Dragoste

10 lucruri pe care trebuie sa le stie adolescentul despre sex

Scris de: Ana Burdusel | 09.09.2011

10 lucruri pe care trebuie sa le stie adolescentul despre sex
 
4. Nu exista o varsta sau un moment anume la care sa se inceapa viata sexuala.
 
5. Inceperea vietii sexuale trebuie sa fie insotita de alegerea unei metode contraceptive. Adolescentul trebuie sa stie ca exista mai multe posibilitati de contraceptie dintre care sa aleaga si ca este important sa se protejeze inca de la primul contact sexual. Trebuie sa fie constienti ca se poate ramane insarcinata inca de la dezvirginare, la fel si daca se face sex in preajma ciclului mentrual sau daca baiatul ejaculeaza in afara afara vaginului, pentru ca, din pacate, multi cred cu maxima convingere in aceste „mituri”.
 
6. Exista o multitudine de boli care se transmit pe cale sexuala. Dintre toate metodele contraceptive, doar prezervativul asigura protectie impotriva acestora. Si prin sex oral se pot transmite boli! Odata inceputa viata sexuala, adolescentul trebuie sa se prezinte regulat la medic si sa isi anunte parintii imediat ce observa aparitia unor nereguli de sanatate.
 
7. Este inacceptabil acel „daca ma iubesti, faci sex cu mine”! Optiunea de a face sex nu trebuie sa fie rezultatul unei presiuni, o cedare la un santaj; nu faci sex ca sa dovedesti ceva, cuiva, si nici ca sa tii pe cineva langa tine. Sexul nu va face pe cineva sa te iubeasca, daca nu o face deja, si nici nu va salva o relatie care deja nu merge.
 
8. In sex sunt doi parteneri! Ca sa ai o experienta sexuala reusita, trebuie sa iti cunosti partenerul, sa ii stii nevoile si sa tii cont de ele!
 
9. In cazul in care apare o sarcina, exista mai multe optiuni pentru adolescent, dar cel mai important este sa comunice cu parintii si/ sau cu medicul inainte de a decide.
 
10. Satisfactia sexuala este strans legata de maturitatea fizica si psihica a partenerilor, deci la varste fragede este foarte probabil sa nu se bucure de placere sexuala. Din acest motiv, dar si din altele, pe care le dezbatem cu alta ocazie, este mai bine ca adolescentul sa nu se grabeasca sa isi inceapa viata sexuala.
 

Pagina: 1 | 2

Tags: sex la adolescenti, probleme adolescenti, viata sexuala la adolescenta, experienta, masturbarea in adolescenta.

Articole similare

O atitudinea idealistă îți poate sabota povestea de dragoste?

Dragoste

Realitatea sau mit? Multor adolescente le este dificil să discearnă între realitate și mit atunci când dragostea intră în peisaj. Idealismul Vezi tot

Farmecul lucrurilor mărunte într-o relaţie

Dragoste

 Tuturor ne plac povestile frumoase de dragoste. Şi happy-end-urile din categoria ”şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Ne fascinează Vezi tot

Ce trădează felul în care te priveşte

Dragoste

De fiecare dată când îl vezi, te priveşte..  Preferă să îţi “vorbească” mai mult din priviri decât prin cuvinte. Este destul Vezi tot

Ajutor! M-am îndrăgostit de proful meu!

Dragoste

 Ce adolescentă nu a suspinat la ecourile poveştii cu iz de imposibil dintre micuţa mincinoasă Aria şi profesorul preferat din Rosewood, Vezi tot

Suferinta din dragoste

Dragoste

Simti ca te doare atat de tare ca nici nu mai poti sa respiri. Ai da orice sa poti da timpul Vezi tot

Page Rank