Despre tine

Ce spune numerologia despre tine?

Scris de: Cristina Stancu | 13.08.2013

Ce spune numerologia despre tine?

 Istoria numerologiei îl are ca părinte pe filosoful și matematicianul grec Pitagora, el considera ca în ceea ce privește aspectele profunde ale existenței, totul este în mod esențial matematică in natură, iar cifrele sunt limbajul divin subtil unde totul se reflectă. Iată de ce, dacă avem încredere în filosofiile antice, ne poate interesa foarte mult ce pot spune cifrele noastre personale despre noi. Vă propunem o scurta introducere în numerologie în cele ce urmează. 

 

Tipuri de analiză numerologică 

 
Fiecare cifră, dacă e prezentă în analiza ta numerologică spune ceva despre tine. Trebuie să știi că fiecare număr are caracteristicile și semnificațiile sale, iar în cadrul unei analize există mai multe tipuri de cifre valabile numai pentru tine, care îți conturează personalitatea și îți vorbesc despre tine. De exemplu există un număr al destinului, unul al numelui - numărul exprimării, numărul realizării. Toate le primești prin naștere și prin numele întreg, și îți pot vorbi despre tine. La fel cum unii spun despre astrologie că este o știință, și despre numerologie se spune același lucru. Asemenea unui astrolog, un numerolog trebuie să știe cum să-și folosească intuiția pentru a interpreta numerele personale ale fiecăruia. Deci, haideți să ne imaginăm pentru o clipă că totul în univers e matematică și simbol, și să vedem ce se întâmplă. 
 

Numărul destinului

 
Numărul destinului este obținut prin reducerea tuturor cifrelor zilei de naștere, inclusiv anul: trebuie sa aduni toate cifrele datei de naștere, rezultatul va fi un număr de 2 cifre pe care trebuie să le aduni între ele până rezultă o singură cifră (de la 1 la 9, în afară de cazurile în care rezultatul este 11, 22 și 33, situații mai speciale, vezi mai jos). După ce ai făcut asta ai obținut cifra destinului tău. Aceasta îți vorbește despre însușirile și personalitatea ta, despre talente și motivații, despre trăsături care te definesc și despre o tipologie, a ta, care grupează și aspecte pozitive dar și negative. Se pare că dacă un om nu s-a maturizat sau nu s-a acceptat/înțeles pe sine el dezvoltă caracteristici exact opuse numărului destinului său. 
 

Iată câteva aspecte generale pentru fiecare număr al destinului:

 
Numărul destinului 1: individualism, unitate, scopul în viață este obținerea independenței, buni conducători, organizatori, generozitate, altruism, creativitate, putere fizică și psihică. Ai însă grijă, s-ar putea să ai tendința de a te situa deasupra celorlalți, de a fi egoist sau superficial. (E doar o tendință mult mai accentuată la tine decât la ceilalți.)
 
Numărul destinului 2: sensibilitate, echilibru și corectitudine, tact, amabilitate, maturitate și deosebită forță creativă. Defectele sunt: pesimism, apatie, tendință spre pasivitate, cei cu numărul destinului 2 preferă cooperarea și compromisul în detrimentul concurenței sau al certurilor. În mod logic îi va defini dualitatea, de care trebuie să țină seama și pe care să o folosească în mod util, benefic. 
 
Numărul destinului 3: înalt grad de sociabilitate și comunicativitate, entuziasm, stări de spirit oscilante (trecerea de la o stare la alta brusc), darul divertismentului (se pare că cei mai mulți oameni din industria divertismentului au numărul destinului 3), capacitatea de a-i mobiliza pe ceilalți, talent deosebit într-un domeniu artistic, veselie și căldură. Defecte: tendința către excesiv (chiar și numai într-o atitudine față de lume/oameni, de exemplu – excesiv de intoleranți sau nerăbdători) și superficial. 
 
Numărul destinului 4: cei cu numărul destinului 4 sunt pragmatici, realiști, caracterizați de perseverență, seriozitate și o voință puternică. Pot avea o viziune reformatoare asupra lumii, vor să schimbe lucruri, fapt care vă poate pune în conflict cu ceilalți, numărul 4 e asociat cu pământul, pragmatismul duce deci la o atitudine mai degrabă științifică decât artistică sau spirituală (deși nu se exclud), cuvântul de ordine fiind pragmatismul. Defecte: fiecare număr are și o parte negativă, într-un fel depinde de evoluția fiecărui individ pe care o va alege. Latura negativă a lui 4: obtuzitate în gândire, repulsie față de oamenii pe care îi consideri superficiali, atenție pe detaliu, pierzând imaginea de ansamblu. 
 
Numărul destinului 5: bună capacitate de regenerare din toate punctele de vedere, sunt definiți de dorința de libertate, tendință naturală spre progres, deschidere, bun profesor, urăște rutina și detaliile dar iubește aventura, veselie, creativitate, capacitatea de analiză complexă rapidă. Defecte: tendința spre joc și aventură vă poate face să deveniți iresponsabili, delăsători, neserioși. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: NUMEROLOGIE, ANALIZE NUMEROLOGICE, NUMARUL DESTINULUI, NUMARUL EXPRESIEI, CIFRA NUMELUI, NUMARUL DESTINULUI 1 2 3 4 5 6 7 8 9, MASTER NUMBERS, NUMARUL DESTINULUI 11 22 33, CALCULATOR NUMEROLOGIC

Articole similare

Criza limbajului la adolescenți

Despre tine

Cand ajungi la vârsta adolescenței deja nu mai vrei să trăiești în umbra alor tăi, nu mai vrei să comunici cu Vezi tot

Cum scapam de invidie?

Despre tine

 De ce invidiem ? Ca multe alte caracteristici si trasaturi, invidia se afla adanc infipta in esenta omului. Este unul dintre lucrurile Vezi tot

Ai ramas insarcinata. Ce poti face?

Despre tine

Ai ramas insarcinata. Zeci de ganduri iti trec prin minte si nu stii ce sa faci? Esti foarte speriata si nu Vezi tot

Ajutor! Mă mut!

Despre tine

Nimănui nu îi e ușor să se mute și să lase în spate tot ce îi este familiar, în același timp Vezi tot

Responsabilitatea financiara se invata in adolescenta

Despre tine

Ca adolescent, cel mai probabil vei avea mereu impresia ca nu ai suficienti bani. Fie ca ne referim la alocatie sau Vezi tot

Page Rank