Despre tine

Ce trebuie să conţină portfardul tău

Scris de: Andreea Baluteanu | 04.12.2012

Ce trebuie să conţină portfardul tău

 Unele dintre cele mai dragi obiecte, portfardul şi chiriaşii săi, ne vin de fiecare dată în ajutor, atunci când suntem în căutarea acelui look perfect, atât de râvnit de noi, fetele. Şi pentru că o fată cool ştie mai bine ca oricine cât de important este să arăţi ca scoasă din cutie, vă invităm la o discuţie despre ce trebuie să conţină un portfard bine pus la punct. Vom deşerta trusele de make-up ale profesioniştilor, pentru a descoperi ce trebuie să cumpărăm pentru a nu fi niciodată luate pe nepregătite...estetic. 

 

Tenul perfect, la un puf distanţă

 

Cu ce se laudă portfardul perfect? În primul rând, cu un fond de ten pe măsură. Multe fete jură cu mâna pe inimă că viaţa lor s-a schimbat după ce l-au întâlnit pe Mr Perfect. Da, vorbim despre mica minune a cosmeticii, preţiosul fond de ten. 
 
Pentru a nu da greş, e musai să iei în considerare tipul de ten, să fii atentă la nuanţă, la tonuri şi subtonuri de culoare şi să te raportezi la anotimpul în care vei purta noua achiziţie. Astfel, dacă vara ne lăudăm cu o piele sărutată de soare, iarna e cazul să apelăm la un fond de ten cu o nuanţă mai deschisă decât cel purtat în mod normal, cu o consistenţă mai cremoasă, pentru a evita procesul de uscare a pielii, cauzată de temperaturile scăzute. Odată ce ai luat în considerare aceşti factori, restrânge-ţi căutarea la câţiva pretendenţi de viitor şi interesează-te de mostre, pentru a avea ocazia de a le testa, la tine acasă. E de preferat să te bazezi pe experienţa proprie în alegerea oricărui produs de machiaj, cu atât mai mult a fondului de ten; cel care îi pictează prietenei tale un chip ca în poveşti poate avea rezultate dezastruoase în cazul tău.
 
Alături de fondul de ten, pudra, pulbere sau compactă, e extra necesară pentru o apariţie demnă de paginile celor mai glam reviste. Îţi va desăvârşi look-ul, va acoperi imperfecţiunile şi va ţine la distanţă neplăcutul luciu al pielii. 
 
Nu în ultimul rând, un portfard căruia îi lipseşte perechea de aur, corectorul şi anticearcănul, va pierde puncte importante la capitolul eficienţă. Alege un corector cu particule care reflectă lumina, pentru un look diafan, sau unul cu putere mare de acoperire, dacă ai probleme cu tenul. Anticearcănul îţi va asigura o privire senină, iar orele petrecute pe Facebook vor dispărea ca prin minune. 
 
Nu uita să adaugi câteva pensule, una mare, retractabilă, pentru aplicarea pudrei/fardului de obraz, câteva aplicatoare de fard de pleoape şi o pensulă pentru dozarea cu efect a rujului pe buze. De ce altceva mai ai nevoie pentru o înfăţişare ca la carte?
 

Obrazul fin cu fardul potrivit se ţine

 
Fardul de obraz e o alegere enorm de importantă. Măsoară în particule sidefate distanţa dintre un look catastrofal, cu obraji văruiţi în nuanţe aprinse, şi o înfăţişare radioasă, plină de lumină. Perlele, bronzante sau în nuanţe delicate, pentru sezonul rece, fardul compact, cel lichid sau pudra autobronzantă, cu toatele se înşiră tentant în faţa ta. Ca şi în cazul recomandărilor de mai sus, ţine cont de tipul tău de ten şi de consistenţa celorlalte produse de machiaj folosite pentru a fi sigură că ai făcut alegerea corectă. 
 
Fardul de pleaope e un alt component de seamă al unui portfard bine pus la punct. Bogăţia paletei cromatice şi dragostea pe care noi, fetele de pretutindeni o dezvoltăm, de copile, pentru machiajul pleoapelor ne împing la gesturi necugetate, cu truse doldora de borcănaşe şi recipiente de fard, pe lângă care şi coloratul curcubeu ar păli de invidie. Pe care, din păcate, nu prea ajungem să le folosim. Sfatul nostru? Investeşte în trei variante de fard: unul nude, de zi, unul într-un ton mai închis, pentru machiajul smokey eyes şi cel de-al treilea într-o nuanţă complementară culorii ochilor tăi, pentru zilele în care ai chef să îl provoci pe Picasso la un concurs de pictură. 
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: ce trebuie să conţină portfardul, produse de machiaj necesare, ce produse de make-up să cumpărăm, ten, look şi cosmetice, ten perfect

Articole similare

Gasca ta de prieteni vs. valorile tale personale

Despre tine

In perioada adolescentei, cercul de prieteni are una din cele mai mari influente asupra adolescentului. Prietenii tai sunt tineri ca si Vezi tot

Ce conţine geanta unei fete?

Despre tine

Geanta unei fete e un aliat fidel pe parcursul întregii zile, un mic complice în momentele de cumpănă şi un confesor Vezi tot

Ce îţi oferă natura pentru frumuseţea ta

Despre tine

 Bunicile noastre ascundeau secrete magice pentru frumuseţea lor în spatele casei, iar mama îşi pregătea cele mai bune creme din deliciile Vezi tot

Apelezi la teribilism ca să atragi atenția?

Despre tine

Ca adolescent îți dorești mereu să atragi priviri, să fii cel mai bun, cel mai tare și să ieși în evidență. Vezi tot

Am 18 ani! Pot sa ma marit!

Despre tine

Oare câte fete nu își imaginează încă din fragedă copilărie cum va arăta rochia lor de mireasă, câte nu-l visează pe Vezi tot

Page Rank