Despre tine

Ce spune camera ta despre tine?

Scris de: Genia Viziru | 19.09.2012

Ce spune camera ta despre tine?

 Este locul în care te refugiezi liniştit după o zi plină. Sau locul în care urmează să ai parte de o astfel de zi. Locul în care te relaxezi în voie sau locul în care te dezlănţui nestingherit în spatele uşii ce delimiteză spaţiul tău intim de restul casei. 

Este, bineînţeles, locul tău preferat din locuinţă, de care, in mod sigur, te leagă şi altceva în afară de mult indrăgita activitate de somn. Este… camera ta „proprie şi personală”, populată de lucrurile care îţi aparţin, de care eşti dependent, care te definesc şi te fac fericit. 
 
Este, cu siguranţă, o reflectare interesantă a personalităţii tale. Chiar dacă, la prima vedere, nu reprezintă decât trei-patru piese de mobilier, ceva aparatură electronică şi o sumedenie de obiecte atent aranjate sau, din contră, împrăştiate ici colo.
Este locul care spune foarte multe despre tine.
 

Camera personală – oglindă a felului tău de-a fi 

 
Nu trebuie să fii psiholog ca să tragi câteva concluzii despre o persoană doar privindu-i îndelung camera. Ceea ce sare foarte repede în evidenţă este, după cum ar fi uşor de ghicit, gustul ei pentru ordine sau toleranţa la dezordine.
 
Haine întoarse pe dos şi crud abandonate în mijlocul patului, caiete răvăşite pe birou sau pe noptieră, pungi de chipsuri mototolite „cu grijă” lângă fotoliu, toate acestea, oricât de înfricosătoare ar părea, nu compun clasicul tablou apocaliptic, ci doar camera adolescentului dezordonat şi mereu pe fugă. 
Iar stăpânul unei astfel de camere, pe lângă cele două caracteristici menţionate, mai poate fi şi o persoană foarte activă, într-un du-te-vino continuu, lipsită de răbdarea de a pune mereu lucrurile la locul lor. Sau poate doar o persoană comodă, care funcţionează excelent şi într-un cadru puţin mai… haotic.
 
La polul opus se află camera în care toate lucrurile sunt la locul ştiut, patul este mereu făcut, covorul aspirat, cărţile în bibliotecă şi mirosul de parfum proaspăt aşezat pe fiecare centimetru pătrat al încăperii. 
Ce am putea spune despre o astfel de persoană decât că este genul de persoană îngrijită, căreia îi plac ordine şi stabilitatea, uşor previzibilă şi poate tipicară în anumite situaţii? 
 
Tu în care dintre cele două categorii intri?    
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: CE SPUNE CAMERA UNUI ADOLESCENT DESPRE PERSONALITATEA LUI, CUM NE DECORĂM CAMERA, ALEGEREA CULORILOR DIN CAMERA PERSONALĂ, CE SPUNE CAMERA TA DESPRE TINE, ADOLESCENTA, DEZORDINE;

Articole similare

Ce trebuie să conţină portfardul tău

Despre tine

 Unele dintre cele mai dragi obiecte, portfardul şi chiriaşii săi, ne vin de fiecare dată în ajutor, atunci când suntem în Vezi tot

Învaţă să îţi ceri scuze ca la carte

Despre tine

A-ţi cere scuze se poate dovedi de multe ori unul dintre cele mai dificil de întreprins lucruri. De la tonul potrivit, Vezi tot

HIV - o problema actuala

Despre tine

HIV, virusul imunodeficientei umane, este unul dintre cele mai periculoase virusuri, cel ce duce la dezvoltarea bolii SIDA, si din pacate, Vezi tot

Personal ID - Înfăptuirea unei dorințe: primii pași

Despre tine

 Adolescenți și adolescente, vă rog ca pe durata întregului spectacol să vă țineți telefoanele închise.    „Cred într-unul adolescent. Și ăla sunt eu. Vezi tot

Psihologul și terapia în adolescență

Despre tine

A merge la psiholog nu înseamnă că ai înnebunit, asa cum încă mai gândesc unii oameni care din păcate nu sunt Vezi tot

Page Rank