Dragoste

10 reguli în dragoste de care nu trebuie să ţii cont

Scris de: Andreea Baluteanu | 20.05.2013

10 reguli în dragoste de care nu trebuie să ţii cont

Paginile lucioase ale revistelor le propagă, fetele fancy din serialele americane le respectă cu stricteţe, iar prietena ta care învârte băieţii pe degete te îndeamnă să le dai curs negreşit. Câte din regulile atât de vehiculate în dragoste sunt însă de urmat?

Iubirea e un sentiment complex, iar o relaţie e cu atât mai frumoasă, mai profundă şi mai intensă cu cât nu se supune niciun precept, niciunei reguli şi niciunei obligaţii. Îţi vom prezenta în rândurile ce urmează cele mai des întâlnite 10 porunci în relaţii, pe care îţi recomandăm însă...să le ocoleşti cu graţie.
 

Aşteaptă întotdeauna să te sune el după prima întâlnire
 

Câte dintre noi nu am aşteptat cu sufletul la gură primul semn de viaţă al băiatului cu care avusesem un prim date ca scos din poveşti, deoarece toată suflarea feminină ne rostise, ani de-a rândul: „băiatul sună întotdeauna primul”? Fierbând de neărbdare, dornice să îi auzim vocea sau înfricoşate de posibilitatea ca el să fi pierdut numărul nostru?

Noua mecanică a relaţiilor nu mai are nevoie de asemenea subterfugii. Într-adevăr, realităţile dragostei urmează în prezent cu totul alte căi decât potecile bătătorite ale mamelor sau surorilor noastre mai mari. Aşa cum astăzi e natural ca o fată să facă primul pas, la fel de normal e să sune prima, să porneasă o conversaţie sau să iniţieze un sărut. Doreşti să afli dacă e la fel de aprins ca şi tine? Soluţia e simplă: apasă butonul verde, iar lumea colorată a dragostei se va deschide primitoare, la picioarele tale.
 

Jocul şi vânătoarea fac dragostea mai dulci
 

Într-adevăr, o scânteie de mister, de intangibil şi de hard to get va face orice iubire mai aprinsă şi mai palpitantă, dar de aici la a pune în scenă o întreagă piesă de teatru, în care tu te deghizezi în prinţesa urcată în turn, iar el în vânătorul înverşunat, e cale lungă şi nedorită. Să faci mereu pe inabordabila, să îl joci pe degete, doar de teama că altfel te va considera simplă şi banală poate distruge dragostea, în loc să o înflăcăreze. Aşa că, atunci când simţi nevoia, la îndemnul filmelor americane, de a transforma iubirea voastră într-un joc „care pe care”, înlocuieşte impulsul cu o îmbrăţişare sinceră şi alege să te bucuri de relaţia ta matură şi „de-adevăratelea”.

 

Misterul unei iubiri eterne
 

Să nu dai prea multe amănunte despre tine, să îţi faci cuib într-un con de umbră, să nu îi răspunzi niciodată pe şleau la întrebări e provocator, dar şi iritant de obositor, în acelaşi timp. Într-adevăr, o fată care poate fi redescoperită şi la a doua, şi la a zecea, şi la cea de-a o suta întâlnire e magică, dar la fel de adevărat e şi că el abia aşteaptă să te cunoască, acum, şi să răspunzi cu enigmaticul „vei vedea” la întrebarea „câţi fraţi/surori te aşteaptă acasă” e oricum, numai incitant şi intrigant nu. Da, e o regulă de încălcat în relaţii.
 

Într-o relaţie adevărată, trebuie să fii 100% deschis
 

De partea cealaltă, să dai dovadă de cea mai mare sinceritate, fără pic de diplomaţie şi cumpătare, poate fi la fel de sufocant. Cele mai periculoase sunt detaliile intime despre fostele tale relaţii. Dincolo de învăţămintele bunei cuviinţe, a împărtăşi tehnica preferată de sărut a ex-ului sau performanţele sale sexuale poate inhiba sau ucide din faşă o nouă poveste de dragoste. La fel stau lucrurile cu amănunte mai puţin plăcute despre familia ta sau secretele prietenilor. Nu vor face decât să îi confere impresia că nu eşti o fată pe care se poate baza.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: reguli în dragoste, reguli de încălcat in dragoste, iubire, relatie, adolescenta

Articole similare

Mă iubește! Nu mă iubește!

Dragoste

Nu sunt sigură că și el mă iubește... Uneori ai senzația că tu îl iubești, dar el nu te iubește? Deși tu îl Vezi tot

Cum sa îi atragi atenţia?

Dragoste

Erai single şi nu te aşteptai la ceva deosebit în viitorul apropiat. Însă, îl vezi întâmplător pe stradă sau pe coridorul Vezi tot

Cele mai urâte moduri de break-up

Dragoste

 Nu știu cât ține de noroc, zodie, cifre norocoase și alte fenomene supranaturale și cât de dorința partenerilor de a avea Vezi tot

Mituri despre contraceptie

Dragoste

Cat de bine esti informat despre contraceptie? Desi majoritatea adolescentilor au impresia ca stiu destule despre acest subiect, multi cunosc doar Vezi tot

Oscilând între două iubiri: cum alegi cu cine să rămâi

Dragoste

 Să ieşi cu doi băieţi, în teorie, poate însemna dublă distracţie, garantat. Dar in practică, două iubiri trăite în acelaşi timp Vezi tot

Page Rank