Dragoste

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Scris de: Andreea Baluteanu | 14.02.2012

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Februarie e luna roz din calendar, când fluturii din stomac, bomboanele de ciocolată şi tonele de iubire se revarsă peste toţi îndrăgostiţii. Pentru că se apropie sărbătoarea dragostei, îţi recomandăm 10 filme pe care scrie mare „a se vedea de Valentine's Day”.

Că tot e criză, o peliculă romance, cu doza potrivită de fiori, emoţie şi tandreţe, constituie cea mai bună metodă de a-i spune „te iubesc” fără a porni un război împotriva nevinovatului porcuşor cu mărunţiş. Şi dacă Sfântul Valentin te prinde tot singur/ă, uită de cutia de şerveţele şi de DVD-urile horror, invită-ţi prietenii single la o ciocolată caldă şi faceţi-vă curaj să daţi piept cu ceea ce musteşte pe afară: dragostea. Veţi face haz de necaz şi cine ştie, poate scenele dulci de pe ecran te vor convinge că cel/cea pe care îl/o aştepţi e la câteva perne distanţă. Fie din braţele iubitului/ei, fie alături de cei mai buni prieteni, unul dintre cele 10 filme de mai jos te vor convinge să apeşi play pentru iubire!
 

Valentine's Day/Ziua Îndrăgostiţilor, 2010
 

O comedie savuroasă despre toate felurile de iubire, pelicula cu titlu de sărbătoare face parte din filmele paradă de staruri, la modă de la Love Actually încoace. Dacă vrei o comedie uşoară, care să te convingă încă o dată că americanii se pricep cel mai bine să ne ţintuiască în faţa micilor şi marilor ecrane de sărbătoarea iubirii, cea de faţă trebuie neapărat să figureze în meniu.
 

A Walk to Remember/O iubire de neuitat, 2002
 

Mandy Moore şi Shane West se îndrăgostesc în această ecranizare a unui roman de Nicholas Sparks, regele scriitor al dragostei. Teen drama abundă în ingredientele care i-au adus celebritatea: fata ingenuă bifat, băiatul rău bifat, dragostea ce învinge toate convenţiile sociale la fel. Bonus: o porţie de suflet, sinceritate şi o eroină atât de sigură pe principiile ei încât cucereşte inima băiatului fără clişeul schimbării de look.
 

Ghost/Fantoma mea iubită, 1990
 

Demi Moore şi Patrick Swayze interpretează un cuplu de îndrăgostiţi care cuceresc în celebra scenă a „olăritului”, votată una dintre cele mai emoţionante din filmele de dragoste, dar devin memorabili după ce el moare şi se reîntoarce ca fantomă. Whoopi Goldberg a luat Oscarul şi e senzaţională în rolul de medium. Unul dintre cele mai bune filme ale anilor '90 te va convinge că dragostea e mai puternică şi decât moartea. Măcar la Hollywood.
 

Breakfast at Tiffany's/Mic dejun la Tiffany, 1961
 

Dă-i o şansă, chiar dacă nu îţi plac filmele vechi şi nu dai doi bani pe curentul vintage. De ce? Pentru că Audrey Hepburn e o It Girl a anilor 60, zăpăcită, materialistă dar atât de adorabilă, şi nu degeaba a fost declarată cea mai frumoasă femeie a tuturor timpurilor. Aventurile sofisticatei Holly Golightly te vor face să râzi, să plângi şi să îţi reaminteşti de ce se spune că dragostea nu are preţ. Bonus: dacă eşti o fashionista, filmul e un must see, pentru rochia bijuterie Givenchy ce a declanşat isteria little black dress şi care e probabil cel mai dorit item din istoria modei.
 

Casablanca, 1942
 

Completăm lista de oldies but goldies cu filmul pe care e musai să îl vezi dacă inima ţi-a bătut măcar o dată pe ritmurile iubirii. Casablanca e un clasic şi spune povestea îndrăgostiţilor interpretaţi de Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman, care se reîntâlnesc într-un bar din Maroc, în timpul celui de-ai doilea război mondial. Cele mai celebre citate din istoria filmului, un cântec la pian răvăşitor, buclele superbei suedeze şi dragostea care în tuşe alb negru e mai frumoasă ca niciodată sunt câteva dintre motivele pentru care anul ăsta ar trebui să trăieşti retro sărbătoarea iubirii.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: filme de văzut de Sfântul Valentin/Valentine\'s Day, dragoste, iubire, filme de dragoste;

Articole similare

Compromisul intr-o relatie

Dragoste

Relatiile de iubire sunt bazate pe sentimente, afectiune, apreciere, intelegere, respect, dar si acceptarea valorii celuilalt. De multe ori auzim "cine Vezi tot

Poţi să ai încredere în declaraţiile de dragoste?

Dragoste

Declaraţiile de dragoste sună frumos şi te îmbie ca un aer cu miros de pomi înfloriţi. Vrei să auzi mai mult Vezi tot

Ajutor! M-am îndrăgostit de proful meu!

Dragoste

 Ce adolescentă nu a suspinat la ecourile poveştii cu iz de imposibil dintre micuţa mincinoasă Aria şi profesorul preferat din Rosewood, Vezi tot

Cum îţi dai seama dacă e potrivit pentru tine?

Dragoste

 Ocupă poziţia fruntaşă în lista ta de favorite pe smartphone şi e campion la like-uri pe Facebook, dar cum poţi spune Vezi tot

Zece semne ca te place

Dragoste

Stii ca il/o placi, pentru ca atunci cand il/o vezi, inima iti bate de zece ori mai repede, si un stol Vezi tot

Page Rank