Despre tine

Trenduri de toamnă pe care nu le poţi rata

Scris de: Andreea Baluteanu | 29.10.2014

Trenduri de toamnă pe care nu le poţi rata

 Colecţiile noi au dat năvală în magazine, iar rafturile sunt grele sub povara rochiilor, puloverelor şi poncho-urilor care îţi vor defini noua garderobă. Rămâi alături de noi pentru alegerile care te vor transforma în cea mai stilată fată a toamnei şi, pentru a-ţi dovedi că şi cele mai excentrice outfituri de pe podiumuri îşi găsesc locul în viaţa ta de zi cu zi, îţi oferim câteva idei legate de „unde purtăm trendul”. 

 

Genul masculin al modei

 
Prezent de câteva sezoane pe catwalk, trendul masculin sau Tomboy continuă să domine magazinele. De la atât de celebrii boyfriend jeans, la actualele costume deux-pièces cu pantalon şi sacou, trecând prin cămăşile scobite şi încheind victorios cu recent promovatele Chelsea Shoes, trendul va fi magnetic pe culoarele şcolii, într-o zi în care vrei să impresionezi profii cu seriozitatea ta. Atenţie însă, itemurile masculine trebuie musai îndulcite cu un detaliu plin de sensibilitate, precum o eşarfă diafană sau un colier migălos.
 

Girl power goes military

 
În mare vogă acum câţiva ani, trendul military revine în forţă, cu menţiunea că e minimalist în detalii şi atinge cu precădere accesoriile sau jachetele. Vei spune adio odioşilor pantaloni de camuflaj care au împânzit dressingurile fetelor de pretutindeni şi vei miza mai degrabă pe nuanţele de kaki pe bluze sau rochii, scoase însă din anonimat de detalii opulente precum blana. Trendul se va purta la o seară rock într-un pub decadent, alăturat unei fuste mini din piele.
 

Basmul unei prinţese moderne

 
Trendul fairy tale e exprimarea în modă a interesului pe care cinematografia mondială l-a arătat basmelor atemporale: de la filmele cu Albă ca Zăpada în rol central, la Frumoasa din Pădurea Adormită a Angelinei Jolie. Desigur, trendul prinde pe o rochie fabuloasă de inspiraţie Valentino, dar poate fi la fel de bine surprins şi pe o fustă până la glezne sau pe o bluză gingaşă. De la vizitele la bunica până la un date romantic, te va face să te simţi la fel de specială ca Blair Waldorf.

Moale şi călduros pentru o toamnă de care nu te vei sătura

 
Ce rimează cel mai bine cu zilele reci de toamnă, când ploaia bate neabătută şi vântul mai că te ia pe sus? Ce spui de un hanorac adorabil de moale, cu detalii amuzant-ironice de forma urechiuşelor de pisică sau de o jachetă de blană confortabilă, de care nu vei mai dori să te dezbraci până la primele raze fierbinţi ale soarelui? Trendul se poartă peste tot, din ceainăriile intime până la plimbările prin parcurile aurii.
 

De la orele de artă la printurile colorate ale străzilor

 
Sezonul acesta, creatorii de modă au luat lecţii de la marii pictori, împodobind hainele cu cele mai migăloase printuri, astfel ca o banală cămăşuţă să se transforme într-o operă demnă de Picasso. De la clasicul animal print la florile romantice ale iernii, fustele, rochiile sau puloverele sunt mărturie a talentului care îţi va aduce zece pe linie la orele de desen. Poartă-le la un concert hip sau la o expoziţie la care vrei să întorci toate capetele...de artişti.
 

Cine ascultă metal în modă

 
Trendul metalizat e o altă sursă de inspiraţie la care creatorii se tot întorc, de câteva sezoane. De data aceasta, el a părăsit rochiile mini şi s-a transformat în accesorizare de stil, pentru diverse pulovere, bluzoane sau fuste, culminând cu aplicaţii care vor da hainelor tale un aer futurist. O pereche de tenişi cu inserţii metalice vor face furori. Poartă-le într-un club la modă, şi vei fi cea mai apreciată apariţie.
 

La vie en noir

 
Priveşte viaţa cu ochelarii roz ai eternului optimist, dar îmbracă-te în negru din cap până în picioare dacă vrei să debordezi de stil. La fel de utilizat, dar mereu în trend, negrul poate fi purtat fie integral, fie accesorizat cu detaliile shiny de care ţi-am vorbit mai sus sau cu un material profund feminin, precum dantela sau blana, pentru o tuşă de lux. Locul potrivit pentru a-l purta? La o cafenea, sorbind dintr-o băutură aburindă şi simţindu-te ca una dintre eroinele fabuloase ale filmelor vechi.
 

Când sportul devine sofisticat

 
Itemurile sport au revenit în centrul atenţiei de câteva sezoane, rând pe rând, tenişii cu platformă, pantalonii de trening asociaţi pantofilor stiletto şi brandurile purtate la vedere fiind vedete în uniformele tinerilor de pretutindeni. De data asta, piesele sport dobândesc un aer luxos şi migrează spre zona mai selectă a fashionului. Înnobiliate la rândul lor cu accente metalice, vor scoate din anonimat ţinuta cu care vrei să îl impresionezi la o întâlnire mai puţin pretenţioasă.
 
Tu ce trenduri din toamna anului 2014 vei aborda?
 

Tags: trenduri de toamnă, colecţii toamnă-iarnă 2014, ce purtăm toamna asta, moda, fashion, haine adolescenti

Articole similare

Cum scapam de invidie?

Despre tine

 De ce invidiem ? Ca multe alte caracteristici si trasaturi, invidia se afla adanc infipta in esenta omului. Este unul dintre lucrurile Vezi tot

Viciile în adolescenţă: De la bal la spital

Despre tine

 Te trezeşti într-un loc în totalitate străin, nu ştii ce zi este, nici dacă afară e lumină sau întuneric. În jur Vezi tot

Efectul zodiei tale

Despre tine

Eşti înconjurată de o grămadă de prieteni. Fiecare te priveşte din diferite puncte de vedere. Însă, puţini sunt cei care sunt Vezi tot

Temerile adolescentei

Despre tine

  Fiecare perioada din viata noastra a fost si este marcata de anumite temeri. Iti era teama sa intri pe intuneric in Vezi tot

Ce spune muzica pe care o asculți despre tine

Despre tine

 Genurile de muzică sunt foarte multe și diversificare. Există: rock, jazz, folk, country, pop, hip-hop, rap, dance, muzică clasică, tehno și Vezi tot

Page Rank