Despre tine

Detoxifierea cu care trebuie să începi anul

Scris de: Andreea Baluteanu | 23.01.2013

Detoxifierea cu care trebuie să începi anul

Masa de Crăciun din familie, plină de alimente specifice sezonului, de la care nu te-ai putut abţine. Prăjiturile delicioase ale mamei, pe care le-ai dat gata pe când te delectai cu episoade din serialul preferat, la o pauză între două petreceri. Să mai amintim de cât de bine te-ai distrat de Rev, sau e cazul să îţi abatem atenţia de la paharele de şampanie pe care le-ai consumat, într-o veselie?

Chiar dacă te afli la vârsta adolescenţei şi, teoretic, nu ar trebui să îţi faci griji în legătură cu funcţionarea perfectă a organismului, detoxifierea de ianuarie e o metodă la care îţi recomandăm să apelezi. Pentru că ai o mulţime de haine de probat, în luna de aur a reducerilor, iar februarie e gata să dea năvală în viaţa ta, cu tonele de iubire şi date-uri la care e musai să arăţi perfect, rămâi alături de noi pentru cele mai bune sfaturi de detoxifiere.

Ce este detoxifierea?

Definită drept curăţarea organsismului de toxine, detoxifierea a devenit o adevărată modă la Hollywood, de unde au împrumutat-o tot mai multe vedete autohtone. Selena Gomez e fană, Miley apelează la ea de câte ori simte că nu mai încape în rochia preferată.

Pentru că eşti tânără şi nu e cazul să îţi baţi capul cu diete complicate şi cure de slăbire plictisitoare, vom încerca să te convingem să aplici câteva reguli de bun simţ. Dacă şi vedetele tale o adoră, tu de ce nu te-ai bucura de efectele magice ale detox-ului: organism perfect sănătos, ochi strălucitori, ten de porţelan şi o siluetă care va întoarce capete pe stradă?

Eşti ceea ce mănânci

Prin excelenţă luna detoxifierii, ianuarie e cel mai bun prilej pentru a adopta noi reguli în alimentaţie. Consumă cât mai des fructe şi legume, bogate în proteine şi antioxidanţi, care vor elimina toxinele din organism, cât ai clipi. Lămâile, rodiile, merele şi grepfrutul, morcovii, varza, ceapa şi conopida nu trebuie să îţi lipsească din alimentaţie, dacă vrei să fii încoronată regina frumuseţii începutului de an. Bea multă apă, ceai verde sau alb, sucuri naturale, iar detoxifierea va deveni literă de lege în gaşca ta. Cerealele integrale, seminţele de tot felul, carnea şi lactatele slabe se situează pe locul secund.

Mişcare, pentru o detoxifiere ca la carte

După moleşeala de sărbători, un pic de sport e ceea ce îţi trebuie, pentru a reveni la măsurile de altădată. Cum afară temperaturile se sfiesc să urce în termometre, cea mai bună soluţie rămân seriile de exerciţii executate în intimitatea propriei camere, în timp ce urmăreşti serialul preferat: aerobic, zumban şi pilates, sau chiar yoga, pentru un plus de relaxare. Mergi la patinaj sau la o sesiune de bulgăreală cu gaşca, îţi garantăm că te vei simţi şi vei arăta de milioane. Nu în ultimul rând, chiar dacă sezonul petrecerilor s-a încheiat, o noapte de dans până la epuizare, în club, e definiţia cu sclipici a detoxifierii.

Frumuseţea cu detoxifiere se ţine

Îngrijirea din interior, combinată cu un pic de atenţie acordată exteriorului, nu are cum să eşueze! O alimentaţie sănătoasă şi sport cât cuprinde îţi vor asigura un ten frumos, ochi strălucitori, păr lucios şi o siluetă pe care şi Gisele ar fi invidioasă, dar cum rămâne cu relaxarea? Dieta de frumuseţe trebuie să înceapă cu o baie fierbinte, plină de aburi, îmbogăţită cu săruri minerale, parfumată cu uleiuri esenţiale, cu melodii sensibile pe fundal şi spumă cât cuprinde. După ce ţi-ai înmuiat bine pielea şi te-ai instalat confortabil în starea zen, răsfaţă-te cu un peeling pe bază de zaţ de cafea sau mălai, plus câteva picături de lapte şi ulei de măsline. Adaugă o mască detoxifiantă, ia cu tine revista preferată şi gata, eşti protagonista celei mai eficiente şedinţe de frumuseţe, în propriul spa.

Spune-le adio!

Cea mai la îndemână metodă de a elimina toxinele din organism e renunţarea la tot ceea ce îi face rău, măcar pentru câteva săptămâni verzi din ianuarie. Fumatul, alcoolul, cafeaua în exces, grăsimile saturate şi zahărul nu mai trebuie să îţi găsească loc pe lista ta de „nu pot trăi fără”, pentru cel puţin 2 săptămâni. Te vei întoarce strălucind din vacanţa acordată propriului corp şi cine ştie, poate vei decide să renunţi la ele, definitiv.

Detoxifiere, dulce detoxifiere

La fel de dulce ca somnul, liniştitor şi sănătos. Corpul nostru foloseşte intervalul dintre 22:00-1:00 pentru a-şi reface echilibrul. Atunci când pierzi tocmai aceste ore, te vei simţi obosită, lipsită de energie, incapabilă să duci la bun sfârşit chiar şi cele mai simple sarcini. Şi da, detoxifierea ta va avea de suferit. Pentru a preîntâmpina acest lucru, mergi la culcare cât de devreme poţi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Tu ce ritualuri de detoxifiere foloseşti?
 

Tags: detoxifiere, ce este detoxifierea, sfaturi de detoxifiere, detoxifierea in adolescenta, detoxifierea si alimentatia

Articole similare

Vitaminele si suplimentele alimentare pentru adolescenti

Despre tine

Cateodata, in nestiinta sau pur si simplu din dorinta de a mari rezistenta la infectii a adolescentilor, parintii le ofera acestora Vezi tot

Personal ID - Înfăptuirea unei dorințe: primii pași

Despre tine

 Adolescenți și adolescente, vă rog ca pe durata întregului spectacol să vă țineți telefoanele închise.    „Cred într-unul adolescent. Și ăla sunt eu. Vezi tot

Ce spun accesoriile tale despre tine

Despre tine

 Completeată outfitul perfect, te scot din anonimat, vorbesc despre tine şi pentru tine. Accesoriile sunt unele dintre cele mai bune prietene Vezi tot

Pistruii, intre acceptare si farmec personal

Despre tine

Ca si cum nu ati avea indeajuns de multe “probleme”, voi, adolescentii, mai aveti o bataie pe cap! Cum sa arat Vezi tot

Ai un prieten dependent de droguri? Ajuta-l!

Despre tine

 Adolescenţa este perioada în care visăm mult, sperăm pe îndelete, aşteptăm cu sufletul la gură şi ne entuziasmăm, fără doar şi Vezi tot

Page Rank