Despre tine

Trasaturile tradeaza caracterul?

Scris de: Anamaria Sebi | 19.12.2011

Trasaturile tradeaza caracterul?

Ochii

 

Exista nenumarate interpretari in ceea ce priveste diversele aspecte legate de ochi.
-    ochii proeminenti, stralucitori sunt de preferat celor mici, inselatori, care pot denota un temperament nervos.
-    ochii care par inegali sugereaza ca persoana respectiva priveste lucrurile din perspective diferite si ca este inventiva.
-    ochii care sunt inclinati in sus pot sugera ca acea persoana este oportunista si ca stie cum sa obtina ceea ce isi doreste.
-    ochii care par adanci tradeaza persoane cu o fire posesiva, dar care sunt si bune observatoare.

De asemenea, distanta dintre ochi e importanta, avand o interepetare intuitiva: o distanta mica indica o viziune ingusta asupra lumii, in timp ce o distanta mai mare sugereaza mai multa toleranta si o minte mai deschisa.

Dincolo de acestea insa, un adolescent poate intui daca ochii denota raceala, lipsa compasiunii, caldura, iubire, etc., doar privindu-i cu atentie, fara sa tina cont de forma si alte indicii.

Nasul
 

Nasul ideal se spune c-ar fi drept, cu un varf ridicat si carnos, trasatura din urma sugerand cordialitate si caldura. Oamenii cu un astfel de nas au standarde ridicate pentru ei insisi si sunt manierati. Cei care au un nas rotund, carnos se spune ca sunt buni la suflet si darnici. Un varf supradimensionat poate indica inclinatii catre violenta. Un nas acvilin (coroiat) indica independenta, vointa puternica.

Gura

 

Buza de sus subtire si cea de jos carnoasa pot indica faptul ca persoana respectiva oscileaza intre tendinte, si este prapastioasa. O structura inversa a buzelor poate sugera in schimb ca persoana ofera foarte multe intr-o relatie.
Buzele pline, rotunde indica o fire sensibila si atenta, in timp ce buzele mici sugereaza un caracter egoist si rece.
De asemenea, in cazul in care colturile buzelor sunt coborate, persoana este mai constant nemultumita, iar daca sunt ridicate inseamna ca are un caracter optimist si o fire vesela.

Alte moduri in care adolescentii pot ghici temperamentul celor din jur se refera la vestimentatie, incaltaminte, miscarile (cum ar fi, de exemplu, stilul de mers) s.a.m.d. Insa toate aceste informatii sunt doar intuitive, adunate intr-o maniera stilizata pentru a oferi niste linii directoare dupa care sa incercam sa ne ghidam in a discuta cu cei din jur.
Cel mai important lucru de care adolescentii se pot ajuta atunci cand incep sa cunoasca o persoana este sa observe daca trasaturile sunt armonioase sau nu; fiecare dintre noi suntem speciali in felul nostru, si cu toate ca asemanarile fizice pot fi evidente, cele emotionale si de caracter pot fi la poli opus. Insa intotdeauna, cand exista armonie la interior, exista si la exterior. De aceea toate informatiile de mai sus sunt menite sa deschida ochii si sa mareasca receptivitatea, si nu sunt reguli universal valabile.
 

Pagina: 1 | 2

Tags: caracter, trasaturile fetei si caracterul, caracterul la adolescenti;

Articole similare

Persinal ID: De vorbă cu Sinele – ce înseamnă „să fiu eu însumi”?

Despre tine

 Dragi adolescenți și adolescente, am deosebita plăcere să vă anunț că nu vreau să vă învăț nimic. Nu vreau să poarte Vezi tot

Piese vestimentare ce nu trebuie să-ţi lipsească din garderobă primăvara

Despre tine

Orice adolescentă ar trebui să aibă în garderoba ei nişte piese vestimentare de bază potrivite pentru vârsta ei. Este important să-ţi Vezi tot

Ai un prieten dependent de droguri? Ajuta-l!

Despre tine

 Adolescenţa este perioada în care visăm mult, sperăm pe îndelete, aşteptăm cu sufletul la gură şi ne entuziasmăm, fără doar şi Vezi tot

Să bârfim un pic!

Despre tine

 Tentaţia bârfei în familie şi-n cercul de prieteni   Tuturor ne place să fim la curent cu „mondenităţile” apărute în cercul de prieteni Vezi tot

Anxietatea socială și adolescența

Despre tine

Am citit în ultima vreme o mulțime de articole care tratează subiectul afecțiunilor psihologice ce afectează din ce în ce mai Vezi tot

Page Rank