Despre tine

De ce mi se întâmplă numai lucruri rele?

Scris de: Larisa Lazaroiu | 31.01.2013

De ce mi se întâmplă numai lucruri rele?

Ai momente când ai impresia că totul merge prost, că nimeni nu este de partea ta, că numai ţie ţi se întâmplă lucruri rele. Toţi avem astfel de momente. De multe ori, avem impresia că un lucru rău nu vine niciodată singur. Şi este adevărat! Întrebarea este: de ce? Cum putem să evităm aceste momente din viaţa noastră?

Toţi trecem prin perioade dificile şi încercăm să aflăm răspunsuri la diferite întrebări pe care ni le punem deseori. Însă, tot ce facem este să ne gândim tot mai mult la răutatea acestor lucruri, acestor întamplări, ce au loc periodic în viaţa noastră. Nu facem decât să vedem “partea goală a paharului”.. Pentru astfel de momente, am pregătit o listă cu motive, dar şi cu sfaturi, care au efect asupra noastră mai mult decât ne imaginăm, însă de care trebuie să ţinem cont:

Gândirea


Toţi facem decizii, care ne influenţează mai departe. Multe persoane aleg să gândească negativ, crezând că este doar o perspectivă asupra vieţii, ce ne menţine întotdeauna precauţi pentru ceea ce va urma. În realitate, prin gândirea negativă, nu facem decât să trăim într-un continuu stres, fiind îngrijoraţi de orice pas pe care-l facem.
Gândindu-ne la situaţii dificile, la lucruri rele, tot ceea ce facem este să le atragem către noi, şi, deşi dorim să fim pregătiţi pentru acestea, viaţa ne ia prin surprindere şi nu facem decât să ne „scufundăm” în tot mai multe momente dificile.
Care este alternativa? Putem alege să avem o perspectivă optimistă asupra vieţii, să gândim pozitiv.. În acest mod, putem face faţă tuturor situaţiilor neplăcute din viaţa noastră. Niciodată nu trebuie să ne lăsăm descurajaţi, iar, în loc să vedem partea neplăcută dintr-un lucru, dintr-un fapt, mai bine să ne gândim la soluţionarea problemelor, să fim conştienţi de faptul că poate fi şi mai rău de atât..

Atitudinea


Acţiunile noastre ne influenţează direct pe noi înşine.
Depinde de noi, dacă faptele pe care le săvârşim sunt sau nu în favoarea noastră. Şi totuşi, cum anume influenţează atitudinea noastră lucrurile neplăcute?
Cum? Să ne gândim puţin.. Când suntem supăraţi, furioşi, care este atitudinea noastră? Cei mai mulţi spun vorbe de care nu-şi dau seama pe moment, care pot avea un efect nedorit asupra celor din jurul lor, aleg să facă lucruri de care nu sunt mândri, lucruri distructive.. care oricum nu ajută la nimic!
În loc de asta, ce-ar fi să zâmbească? Nu degeaba există expresia “A face haz de necaz”!
Aşa că, de fiecare dată când treci printr-un moment dificil, încearcă doar să închizi ochii, să respiri adânc şi să zâmbeşti. Te vei simţi mult mai bine şi, cu siguranţă, te va ajuta să te calmezi pentru a face faţă situaţiei.

Recunoştiinţa


Trebuie să fim conştienţi de faptul că sunt oameni care se confruntă cu probleme mult mai grave, spre exemplu: sunt nevoiţi să trăiască în condiţii greu de imaginat, pentru ei fiind o adevărată incertitudine ceea ce le aduce ziua de mâine. De aceea, aceste persoane au învăţat să se bucure de orice lucru, oricât de mic ar fi el.
Aşadar, trebuie să învăţăm să apreciem ceea ce avem, să apreciem tot ceea ce ne oferă viaţa. Caută fericirea în lucruri mărunte!
De asemenea, faptul că încerci să-i ajuţi pe alţii te poate face să te simţi mai bine.
Nu uita niciodată de unde ai plecat!

Persoanele din jurul tău


Nici nu ai idee cât de mult te ajută prezenţa apropiaţilor tăi. Singurătatea nu a fost niciodată soluţia şi nici nu va fi, dimpotrivă chiar. Prietenii şi familia îţi pot schimba cu adevărat perspectiva asupra vieţii şi conceptul despre sine.
Petrece-ţi timpul cu oameni cărora le place viaţa! Ei te pot ajuta să treci peste greutăţi.


 

Tags: lucruri rele, situatii dificile, momentele grele, perioade dificile, dezamagiri in adolescenta

Articole similare

Prietenie pe muchie de cuțit : Când prieteniile devin nesănătoase

Despre tine

Te simți în cea mai bună formă, iar ziua ta se preconizează a fi plină de soare și bună dispoziție. Dar Vezi tot

Ce promisiuni ai încălcat de curând?

Despre tine

Există un set de promisiuni pe care le încalci când eşti adolescent. Promisiuni pe care ţi le faci ţie sau celor Vezi tot

S.O.S.: Prietena mea e prea posesivă

Despre tine

Viaţa e mult mai frumoasă când ai alături cea mai bună prietenă. Faceţi totul împreună: vă spuneţi toate secretele, ieşiţi împreună, Vezi tot

Adolescentele și explorarea feminității

Despre tine

Conceptul de feminitate, care a fost discutat și răsdiscutat de-a lungul timpului, are fără doar și poate, o componentă subiectivă. Dacă Vezi tot

Petele de culoare- accesoriile in vestimentatia adolescentilor

Despre tine

Adolescentii trec printr-o perioada de continua schimbare in care descopera stiluri diferite care, fie le sunt pe plac, fie nu. Ideea Vezi tot

Page Rank