Despre tine

Ce spune camera ta despre tine?

Scris de: Genia Viziru | 19.09.2012

Ce spune camera ta despre tine?

 Este locul în care te refugiezi liniştit după o zi plină. Sau locul în care urmează să ai parte de o astfel de zi. Locul în care te relaxezi în voie sau locul în care te dezlănţui nestingherit în spatele uşii ce delimiteză spaţiul tău intim de restul casei. 

Este, bineînţeles, locul tău preferat din locuinţă, de care, in mod sigur, te leagă şi altceva în afară de mult indrăgita activitate de somn. Este… camera ta „proprie şi personală”, populată de lucrurile care îţi aparţin, de care eşti dependent, care te definesc şi te fac fericit. 
 
Este, cu siguranţă, o reflectare interesantă a personalităţii tale. Chiar dacă, la prima vedere, nu reprezintă decât trei-patru piese de mobilier, ceva aparatură electronică şi o sumedenie de obiecte atent aranjate sau, din contră, împrăştiate ici colo.
Este locul care spune foarte multe despre tine.
 

Camera personală – oglindă a felului tău de-a fi 

 
Nu trebuie să fii psiholog ca să tragi câteva concluzii despre o persoană doar privindu-i îndelung camera. Ceea ce sare foarte repede în evidenţă este, după cum ar fi uşor de ghicit, gustul ei pentru ordine sau toleranţa la dezordine.
 
Haine întoarse pe dos şi crud abandonate în mijlocul patului, caiete răvăşite pe birou sau pe noptieră, pungi de chipsuri mototolite „cu grijă” lângă fotoliu, toate acestea, oricât de înfricosătoare ar părea, nu compun clasicul tablou apocaliptic, ci doar camera adolescentului dezordonat şi mereu pe fugă. 
Iar stăpânul unei astfel de camere, pe lângă cele două caracteristici menţionate, mai poate fi şi o persoană foarte activă, într-un du-te-vino continuu, lipsită de răbdarea de a pune mereu lucrurile la locul lor. Sau poate doar o persoană comodă, care funcţionează excelent şi într-un cadru puţin mai… haotic.
 
La polul opus se află camera în care toate lucrurile sunt la locul ştiut, patul este mereu făcut, covorul aspirat, cărţile în bibliotecă şi mirosul de parfum proaspăt aşezat pe fiecare centimetru pătrat al încăperii. 
Ce am putea spune despre o astfel de persoană decât că este genul de persoană îngrijită, căreia îi plac ordine şi stabilitatea, uşor previzibilă şi poate tipicară în anumite situaţii? 
 
Tu în care dintre cele două categorii intri?    
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: CE SPUNE CAMERA UNUI ADOLESCENT DESPRE PERSONALITATEA LUI, CUM NE DECORĂM CAMERA, ALEGEREA CULORILOR DIN CAMERA PERSONALĂ, CE SPUNE CAMERA TA DESPRE TINE, ADOLESCENTA, DEZORDINE;

Articole similare

Să bârfim un pic!

Despre tine

 Tentaţia bârfei în familie şi-n cercul de prieteni   Tuturor ne place să fim la curent cu „mondenităţile” apărute în cercul de prieteni Vezi tot

Teama de eșec – obstacolul suprem?

Despre tine

Îți poți imagina o lume în care să nu existe teama de eșec? Crezi că o lume fără  acest obstacol ar Vezi tot

Talentul in randul adolescentilor

Despre tine

De cate ori nu am ramas surprinsi la vederea anumitor lucruri remarcabile facute de cei din jurul nostru?  Admiram fascinati si Vezi tot

Anxietatea socială și adolescența

Despre tine

Am citit în ultima vreme o mulțime de articole care tratează subiectul afecțiunilor psihologice ce afectează din ce în ce mai Vezi tot

Limbajul corpului: ce mesaje transmit gesturile tale?

Despre tine

 Cercetările au arătat că există un limbaj nonverbal care transmite informații în proporție de aproximativ 55%, în vreme ce prin comunicarea Vezi tot

Page Rank