Despre tine

Diferiţi, si totuşi la fel

Scris de: Alina Boagiu | 18.07.2012

Diferiţi, si totuşi la fel

 Perioada adolescenţei reprezintă o perioadă pe cât de confuză, pe atât de importantă în viaţa fiecăruia dintre noi. Este o perioadă de tranziţie în care apar schimbări fizice, dar şi mentale. Deodată nu mai eşti doar un copil. De acum eşti pe cale să devii adult. În fiecare zi descoperi lucruri noi şi încet, încet începi să îţi formezi propriul caracter.

 
Ca adolescent uneori crezi că doar tu ştii ce e mai bine şi că doar tu ai dreptate. Se mai întâmplă să întâlnim persoane care gândesc aşa chiar dacă au trecut de mult de perioada adolescenţei, însă aici păşim deja într-un alt subiect. Toţi şi niciunul avem dreptate în aceiaşi măsură. Fiecare în parte îşi are propriul adevăr, diferit de al celui de lângă el, iar adevărul tău nu este mai „adevărat” doar din simplu motiv că este al tău.
 

Ce e bine şi ce e rău?

 
“Ce e bine?”, “Ce e rău?” sunt întrebări la care fiecare persoană în parte răspunde diferit. Ceea ce ţi se pare ţie bine, poate altuia i se pare rău, sau invers. Ce pentru tine un ţel pare de neatins, altuia îi poate părea ceva insignifiant. Ceea ce pentru tine pare lipsit de importanţă, altcineva îşi poate crea întreg universul în jurului acelui lucru. Şi lista poate continua. Nimic nu este bătut în cuie. Fiecare are propriul său etalon de măsurare a valorilor în viaţă. Nu trebuie să îi judecăm pe cei din jurul nostru doar pentru că au o opinie diferită de a noastră. Dimpotrivă, să îi respectăm pentru asta. Cum tu ai propriile tale motive pentru care crezi în ceva sau în cineva, aşa are şi cel de lângă tine. Deşi suntem diferiţi, suntem construiţi pe acelaşi model, în care ne formăm opiniile pe baza experienţelor şi trăirilor proprii. 
 

Există o învăţătură în toate.

 

Nu există un singur lucru pe care îl faci în viaţă care să nu fie important. Chiar şi greşelile pe care le faci şi pe care uneori ajungi să le regreţi îţi sunt benefice. Te ajută să ştii de ce anume să te fereşti pe viitor.
 
Fiecare persoană cu care intri în contact, fiecare loc în care mergi, fiecare carte pe care o citeşti, fiecare film pe care îl vezi, fiecare melodie pe care o asculţi, toate adunate contribuie la formarea ta ca şi om, la formarea propriului tău caracter. Există o învăţătură în toate - fie că este morală pe care o deprinzi dintr-o carte sau dintr-un film, fie că este amprenta pe care un loc sau o persoană o lasă asupra ta.
 
Se întâmplă că uneori o persoană pe care nu o cunoşti şi cu care te-ai întâlnit doar o singură dată în viaţă să aibă o influenţă mai mare asupra ta decât o persoană cu care interacţionezi zilnic. Melodia pe care o urăşti când o asculţi prima oară ajunge melodia ta preferată. Persoana cu care la început te certai nonstop, ajunge să devină prietenul/a cel/a mai bun/ă. Sunt lucruri în viaţă pe care nu le poţi plănui şi lucruri pe care nu le poţi evita. Ele se întâmplă pur şi simplu.
 

Tags: adolescenţă, caracter, diferit, dreptate, adevăr, viaţă, persoană

Articole similare

Eu vreau, eu pot, eu știu – Dacă nu eu atunci cine?

Despre tine

În adolescență, sinele joacă un rol foarte important și ceea ce contează foarte mult pentru adolescent sunt propriile nevoi și aspirații. Vezi tot

Teama de eșec – obstacolul suprem?

Despre tine

Îți poți imagina o lume în care să nu existe teama de eșec? Crezi că o lume fără  acest obstacol ar Vezi tot

10 Rezolutii de Anul Nou

Despre tine

Ce moment este mai potrivit decat inceputul unui nou an pentru a fi mai bun, mai cuminte, sau poate mai indraznet, Vezi tot

Ce spune camera ta despre tine?

Despre tine

 Este locul în care te refugiezi liniştit după o zi plină. Sau locul în care urmează să ai parte de o Vezi tot

Vitaminele si suplimentele alimentare pentru adolescenti

Despre tine

Cateodata, in nestiinta sau pur si simplu din dorinta de a mari rezistenta la infectii a adolescentilor, parintii le ofera acestora Vezi tot

Page Rank