Despre tine

Masturbarea, OK sau nu?

Scris de: Andreea Baluteanu | 09.11.2012

Masturbarea, OK sau nu?

 Masturbarea e unul dintre cele mai tabu subiecte, pe care te codeşti să îl abordezi chiar şi în discuţiile cu cei mai apropiaţi prieteni. Dacă luăm în considerare cantitatea uriaşă de informaţie vagă, evazivă, potopul de mituri şi preconcepţii sociale pe care masturbarea l-a creat în jurul ei, nu mai trebuie să ne mire că a devenit un punct fierbinte în orice conversaţie.

 
Ce este masturbarea, care sunt miturile care circulă în jurul ei, de unde provine nevoia de masturbare şi, mai ales, cât de OK e să apelăm la ea, în rândurile care urmează.
 

Să vorbim despre masturbare

 
Fără teamă, ruşine sau preconcepţii, pentru că, aşa cum ne asigură specialiştii, masturbarea e un lucru absolut normal, precticat de fete şi băieţi deopotrivă. Procentele? În adolescenţă, circa 70% dintre fete şi 92% dintre băieţi recunosc că practică masturbarea, frecvenţa fiind însă diferită: de două ori pe săptămână în cazul băieţilor şi doar o dată în cel al fetelor.
 
Dar ce e masturbarea, unul dintre cele mai „aduse la tăcere” subiecte ale sexualităţii, atât feminine, cât şi masculine? Ea poate fi definită drept acţiunea de a atinge sau manipula organele genitale în scopul producerii plăcerii sexuale, un act de autosatisfacere sexuală. Sună pompos, nu?
 
Studiile ne arată că masturbarea începe de la cele mai fragede vârste, fiind un act natural de descoperire a propriului corp şi de autocunoaştere. Cu toate acestea, masturbarea e vehement blamată, atât de comunităţile creştine închistate în vechile concepţii, cât şi de diverse alte voci, care propovăduiesc o seamă de catastrofe tuturor celor care „îndrăznesc” să o practice.
 
Cele mai puternice mituri create în jurul masturbării au luat naştere în epocile înaintate în istorie, atunci când oamenii credeau că, prin masturbare, bărbaţii nu mai pot produce o cantitate satisfăcătoare de spermă, ceea ce ameninţa numărul de urmaşi pe care aceştia îl puteau avea şi deci supravieşuirea rasei. Iar poveştile de groază pe care le-au ţesut în jurul autosatisfacerii sexuale pot constitui subiecte perfecte pentru...un banc bun. De la diverse boli, deformarea organelor genitale, infertilitate, păcat, probleme de erecţie, până la deja hilarele pierdere a vederii, surzenie, creşterea părului în palmă, acnee, încetarea procesului natural de devoltare, nesociabilitate, tocirea pielii pe degete, transformarea într-un ratat/o ratată, masturbarea a devenit vinovată de câte şi mai câte.
 
Desigur, odată cu devoltatea medicinei, a ştiinţei şi a tehnologiei, şi mai ales, prin deschiderea mentalităţilor, oamenii au început să vorbească mai mult despre sexualitate, şi astfel masturbarea a încetat să mai devină un subiect tabu. Cel puţin în cercurile medicale, deoarece mulţi oameni continuă să o considere un păcat. Fapt ce a determinat Asociaţia Medicilor Americani să afirme oficial că masturbarea e o activitate sexuală extrem de normală. A oprit asta preconcepţiile? Din păcate, nu.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: e OK să mă masturbez?, adolescenţii şi masturbarea, ce este masturbarea, mituri despre masturbare, normalitatea masturbării

Articole similare

Ai ramas insarcinata. Ce poti face?

Despre tine

Ai ramas insarcinata. Zeci de ganduri iti trec prin minte si nu stii ce sa faci? Esti foarte speriata si nu Vezi tot

Efectul zodiei tale

Despre tine

Eşti înconjurată de o grămadă de prieteni. Fiecare te priveşte din diferite puncte de vedere. Însă, puţini sunt cei care sunt Vezi tot

Test: Ai un stil propriu sau te îmbraci strict după tendinţe?

Despre tine

Lumea femeilor este un adevărat climat al competiţiei, în cadrul căreia “ne luptăm” toate pentru a arăta cât mai bine şi Vezi tot

Apelezi la teribilism ca să atragi atenția?

Despre tine

Ca adolescent îți dorești mereu să atragi priviri, să fii cel mai bun, cel mai tare și să ieși în evidență. Vezi tot

Tulburările hormonale la adolescenți

Despre tine

Hormonii sunt foarte importanți în menținerea sănătății organismului, atât fizice, cât și emoționale. Când apar fluctuații la nivel hormonal, pot fi Vezi tot

Page Rank