Dragoste

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Scris de: Andreea Baluteanu | 14.02.2012

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Pretty Woman/Frumuşica, 1990
 

Basmul reiterat al Cenuşăresei e la mijlocul clasamentului nostru. Richard Gere dă viaţă milionarului care se îndrăgosteşte de o prostituată cu zâmbet de milioane şi suflet de aur, iar Julia Roberts străluceşte în cel mai celebru rol al ei. Şarmul lor, rochiile „frumuşicii”, melodia „It must have been love” a formaţiei Roxette şi una dintre cele mai sincere şi adorabile protagoniste din istoria romance-urilor fac filmul un must see.
 

Dirty Dancing, 1987
 

Probabil fiecare băiat şi-ar dori să se mişte ca Patrick Swayze şi fiecărei fete i-ar plăcea să i se apere onoarea cu acel sexy „Nobody puts Baby in the corner”. Povestea lui Baby (Jennifer Gray), adolescenta care se îndrăgosteşte de instructorul de dans Johnny Castle şi învaţă să danseze „murdar” a devenit un clasic, alături de coloana sonoră şi scenele de dans epice compun una dintre cele mai iubite poveşti de dragoste ale tuturor timpurilor.
 

The Notebook/Jurnalul, 2004
 

Inspirat de încă o operă de artă a lui Nicholas Sparks, The Notebook e unul dintre acele filme făcut aproape în totalitate din chimia arzătoare dintre protagonişti. Ryan Gosling şi Rachel McAdams se iubeau pe atunci şi asta se vede! De la una dintre cele mai frumoase declaraţii de dragoste până la unul dintre cele mai sfâşietoare finaluri, filmul e făcut din dragoste pură, şi dacă nu simţi nevoia să îţi mărturiseşti sentimentele, înseamnă că ai pierdut ceva, pe undeva.
 

Twilight/Amurg, 2008
 

Dacă cineva mai are nevoie de un motiv pentru a include Twilight pe lista celor mai iubite filme celebrând iubirea, atunci cohortele de fane Amurg aşteaptă afară, mai mult decât bucuroase să îl ofere. Adolescenta Bella (Kristen Stewart) se îndrăgosteşte atât de profund de vampirul Edward (Robert Pattinson), încât imaginea lor ar trebui adăugată în dicţionarul ilustrat al dragostei. Poţi să îl urăşti sau să îl iubeşti, dar nu îi poţi nega impactul în istoria romance-ului de pretutindeni. Atunci când trăieşti pentru totdeauna, nu e dragostea cel mai bun motiv să o faci?
 

Titanic, 1997
 

Romance-ul cu cele mai mari încasări (firişorul de amor din Avatar nu e suficient pentru a-l include pe nicio listă de acest fel) i-a transformat pe Kate Winslet şi Leonardo di Caprio în superstaruri, a smuls mii de lacrimi şi a făcut din vaporul de nescufundat oaza uneia dintre cele mai frumoase iubiri, care transcede clasele sociale, un iceberg şi chiar moartea. Nu cred să fi existat vreo fată care să nu fi oftat atunci când Jack dispare în apele Atlanticului sau vreun băiat care să nu fi apreciat super efectele speciale semnate de James „king of the world” Cameron. Dincolo de ele, Titanicul rămâne una dintre cele mai mari poveşti ale tuturor timpurilor şi o promisiune că dragostea nu are cum să dispară vreodată, atât timp cât oamenii vor mai face filme.

Lista de mai sus a inclus unul dintre preferatele tale sau poate un film pe care nu l-ai văzut, dar care ţi-a făcut cu ochiul. Dă o şansă bucăţii de dragoste pe care o aduc în viaţa ta, împleteşte-o cu cea care-ţi sălăşluieşte în inimă sau răspândeşte-i lumina dulce pe calea ta. Şi nu uita, chiar dacă povestea ta de dragoste nu a primit un scenariu la Hollywood şi câteva premii Oscar, nu înseamnă că nu e cea mai frumoasă. Happy Valentine's Day!
 

Pagina: 1 | 2

Tags: filme de văzut de Sfântul Valentin/Valentine\'s Day, dragoste, iubire, filme de dragoste;

Articole similare

Poţi să ai încredere în declaraţiile de dragoste?

Dragoste

Declaraţiile de dragoste sună frumos şi te îmbie ca un aer cu miros de pomi înfloriţi. Vrei să auzi mai mult Vezi tot

Te-a inselat. Cum reactionezi?

Dragoste

Ai auzit in jurul tau ca alte fete au fost inselate, dar nu credeai ca o sa vina ziua asta si Vezi tot

Ce te aştepţi de la iubitul tău şi ce îţi oferă el de fapt?

Dragoste

 De multe ori avem aşteptări de la persoana iubită, care nouă ni se par rezonabile, însă lor li se par de Vezi tot

Cum respingi delicat avansurile unui băiat

Dragoste

 Sunteţi amici de ceva vreme, şi tocmai şi-a declarat iubirea, pe nepusă masă. Te-a văzut dansând în club şi de atunci Vezi tot

Primul „te iubesc” – cum, când, unde?

Dragoste

Când este momentul potrivit să-i spun pentru prima oară „te iubesc” şi pe ce ton să-i spun? O să râdă de Vezi tot

Page Rank