Despre tine

S.O.S.: Prietena mea e prea posesivă

Scris de: Larisa Lazaroiu | 04.02.2013

S.O.S.: Prietena mea e prea posesivă

Viaţa e mult mai frumoasă când ai alături cea mai bună prietenă. Faceţi totul împreună: vă spuneţi toate secretele, ieşiţi împreună, vorbiţi mereu.. ea este o parte din viaţa ta. She’s your BFF!
Însă, “forever” nu sună cam mult?

De ceva timp, buna ta prietenă a depăşit de mult timp stadiul de “prietenă”. Este mult prea posesivă, vrea să îi acorzi doar ei atenţie şi se supără dacă ieşi cu altcineva. Începeţi să semănaţi tot mai mult cu un cuplu, iar ea “joacă” rolul prietenului gelos. Într-o astfel de situaţie delicată, ce poţi face?

Atenţie sufocantă
 

Gândeşte-te puţin! Ce vrea o fată de la iubitul ei? Să-i acorde atenţie, evident!
Prietena ta îţi acordă atenţie.. poate prea multă. Uneori, devine chiar sufocantă.. Te surprinde din când în când: îţi face mici cadouri mai tot timpul, are grijă de tine şi nu uită niciodată ziua în care v-aţi cunoscut.. Vrea să ştie mereu ce faci, de aceea vorbiţi non-stop la telefon, atunci când nu vă vedeţi. Cum procedezi?
Ştie tot ce faci, iar asta e cam sufocant.. Ai grijă, însă! Nu te enerva, altfel vei complica totul. Încearcă să nu îi răspunzi la toate apelurile, trimite-i SMS-uri în care îi spui că eşti ocupată. Astfel, va înţelege că nu este nevoie să vorbiţi non-stop.

Gelozie şi posesivitate
 

Uneori, ai impresia că nu mai ai nevoie de un boyfriend. Îţi urmăreşte toate mişcările şi nu suportă să te vadă vorbind cu altcineva. Nici nu se mai pune problema de ieşiri. Devine răutăcioasă cu persoanele din jurul tău, indiferent că este vorba de fete sau băieţi.
Dacă stai să te gândeşti, nu ai mai avut o relaţie (în adevăratul sens al cuvântului) de mult timp. Oare, nu ea este problema?
Atunci când discuţi cu cineva, cheam-o şi pe ea din când în când să vi se alăture. Formaţi-vă un grup mai mare de prieteni, încercaţi să socializaţi. Nu se va mai simţi dată la o parte, şi, cu timpul îşi va da seama că este normal să discuţi şi cu restul lumii.

Ménage à trois
 

OK. În ciuda prietenei tale, ai un boyfriend. Problema este cum îl păstrezi, pentru că ea se bagă mereu între voi, aproape niciodată nu vă lasă singuri, ba chiar vorbeşte cu el mai mult decât trebuie. Uneori ai impresia că este o relaţie în... trei.
Nu este normal să fie dată la o parte, însă ea chiar nu înţelege că există anumite momente în viaţa ta în care nu trebuie să se implice.
Acum, nu numai tu eşti sufocată, ci şi prietenul tău. Posibil să nu fie rău intenţionată (ştiu că deja te-ai gândit că vrea să-ţi fure iubitul), ci doar vrea să-i oferi atenţie, indiferent dacă în „peisaj” mai apare o a treia persoană.
Vorbeşte cu ea! Cea mai bună soluţie este comunicarea. Spune-i că ai nevoie de momente dedicate doar ţie şi lui. Atât! Planifică-ţi timpul, astfel încât să ţi-l petreci cu amândoi, pe rând. Încearcă să o faci să înţeleagă că un cuplu este format doar din două persoane…

 

Tags: prietena posesiva, gelozie, posesivitate, prietena sufocanta, prietenie, adolescenta

Articole similare

Prietenie pe muchie de cuțit : Când prieteniile devin nesănătoase

Despre tine

Te simți în cea mai bună formă, iar ziua ta se preconizează a fi plină de soare și bună dispoziție. Dar Vezi tot

Noul meu hobby: A critica pe oricine, oriunde, oricând

Despre tine

Te-ai gândit vreodată cât timp îți petreci criticând acțiunile, cuvintele sau înfățișarea altora? Încercând să înțelegi lumea din jurul tău, alegi Vezi tot

Obsesia pentru un trup perfect la adolescenti

Despre tine

Nu exista perfectiune. Pornind de la aceasta premiza, analog, nu exista nici corpul perfect. In fiecare zi suntem bombardati de imagini Vezi tot

CONCURS: câştigă două seturi de bijuterii handmade, pentru tine si prietena ta!

Despre tine

Dragi cititori de Addox, continuam aniversarea noastra cu un nou cadou pentru voi: un concurs dedicat pritenelor si prieteniei. Premiul este unul Vezi tot

Trasaturile tradeaza caracterul?

Despre tine

Conformatia corporala a indivizilor si particularitatile lor de structura psihica sunt strict legate intre ele, insa influentele si mecanismele nici nu Vezi tot

Page Rank