Despre tine

Adolescenții de ieri și de azi

Scris de: Andreea Cosma | 29.08.2013

Adolescenții de ieri și de azi

 Adolescența are frumusețea ei fie că vorbim la trecut sau la prezent despre ea. Chiar dacă lucrurile s-au schimbat mult, adolescenții sunt tot tineri visători și mereu în căutare de ceva nou. Astăzi, adolescenții se diferențiază mult de adolescenții din trecut. Dar oare, unde este diferența?

 

Adolescenții de azi

 
Adolescenții de azi sunt împinși de la spate de tehnologie. Tehnologia este o noutate deoarece adolescenții din trecut nu dețineau această putere. Astăzi, calculatorul sau laptopul a preluat majoritatea atribuțiilor costisitoare și care aveau nevoie de mult timp. De exemplu, acum nu mai trimitem scrisori și cărți poștale, trimitem e-mailuri și felicitări electronice. Timpul este mult mai scurt și nu cotă nimic. Cu ajutorul laptopului, care este ușor de ținut în geantă având dimensiuni mici, poți să citești cărți online fără să le cari după tine sau fără să pierzi timpul la bibliotecă. Dependența de internet a pus stăpânire pe toți adolescenții din ziua de azi începând cu rețelele de socializare până la jocurile online. Este adevărat că nu mai există același farmec din trecut atunci când trimiteam o scrisoare sau o carte poștală sau când stai într-o bibliotecă veche și simți mirosul de cărți vechi, dar totul vine în ajutorul nostru.
 
Telefoanele mobile sunt și ele o invenție de azi, ce aparține tehnologiei. Ele sunt de dimensiune mici, ușor de purtat în buzunar și în geantă și sunt de mare ajutor. Poți suna în orice moment oriunde în țară sau în afara ei. În trecut telefonul cu fir de diferite culori și cu receptor era la modă și de mare ajutor. Cine avea un asemenea telefon se putea considera norocos.
 
Chiar și învățământul a evoluat mult. De la un singur abecedar și un singur dascăl la toate materiile, s-a ajuns la un manula la toate materiile și câte un profesor la toate materiile. Astăzi există mai multe șanse și toți adolescenții ajung să urmeze o facultate.
 
Astăzi, varietatea iți spune cuvântul. Cinematografele vechi nici nu mai există. În schimb, au apărut sălile de cinema care sunt mult mai performante și mai primitoare unde poți viziona filmele tale preferate. De altfel, poți să vezi filme și seriale chiar de acasă cu ajutorul internetului. 
 

Adolescenții de ieri

 
Adolescenții din trecut știau să se bucure de natură și de viață! Petreceau mult timp în aer liber printre verdeață, animale și fructe și legume proaspete. Ei citeau mult deoarece nu aveau alte preocupări. În trecut nu existau prea mult variante.
 
De exemplu, înainte exista câte o discotecă mică amenajată în interiorul căminunului cultural unde tinerii se puteau distra cu anumite ocazii. Nici nu se compară cu cluburile de noapte din ziua de azi care sunt într-un număr foarte mare.
 
Până și întâlnirile erau mai romantice! Iubitul îi recita poezii iubitei, îi lasa cate o floare ruptă din grădină pe bancă sau îi trimitea câte un bilețel. Astăzi, întâlnirile sunt planificate pe internet iar iubitul sau iubita de cele mai multe ori sunt găsiți pe rețelele de socializare. 
 
Atăzi, noi, adolescenții, suntem foarte criticați. Ba stăm prea mult în fața calculatorului și nu ieșim din casă, ba nu mai știm cum arată o carte, ba nu facem mișcare și lista poate să continue. Unii pot spune că a fost mai bine în trecut, ații pot spune că nici nu se compară viața de astăzi cu cea din trecut. Părerile sunt împărțite.
 
Orice perioadă în care a fost trăită copilăria, fie ca a fost vorba de a părinților voștrii sau a noastră, a fost una frumoasă și trăită așa cum s-a putut. Este normal să nu stea nimic în loc. Peste mulți ani, adolescența copiilor voștrii va arate altfel. Nivelul de trai crește și noi odată cu toate schimbările. Totul ține de adaptabilitate.
 

Tags: adolescenți, trecut, prezent, tehnologie, timp, internet, adolescenta, copilarie

Articole similare

Petele de culoare- accesoriile in vestimentatia adolescentilor

Despre tine

Adolescentii trec printr-o perioada de continua schimbare in care descopera stiluri diferite care, fie le sunt pe plac, fie nu. Ideea Vezi tot

Jurnalul – vocea ta intimă

Despre tine

Atunci când simţi că nu ai pe nimeni în jurul tău care să te înţeleagă poţi apela cu uşurinţă la un Vezi tot

Prietenie pe muchie de cuțit : Când prieteniile devin nesănătoase

Despre tine

Te simți în cea mai bună formă, iar ziua ta se preconizează a fi plină de soare și bună dispoziție. Dar Vezi tot

Ce conţine geanta unei fete?

Despre tine

Geanta unei fete e un aliat fidel pe parcursul întregii zile, un mic complice în momentele de cumpănă şi un confesor Vezi tot

Adolescentii si stresul. Ce este si cum ii faci fata?

Despre tine

Adolescenta presupune o serie de situatii stresante, care va pot face sa va simtiti nelinistiti, sa reactionati agresiv sau dimpotriva, sa Vezi tot

Page Rank