Dragoste

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Scris de: Andreea Baluteanu | 14.02.2012

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Februarie e luna roz din calendar, când fluturii din stomac, bomboanele de ciocolată şi tonele de iubire se revarsă peste toţi îndrăgostiţii. Pentru că se apropie sărbătoarea dragostei, îţi recomandăm 10 filme pe care scrie mare „a se vedea de Valentine's Day”.

Că tot e criză, o peliculă romance, cu doza potrivită de fiori, emoţie şi tandreţe, constituie cea mai bună metodă de a-i spune „te iubesc” fără a porni un război împotriva nevinovatului porcuşor cu mărunţiş. Şi dacă Sfântul Valentin te prinde tot singur/ă, uită de cutia de şerveţele şi de DVD-urile horror, invită-ţi prietenii single la o ciocolată caldă şi faceţi-vă curaj să daţi piept cu ceea ce musteşte pe afară: dragostea. Veţi face haz de necaz şi cine ştie, poate scenele dulci de pe ecran te vor convinge că cel/cea pe care îl/o aştepţi e la câteva perne distanţă. Fie din braţele iubitului/ei, fie alături de cei mai buni prieteni, unul dintre cele 10 filme de mai jos te vor convinge să apeşi play pentru iubire!
 

Valentine's Day/Ziua Îndrăgostiţilor, 2010
 

O comedie savuroasă despre toate felurile de iubire, pelicula cu titlu de sărbătoare face parte din filmele paradă de staruri, la modă de la Love Actually încoace. Dacă vrei o comedie uşoară, care să te convingă încă o dată că americanii se pricep cel mai bine să ne ţintuiască în faţa micilor şi marilor ecrane de sărbătoarea iubirii, cea de faţă trebuie neapărat să figureze în meniu.
 

A Walk to Remember/O iubire de neuitat, 2002
 

Mandy Moore şi Shane West se îndrăgostesc în această ecranizare a unui roman de Nicholas Sparks, regele scriitor al dragostei. Teen drama abundă în ingredientele care i-au adus celebritatea: fata ingenuă bifat, băiatul rău bifat, dragostea ce învinge toate convenţiile sociale la fel. Bonus: o porţie de suflet, sinceritate şi o eroină atât de sigură pe principiile ei încât cucereşte inima băiatului fără clişeul schimbării de look.
 

Ghost/Fantoma mea iubită, 1990
 

Demi Moore şi Patrick Swayze interpretează un cuplu de îndrăgostiţi care cuceresc în celebra scenă a „olăritului”, votată una dintre cele mai emoţionante din filmele de dragoste, dar devin memorabili după ce el moare şi se reîntoarce ca fantomă. Whoopi Goldberg a luat Oscarul şi e senzaţională în rolul de medium. Unul dintre cele mai bune filme ale anilor '90 te va convinge că dragostea e mai puternică şi decât moartea. Măcar la Hollywood.
 

Breakfast at Tiffany's/Mic dejun la Tiffany, 1961
 

Dă-i o şansă, chiar dacă nu îţi plac filmele vechi şi nu dai doi bani pe curentul vintage. De ce? Pentru că Audrey Hepburn e o It Girl a anilor 60, zăpăcită, materialistă dar atât de adorabilă, şi nu degeaba a fost declarată cea mai frumoasă femeie a tuturor timpurilor. Aventurile sofisticatei Holly Golightly te vor face să râzi, să plângi şi să îţi reaminteşti de ce se spune că dragostea nu are preţ. Bonus: dacă eşti o fashionista, filmul e un must see, pentru rochia bijuterie Givenchy ce a declanşat isteria little black dress şi care e probabil cel mai dorit item din istoria modei.
 

Casablanca, 1942
 

Completăm lista de oldies but goldies cu filmul pe care e musai să îl vezi dacă inima ţi-a bătut măcar o dată pe ritmurile iubirii. Casablanca e un clasic şi spune povestea îndrăgostiţilor interpretaţi de Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman, care se reîntâlnesc într-un bar din Maroc, în timpul celui de-ai doilea război mondial. Cele mai celebre citate din istoria filmului, un cântec la pian răvăşitor, buclele superbei suedeze şi dragostea care în tuşe alb negru e mai frumoasă ca niciodată sunt câteva dintre motivele pentru care anul ăsta ar trebui să trăieşti retro sărbătoarea iubirii.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: filme de văzut de Sfântul Valentin/Valentine\'s Day, dragoste, iubire, filme de dragoste;

Articole similare

Metode de agăţat băieţii

Dragoste

 L-ai observat acum ceva timp, dar el nu are ochi pentru tine. Ieşi în oraş şi ai chef să te distrezi Vezi tot

Vara asta am să mă îndragostesc!

Dragoste

 Să fie vară! Asta îți dorești în continuu! Atât de multe dorințe printre care și aceasta: Vreau să mă îndrăgostesc! Sumt Vezi tot

7 greşeli ce îţi pot distruge relaţia

Dragoste

 Orice relaţie are suişurile şi coborâşurile ei, însă există câteva greşeli capitale care trebuie evitate pentru a-ţi menţine relaţia sănătoasă şi Vezi tot

Sinceritatea în cuplu – un punct sensibil?

Dragoste

Într-un cuplu, sinceritatea reprezintă principiul de baza al relaţiei şi este importantă pentru consolidarea încrederii. Ea este esenţială şi în construirea Vezi tot

Prima intalnire – idei si sfaturi de luat in seama

Dragoste

In adolescenta traiesti fiecare sentiment la maxim, iar emotiile pentru prima intalnire sunt coplesitoare. Daca ai facut marele pas si ai Vezi tot

Page Rank