Despre tine

Distractie inseamna alcool? Efectele băuturilor alcoolice

Scris de: Cristina Cartas | 31.01.2012

Distractie inseamna alcool? Efectele băuturilor alcoolice

Adolescenții se află într-o perioadă a vieții în care curiozitatea ajunge la cote maxime. Ei încearcă tot mai multe lucruri noi, fie pentru a-și satisface setea de cunoaștere, fie pentru a fi percepuți diferit sau pentru a fi acceptați într-un anumit colectiv. Însă nu tot ce ne atrage atenția ne poate fi benefic.

O simplă încercare se poate transforma într-un obicei nesănătos ce poate afecta atât organismul cât și relațiile cu cei din jurul nostru. Așa numitele vicii sunt tabieturi pe care ni le formăm atunci când suntem deprimați, ne aflăm într-un anturaj mai puțin potrivit noua sau am fost prea slabi să ne împotrivim instituirii lor. Aceste vicii sunt forma noastră de consolare când viața ne dă bătăi de cap.
 

Consumul de alcool – efecte nocive pentru organism
 

Unul din cele mai periculoase obiceiuri îl constituie consumarea de băuturi alcoolice. Utilizarea excesiva a acestora poate duce la tulburarea percepțiilor, încetinind gândirea. De asemenea cauzează pierderea concentrării și al echilibrului, iar în situații extreme se poate ajunge chiar la intoxicarea cu alcool al organismului.

Dacă viciul persistă în timp, afecțiunile rinichilor nu vor înceta să apăra iar șansele de vindecare vor fi destul de reduse dacă nu se constată problema imediat sau dacă persoana în cauză va refuza să urmeze tratamente de dezintoxicare.

Din ce în ce mai mulți adolescenți își însușesc acest obicei fără a se gândi la efectele pe care le pot avea acțiunile lor. Alcoolul face mii de victime în fiecare an: accidente de mașină, pierderea cunoștinței și intoxicările sunt doar câteva exemple. De asemenea, foarte multe tinere aflate sub influența băuturilor de acest gen, s-au confruntat cu sarcini nedorite și au rămas marcate, viața lor trebuind să se schimbe complet în urma unei distracții cu prietenii.

Problema alcoolului e foarte serioasă și fiecare adolescent responsabil e îndemnat să o trateze ca atare. De aceea am câteva sfaturi pentru tine ce sunt menite să te ajute în momentele de cumpănă.

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: vicii, băuturi alcoolice, efectele consumului de alcool, alcoolul ȋn rândul adolescenților, viciile adolescenților;

Articole similare

Limbajul corpului: ce mesaje transmit gesturile tale?

Despre tine

 Cercetările au arătat că există un limbaj nonverbal care transmite informații în proporție de aproximativ 55%, în vreme ce prin comunicarea Vezi tot

Adolescentii si stresul. Ce este si cum ii faci fata?

Despre tine

Adolescenta presupune o serie de situatii stresante, care va pot face sa va simtiti nelinistiti, sa reactionati agresiv sau dimpotriva, sa Vezi tot

Pistruii, intre acceptare si farmec personal

Despre tine

Ca si cum nu ati avea indeajuns de multe “probleme”, voi, adolescentii, mai aveti o bataie pe cap! Cum sa arat Vezi tot

PersonalID - Personalitatea iți face viața – Educă-o!

Despre tine

Dragă adolescentule, Aceste două cuvinte „dragă adolescentule” mă duc cu gândul la vremea extremelor, a încercărilor, a peripețiilor. Dar unde sunt Vezi tot

Ai ramas insarcinata. Ce poti face?

Despre tine

Ai ramas insarcinata. Zeci de ganduri iti trec prin minte si nu stii ce sa faci? Esti foarte speriata si nu Vezi tot

Page Rank