Despre tine

Trucuri pentru a avea buze senzuale

Scris de: Larisa Lazaroiu | 25.01.2013

 Trucuri pentru a avea buze senzuale


Zi de zi te analizezi în oglindă. Îţi studiezi fiecare zâmbet, fiecare privire şi îţi place să-ţi pui în valoare feminitatea. Şi cum poţi face asta fără să acorzi şi buzelor tale atenţie?

Ţine minte: buzele senzuale îţi pun în valoare feminitatea. Ia exemplu de la nenumăratele femei ce păşesc pe covorul roşu, şi nu numai. Ei bine, pentru a-ţi pune şi tu în valoare buzele, am pregătit 3 trucuri esenţiale care le va face să arate perfect.  

Exfolierea
După cum ştim deja, exfolierea ajută foarte mult la redarea aspectului sănătos al pielii. La fel se întâmplă şi în cazul buzelor. Cea mai simplă metodă este, însă, exfolierea buzelor cu ajutorul zahărului. Zahărul este cel mai eficient produs când vine vorba de exfoliere, deoarece conţine cristale benefice pentru pielea noastră.
Este importantă o exfoliere naturală, deoarece buzele au nevoie de o îngrijire specială, mai ales pe timpul sezonului rece.
Ai grijă! Înainte de a le exfolia, asigură-te că le-ai curăţat în prealabil de orice urmă de ruj.

Hidratarea
Când spunem “hidratare”, primul lucru la care ne gândim este.. apa. O problemă a sensibilităţii accentuate a buzelor o poate reprezenta consumul redus de apă. Nu degeaba ni se recomandă să consumăm minimum 2 litri de lichide în fiecare zi, nu-i aşa? De asemenea, e recomandat să consumăm fructe şi legume, deoarece au un număr ridicat de vitamine, benefice în hidratare.
Ai grijă, însă, şi la hidratarea din exterior! Cu ajutorul unui balsam cu efect de hidratare vei oferi protecţie de durată împotriva uscării buzelor.
Ţine minte: mierea, laptele şi uleiul de măsline fac minuni!

Machiajul
După exfoliere şi hidratare, este timpul pentru strălucire!
Începi machiajul buzelor, prin aplicarea unei picături de fond de ten, pentru a menţine rezistenţa rujului. În continuare, aplică rujul de o culoare nu prea stridentă, dar care să-ţi accentueze forma buzelor. Ai grijă să nu faci exces, deoarece aspectul natural este mult mai plăcut.
 

La sfârşit, foloseşte un luciu hidratant de o culoare neutră, care va spori strălucirea şi volumul, rezultând astfel un aspect senzual, ce va atrage privirile tuturor.
Nu ştii ce tip de machiaj ţi se potriveşte? Uite aici câteva sfaturi:
    -dacă ai buzele prea subţiri, conturează gura cu ajutorul unui creion de buze, depăşind puţin linia buzelor. Aplică, apoi, ruj de o culoare vie, finalizând machiajul cu ajutorul unui gloss strălucitor.
    -dacă ai buzele prea mari, conturează gura, depăşind linia buzelor, însă, cu 5 mm mai înăuntru. Este indicată aplicarea unui strat subţire de ruj, de o culoare deschisă.

Ponturi:
   -dacă ai buzele “crăpate”, încearcă să eviţi alimentele fierbinţi, sărate, piperate sau acre.
   -alege-ţi cu grijă produsele de îngrijire, pentru a nu obţine efectul contrar aşteptărilor tale. Cele mai bune sunt produsele naturale, pe bază de miere, lapte şi ulei de măsline.
   -vitamina B „joacă” un rol important în hidratare. Aceasta se găseşte în cereale, varză, migdale, iaurt, brânză..
   -ţine minte că radiaţiile solare dăunează pielii, indiferent de anotimp.
   -mitul cum că pasta de dinţi ajută la hidratare este fals. Acesta duce la aspectul „crăpat” al pielii, şi chiar al buzelor. 

Tags: trucuri pentru a avea buze frumoase, buze senzuale, feminitate, hidratare, balsam;

Articole similare

Adolescentele și explorarea feminității

Despre tine

Conceptul de feminitate, care a fost discutat și răsdiscutat de-a lungul timpului, are fără doar și poate, o componentă subiectivă. Dacă Vezi tot

Anxietatea socială și adolescența

Despre tine

Am citit în ultima vreme o mulțime de articole care tratează subiectul afecțiunilor psihologice ce afectează din ce în ce mai Vezi tot

Popularitatea. Chiar ţi-o doreşti?

Despre tine

Îţi doreşti să fii popular/ă şi zi de zi faci tot posibilul ca să ieşi în evidenţă. Îţi place să ţi Vezi tot

Drumul spre autocunoaştere sau cum să desenăm harta comorii

Despre tine

Dragă adolescentule,   Filozoful Lao Dzi spunea că „a cunoaşte pe alţii este o mare ştiinţă, dar cunoaşterea de sine este suprema ştiinţă”. Vezi tot

Libertatea emoţională în adolescenţă

Despre tine

Adolescenţa este o perioadă de profunde schimbări, o etapă în care te confrunţi cu o varietate de sentimente, uneori treci destul Vezi tot

Page Rank