Despre tine

Camera ta în adolescență vs camera ta când erai mic

Scris de: Andreea Cosma | 04.07.2013

Camera ta în adolescență vs camera ta când erai mic

Timpul trece fără să iți dai seama iar lucrurile se schimbă rapid. Comportamentul tău, înfățișarea, felul de a vorbii, felul de a gandii, stilul vestimentar dar și camera ta, unde ai toate lucrurile și care este exact pe gustul tău. Este important să te simți bine în propria ta cameră. Este o normalitate ca lucrurile sa se schimbe odată cu tine. În timp ce tu crești, nu ți se mai potrivește tot, astfel încerci pe cât posibil să schimbi ceva.

Camera ta personală te reprezintă în anumite etape ale vieții, respectiv în adolescență și când erai mic. Trebuie să fie primitoare, luminoasă și utilată cu tot ce ai tu nevoie. Este locul unde te odihnești de aceea trebuie să iți asigure confortul dorit. Chiar dacă pleci de dimineață și te mai întorci seara acasă, ai o camera numai pentru tine unde poți face orice iți dorești. Poți să ascunzi un jurnal secret, poți să asculți muzică, poți să citești cărți sau reviste, poți să sari în pat sau să îți pictezi pereții. Totul ține de starea ta de spirit și cum te face să te simți când pășești înăuntrul ei. Îți poți pesonaliza camera prin diferite desene sau un anumit mod de a așeza mobilierul.
 

Să ne întoarcem în timp!
 

Când erai mic nu duceai lipsă de nimic! Aveai o cameră specifică unui nou-născut și mobilată cu tot ce are nevoie un copil. Nu lipsea pătuțul, premergătorul, steluțele de pe tavan care luminau noaptea, jucăriile care cântau, ursuleții de pluș, mobilierul colorat cu personaje din desene animate și tot felul de lucruri.

 Tu te bucuri de orice este colorat și nou, bebeluș  fiind, iar dacă vezi multe jucării în jurul tău nu poți să fi decât fericit. O cameră simplă care nu spune nimic nu te face să te simți bine, nu o să dormi singur în ea atunci când te faci mai mare și pleci să dormi cu ai tăi. Ei vor doar să fii fericit și să ai o copilărie cât mai frumoasă de care să iți aduci aminte cu plăcere.
 

Marea schimbare!
 

Pe parcursul anilor, părinții tăi uită că nu mai ești un copil, dar în sinea lor știu asta dar refuză să accepte. Când mai crești, lucrurile nu funcționează după logica părinților, ci după a ta. Începe să iți placă un anumit gen de muzică și îți lipești pe toți pereții postere cu artistul preferat sau ești înnebunit după mașini și ai în toată camera numai șuruburi, fiare, piese de mașină iar camera ta este mereu murdară și dezordonată. Fetelor le plac fardurile, hainele și accesoriile iar acestea se găsesc peste tot în camera lor. Le mai plac și cățeii iar dacă au unul, camera devine un adevărat tărâm fermecat pentru cățelul iubit. Acest gest le provoacă părinților tăi o cădere nervoasă!

Pentru ei este o mare schimbare și îi obligă să te adapteze. Părinții tăi își doresc să nu crești și să rămai veșnic mic și ascultător. Timpul este o bătălie cu care se luptă de când te naști. Ei doresc să păstreze vii pozele cu tine când ai făcut primul pas, sau când ai mers prima dată pe bicicletă.

În cele din urmă părinții te vor accepta așa cum ești, dezordonat sau nu, pentru că ești copilul lor. Chiar dacă faci tu sau părinții tăi curățenie în cameră, te vor iubii oricum! Un lucru este cert: nu vei uita niciodată cum arăta camera ta în copilărie și nu vei înceta să o compari cu cea actuală fără să te simți stânjenit!
 

Tags: timp, cameră, adolescență, schimbare, părinți, etape ale vieții.

Articole similare

Drumul spre autocunoaştere sau cum să desenăm harta comorii

Despre tine

Dragă adolescentule,   Filozoful Lao Dzi spunea că „a cunoaşte pe alţii este o mare ştiinţă, dar cunoaşterea de sine este suprema ştiinţă”. Vezi tot

Obsesia pentru un trup perfect la adolescenti

Despre tine

Nu exista perfectiune. Pornind de la aceasta premiza, analog, nu exista nici corpul perfect. In fiecare zi suntem bombardati de imagini Vezi tot

Ce carieră ţi se potriveşte?

Despre tine

Alegerea carierei constituie un moment important în viaţa noastră. Practic, viitorul nostru depinde de această alegere. Însă, problema este că tot Vezi tot

Ce conţine geanta unei fete?

Despre tine

Geanta unei fete e un aliat fidel pe parcursul întregii zile, un mic complice în momentele de cumpănă şi un confesor Vezi tot

Leacuri pentru amânare – fii perseverent cu ceea ce-ţi propui!

Despre tine

 De câte ori ţi-ai notat pe lista personală de „to do” zilnic câte ceva mai mult sau mai puţin important, dar Vezi tot

Page Rank