Dragoste

7 greşeli ce îţi pot distruge relaţia

Scris de: Olguta Jeler | 15.11.2012

7 greşeli ce îţi pot distruge relaţia

 Orice relaţie are suişurile şi coborâşurile ei, însă există câteva greşeli capitale, care trebuie evitate pentru a-ţi menţine relaţia sănătoasă şi longevivă. Următoarele situaţii îţi pot aduce aproape garantat despărţirea, iar dacă partenerul tău alege să trească peste aceste indiscreţii, există o posibilitate uriaşă ca relaţia ta să nu mai fie la fel ca înainte. 

 
1. Probabil cea mai “gravă” greşeală pe care partenerul/partenera o poate face, este să înşele. Această eroare este rareori iertată şi într-o relaţie sănătoasă şi exclusivistă este de netolerat. Evident persoana care alege să înşele nu este mulţumită de iubitul sau iubita sa şi astfel relaţia are şanse foarte mici să fie reabilitată. 
 
2. O altă greşeală care poate să aducă despărţirea este excesul de gelozie şi posesivitatea nemărginită. Astfel de persoane tind să-i îndepărteze pe cei dragi, “sufocându-i” cu afecţiune şi dorinţă de control. Nimănui nu îi face plăcere să se simtă mereu pus sub acuzaţie şi să fie mereu cercetat de indicii de infidelitate. 
 
3. Minciuna, reprezintă o altă greşeala capitală în ceea ce priveşte o relaţie. Atât şi distorsionarea realităţii cât şi o simplă omisiune te pot aduce în pragul despărţirii. Un partener minţit se va simţi trădat şi va înceta să mai aibă încredere. Acest lucru poate duce la gelozie din partea sa, iar aceasta combinată cu frustrarea acumulată din cauza minciunilor vor dizolva relaţia. 
 
4. Lipsa de respect la adresa iubitului sau a iubitei, este de asemenea un pas greşit într-o relaţie. Dacă îţi tratezi perechea cu superioritate sau cu lipsă de respect, nu vei face decât să creezi nefericire şi nemulţumire. Aceste sentimente pot duce fie la despărţire fie la o relaţie înăbuşită de suferinţă.
 
5. Dacă faci greşeala să îţi tratezi persoana iubită cu indiferenţă sau răceală, cel mai probabil vei primi acelaşi tratament sau te vei trezi singur/singură şi disponibil/ă. Într-o relaţie este interzis să-ţi subestimezi perechea sau să o minimalizezi. De asemenea într-o relaţie, partenerii sunt egali. 
 
6. O altă greşeală capitală şi din păcate foarte frecventă este neglijenţa faţă de persoana iubită. Este foarte important să nu laşi relaţia să cadă în dizgraţiile rutinei. Obişnuinţa şi rutina pot să transforme o poveste de iubire într-o monotonie întreţinută de obişnuinţă. Să fi blocat într-o relaţie lipsită de entuziasm, distracţie şi iubire poate fi mult mai trist decât singurătatea.
 
7. Agresivitatea, de asemenea este o ameninţare iminentă pentru o relaţie sănătoasă. Genul acesta de greşeală este de neiertat şi cu siguranţă poate distruge şi o relaţie puternică. Acest gest este total greşit atât într-o relaţie cât şi în alte contexte, însă din păcate este foarte frecvent. Violenţa poate produce “distrugeri” şi mai mari decât să influenţeze despărţirea. Victima îşi poate pierde complet încrederea în persoanele de sex opus şi să dezvolte dificultăţi în ceea ce priveşte abordarea unor noi relaţii.
 
 Principiul de bază, care trebuie respectat în orice relaţie, este: “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”, evident adaptat la viaţa de cuplu. Învaţă nu numai din greşelile tale, ci şi din greşelile partenerului sau a partenerei, deoarece o relaţie sănătoasă are nevoie de foarte multă muncă. Ambele părţi trebuie să depună un efort şi să facă sacrificii pentru a menţine flacăra vie, deoarece iubirea este un joc în doi, iar o singură persoană nu îi poate face faţă. 
 

Tags: relaţie, greşeli, despărţire, partener, adolescenta

Articole similare

Ajutor! M-am îndrăgostit de ex-ul meu!

Dragoste

 În filme, să te reîndrăgosteşti de ex are note idilce de basm cu prinţi şi prinţese: ei s-au despărţit, dar realizează Vezi tot

Reacţia ta în faţa celui dintâi te iubesc

Dragoste

 Sunteţi împreună de ceva vreme, iar lucrurile merg din ce în ce mai bine. Te simţi bine alături de el şi Vezi tot

Metode de agăţat băieţii

Dragoste

 L-ai observat acum ceva timp, dar el nu are ochi pentru tine. Ieşi în oraş şi ai chef să te distrezi Vezi tot

Farmecul lucrurilor mărunte într-o relaţie

Dragoste

 Tuturor ne plac povestile frumoase de dragoste. Şi happy-end-urile din categoria ”şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Ne fascinează Vezi tot

Când iubirea vă ameninţă prietenia

Dragoste

Dragostea e una dintre cele mai frumoase experienţe ale vieţii, iar parfumul ei, în adolescenţă, e fără egal. Ce faci însă Vezi tot

Page Rank