Despre tine

Vreau mai multi bani!

Scris de: Catalina Dumitru | 05.08.2011

Vreau mai multi bani!

Se spune ca banii nu aduc fericirea! Dar se mai spune si  ca banii n-aduc fericirea, dar o intretin! Am invatat inca de mici ca banii se castiga cu  greu, ca parintii fac tot ce le sta in putinta sa ne ofere mai mult decat strictul necesar. Cu toate acestea, ne dorim mai multi bani, iar parintii nostri nu pot sa ne ofere atat cat consideram noi ca ne trebuie.

Suntem toti mai mult sau mai putin constienti ca banii se castiga cu greu si ca salariile sunt mici, dar se pare ca timpurile actuale nu tin cont de acest lucru. Vedem in jurul nostru tot felul de atractii, de la haine, la gadgeturi pana la articole sportive sau activitati de petrecere a timpului liber, pe care nu ne putem abtine sa nu le dorim.
 
Dorintele noastre insa, de cele mai multe ori, nu corespund cu posibilitatile materiale ale parintilor. Stim care este situatia economica actuala, auzim care sunt salariile care se castiga si cu toate acestea vedem fara sa vrem ce au altii si parca ne dorim si noi.
 

Pareri, idei, solutii?

 

Vad totodata cat de greu le este parintilor, cat se chinuiesc sa ne asigure ce avem nevoie, cum se sacrifica pentru dorintele noastre si parca nu este corect. Dar nu mi se pare corect nici sa am o singura pereche de adidasi si nici sa nu pot merge impreuna cu prietenii la un film. Pentru a veni in sprijinul parintilor sau, mai degraba, pentru a ne satisface noi dorintele si placerile, ar fi o solutie - aceea de a castiga proprii nostri bani. Iar pentru asta este necesar sa gasim un loc de munca si sa ne angajam.
 
Din pacate piata muncii nu este atat de variata. Este greu pentru o persoana majora, cu studii si experienta sa isi gaseasca un loc de munca, dar pentru noi, cei mai tineri! Ce sanse avem in ziua de astazi sa ne angajam?
 

Vara la terasa

 
Solutii ar fi; si asta pentru ca exact cand incepe vacanta vine vara, se deschid terasele, iar patronii in general pe lucrul acesta mizeaza: pe adolescentii care sunt in cautarea unor surse de venit pe timpul verii, usor si fara prea multa bataie de cap. In ciuda a ceea spun deseori parintii- ca poate nu este varsta potrivita sa muncim, ca poate ar fi mai bine sa ne bucuram de vacanta si de timpul liber pe care il avem - ei trebuie sa inteleaga ca aceasta angajare nu este pe termen nedeterminat si ca este o experienta temporara, pe care ne-o dorim, din mai multe motive. Pe langa banii pe care ii vom castiga, vom avea parte si de distractie si de prieteni noi. Pe de alta parte, un loc de munca ne ofera satisfactia reusitei si o oarecare doza de siguranta, confort si mandrie.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: bani, job, interdictii, job adolescenti, adolescentii si banii.

Articole similare

Despre prietenia adevarata

Despre tine

Adolescenta este despre descoperire, despre iubire si despre provocare, dar mai presus de toate, adolescenta este despre prietenie. Prietenie despre care Vezi tot

Leacuri pentru amânare – fii perseverent cu ceea ce-ţi propui!

Despre tine

 De câte ori ţi-ai notat pe lista personală de „to do” zilnic câte ceva mai mult sau mai puţin important, dar Vezi tot

Ai un prieten dependent de droguri? Ajuta-l!

Despre tine

 Adolescenţa este perioada în care visăm mult, sperăm pe îndelete, aşteptăm cu sufletul la gură şi ne entuziasmăm, fără doar şi Vezi tot

Să bârfim un pic!

Despre tine

 Tentaţia bârfei în familie şi-n cercul de prieteni   Tuturor ne place să fim la curent cu „mondenităţile” apărute în cercul de prieteni Vezi tot

Test: Ai un stil propriu sau te îmbraci strict după tendinţe?

Despre tine

Lumea femeilor este un adevărat climat al competiţiei, în cadrul căreia “ne luptăm” toate pentru a arăta cât mai bine şi Vezi tot

Page Rank