Despre tine

Modelul meu în viață

Scris de: Andreea Cosma | 09.09.2013

Modelul meu în viață

 Fiecare dintre noi am avut la un moment dat un model în viață. Fie că este vorba despre tata, profesorul de matematică, sau doctorul de familie pe care l-am admirat. Încă din copilărie știai ce vrei să devii când de faci mare. Răspunsurile cele mai comune erau: “vreau să fiu ca tata” sau “vreau să fiu doctor”. Odată cu trecerea anilor ai crescut și în fiecare moment al vieții vroiai să fii ca cineva. În fiecare persoana pe care o vedeai și o admirai, vedeai un model de urmat.

 
 Atunci când ești mic, ceea ce iți dorești este să fi ca cei mai mari de lângă tine.  Îi copiezi pe cei din jur și vrei să poți face ce fac ei. Măcar o dată te-ai îmbrăcat în costumele tatălui tău pentru că iți doreai să ajungi ca el sau macar o dată ai purtat pantofii cu toc ai mamei tale. În timp te maturizezi și ajungi să vezi viața cu alți ochi. Trecerea prin mai multe etape ale vieții te ajută să iți alegi drumul în viață.
 

Alegerea ta

 
Este ușor să iți faci un model în viață. În funcție de ce iți place să faci, iți alegi persoana potrivită. Să zicem că iți place mult muzica și cânți minunat la tobe. Iți dorești să faci chiar o carieră din asta. Automat iți alegi un artist cunoscut din lumea muzicii și vrei să ajungi ca el. Așa se întâmplă indiferent ce iți alegi să faci.
 
Tatăl tău este marinar și de când erai mic te lua cu el și iți arata vapoarele și iți povestea tot ce ține de această profesie. El a încercat să iți trasmită o parte din pasiunea lui și din munca pe care o face cu plăcere. Chiar dacă ești mic și nu ințelegi foarte multe, când mai crești dacă iți menții aceeași pasiune și admirație, poți ajunge ca tatăl tău.
 
Pentru fete mama este cel mai bun model în viață. Așa se întâmplă de cele mai multe ori pentru că este ușor sa îi observi preocupările. Mama poate să fie avocat sau persoană publică, mai exact prezentator de știri. Atunci, partea profesională a mamei tale devine interesantă pentru tine și vrei să fii ca ea. Ca fată îi poți observa ușor toate preocupările din fiecare zi începând de la treburile casnice până la profesie. O admiri pentru că face față tuturor provocărilor și pentru că este mama ta și cu siguranță nu mai este nimeni ca ea. Cine nu ar vrea să fie ca mama ei?
 

Creează-ti propriul drum

 
Este bine să admiri toate persoanele care sunt în viața ta și să iei câte puțin de la fiecare. Ascultă toate sfaturile și alege ce ți se potrivește cel mai bine. În acest fel iți poți forma propriul drum în viață. Persoanele pe care le vezi în fiecare zi, le urmărești stilul de viață, modul de a vorbii și de a acționa în anumite situații, sunt mai ușor de analizat.
 
Un model în viață de ajută pentru a avea o viziune  despre ceea ce vrei să faci în viață. Chiar dacă părinții tăi sunt medici sau avocați și vor să îi urmezi, e bine să te lase pe tine să îți alegi un model chiar dacă este vorba despre ei sau despre altcineva. Sunt sigură că indiferent de alegere, ei vor fi fericiți pentru tine și te vor susține în tot ce faci.
 

Tags: model în viață, alegere corecta, propriul drum, carieră, profesie, pasiune, viață, idol

Articole similare

Invata sa-ti iubesti defectele!

Despre tine

In adolescenta, corpul sufera mai multe schimbari, de aceea este indicat sa ai rabdare cu el si sa inveti sa-ti iubesti Vezi tot

Trucuri pentru a avea buze senzuale

Despre tine

Zi de zi te analizezi în oglindă. Îţi studiezi fiecare zâmbet, fiecare privire şi îţi place să-ţi pui în valoare feminitatea. Vezi tot

Piercinguri si tatuaje. Chiar iti trebuie? Nu, dar le vreau!

Despre tine

Adolescentii sunt curiosi din fire, motiv pentru care doresc sa experimenteze tot felul de lucruri noi. Daca acestea mai contribuie si Vezi tot

Trenduri de toamnă pe care nu le poţi rata

Despre tine

 Colecţiile noi au dat năvală în magazine, iar rafturile sunt grele sub povara rochiilor, puloverelor şi poncho-urilor care îţi vor defini Vezi tot

Leacuri pentru amânare – fii perseverent cu ceea ce-ţi propui!

Despre tine

 De câte ori ţi-ai notat pe lista personală de „to do” zilnic câte ceva mai mult sau mai puţin important, dar Vezi tot

Page Rank