Despre tine

Piercinguri si tatuaje. Chiar iti trebuie? Nu, dar le vreau!

Scris de: Cristina Teodorescu | 16.11.2011

Piercinguri si tatuaje. Chiar iti trebuie? Nu, dar le vreau!
 

Cum se face un tatuaj?

 
Dar daca tot te-ai hotarat sa o faci, fii precaut si alege sa mergi la specialisti in asa ceva, obligatoriu in saloane de profil, care lucreaza in cele mai bune conditii de igiena.
 
Tatuajul presupune introducerea printr-un ac in piele a unui tus colorat care va produce un desen decorativ permanent sau temporar (tatuajele cosmetice). Tatuajul profesionist introduce tusul in derm, pe cand cel neprofesionist introduce acul inmuiat in tus la diferite adancimi ale stratului pielii. 
 
Minorii sub varsta de 16 ani nu au voie sa se tatueze, iar cei intre 16 si 18 ani, trebuie sa aiba acordul parintilor inainte de a se tatua, precum si sa fie insotiti de acestia in momentul efectuarii procedurii. 
 
Trebuie sa stiti ca artistul tatuator trebuie sa foloseasca intotdeauna manusi de unica folosinta si ace sterilizate pentru fiecare procedura in parte. Locul unde va veti tatua trebuie sa fie curat, spalat anterior cu o solutie antimicrobiala. Dupa tatuare sau punerea piercing-ului, trebuie ca studioul sa va ofere informatii despre tratamentul “de dupa”, pentru ca o astfel de procedura poate oricand duce la infectare. 
 
Tatuarea este dureroasa. Cu toate acestea, nu se folosesc anestezice sau medicamente care sa diminue durerea indusa de ace. Exista si riscul infectarii, fie ca vorbim despre infectii ale pielii, fie despre imbolnavirea cu hepatitele B si C sau chiar HIV. In urma tatuarii, pot exista reactii alergice la vopsea sau chiar la bijuteriile folosite la piercing. Pentru a reduce acest risc, este preferabil sa se foloseasca doar bijuterii realizate din otel inoxidabil chirurgical, aur de 14 carate, niobium sau titan. 
 
Dupa tatuare sau efectuarea piercingului, adolescentul trebuie sa aplice un unguent antibiotic in zonele expuse, ajutand astfel la vindecare, iar tatuajul trebuie ferit, cel putin o perioada scurta, de orice vatamare (chiar si haine foarte stramte sau groase, care pot zgaria pielea). Daca, in urma procedurii, apar orice reactii adverse, este de preferat sa apelati la ajutorul unui medic dermatolog cat mai rapid.
 

Cum scapi de tatuaj?

 
Daca dintr-un motiv sau altul, tatuajul a devenit o greseala si nu il mai dorim, exista mai multe modalitati de a scapa de el. Nu este o operatie simpla, nici ieftina si in niciun caz fara riscuri. Exista o serie de aparate pe baza de laser care indeparteaza tatajul (prin arderea pielii si eliminarea pigmentului), insa acestea nu pot scoate culoarea galben, albastru deschis sau rosu din piele. Uneori trebuie executate 4-6 sedinte la 4 saptamani pentru a evita arsura pielii. In urma acestui tratament va ramane o cicatrice, uneori inestetica, iar tatuajul se va mai putea observa, doar ca va fi alb-sidefiu. 
 

Atitudinea parintilor fata de tatuaje

 
Trebuie sa renuntam la ideile preconcepute precum cele care spun ca daca te tatuezi, musai esti si drogat sau faci parte dintr-o banda. Pentru inceput, orice discutie dintre parinti si adolescenti despre acest subiect este binevenita. Incercati sa gasiti adevaratele motive pentru care adolescentul doreste un tatuaj sau un piercing si daca ajungeti la un acord, sfatuiti-l sa mearga la un studio profesionist, cu o reputatie buna.
 

Pagina: 1 | 2

Tags: piercing adolescenti, tatuaj, tatuaj temporar, cum se face un tatuaj?

Articole similare

Experiment, curiozitate sau atractie fizica? - Bisexulitatea

Despre tine

Subiectele tabu de alta data au inceput sa devina teme uzuale pentru adolescenti, asa incat viata sexuala nu mai este o Vezi tot

Sentimentul de inferioritate – o piedică în viaţa adolescenţilor

Despre tine

În adolescenţă, corpul şi mintea ta se află într-o continuă schimbare, aşadar complexele pot apărea din orice motiv. Timiditatea, nesiguranţa, teama Vezi tot

Lucruri importante pe care le uitam - aprecierea si multumirea

Despre tine

Sunt momente  in viata noastra cand suntem deprimati, prinsi in deciziile pe care le luam, in circumstantele care ne apar in Vezi tot

Efectul zodiei tale

Despre tine

Eşti înconjurată de o grămadă de prieteni. Fiecare te priveşte din diferite puncte de vedere. Însă, puţini sunt cei care sunt Vezi tot

Cateva sfaturi legate de stil. Crearea si organizarea unei garderobe.

Despre tine

Adolescentii sunt foarte preocupati de imaginea lor, iar cel mai important rol il joaca, pe langa aspectul fizic, hainele si accesoriile. Vezi tot

Page Rank