tot secretul este încrederea în sine! Dacă înveți să te accepți așa cum ești, cu bune și cu rele, atunci te vor iubi toți! Toată lumea are defecte, unii mai multe alții mai puține dar știu să facă haz de necaz și să se bucure de viață. Sunt foarte multe persone care au un handicap și se bucură de fiecare minut din viață, se distrează și consider că au o viață normal. Dacă iți recapeți încrederea în tine, o să fie ușor să ieși cu persoana de care iți place în oraș . Lasă complexele casă și bucurăte de viață pentru că riști să pierzi multe!
 
Dacă te ajută, poți să iți reînoiești garderopa cu haine îndrăznețe și care iți vin bine! Te vor ajuta să te faci observant dar iți dă și o notă de încredere!
 
Nu uita! Ai o părere greșită despre tine, dar o poți schimba. Nu consideri că persoana pe care o placi a așteptat suficient să ii dai un telefon? Grăbește-te!
 
 
 

Tags: adolescenti, aspect fizic, frumusete, personalitate, sentimente, cum sa te faci observat

Articole similare

Învață să spui lucrurilor pe nume - Cum să comunici eficient

Cum sa?

Nevoia de a se face înțeles este foarte importantă pentru fiecare adolescent. Multora  nu le este foarte ușor să comunice într-un Vezi tot

Cum să punem în evidență sânii mici!

Cum sa?

Aproape că nu există fată care să se simtă pe deplin mulțumită de corpul ei. Sânii, fie ei prea mici sau Vezi tot

Cum să scapi de un admirator insistent

Cum sa?

Florile tale preferate, aşteptându-te cuminţi în faţa uşii, în fiecare dimineaţă. Bomboane de ciocolată, cadouri neaşteptate, mesaje secrete şi jurăminte de Vezi tot

Cum să le vorbesc părinţilor despre relaţia mea?

Cum sa?

Sunteţi împreună de ceva timp şi, într-un fel, simţi că ai găsit persoana aceea specială care te completează în chip miraculos. Vezi tot

Cum să găsești o carte pe gustul tău?

Cum sa?

Nu e un secret că atât tu cât și prietenii tăi vă petreceți timpul mai mult ca oricând în mediul virtual Vezi tot

Page Rank