Dragoste

Ajutor! M-am îndrăgostit de ex-ul meu!

Scris de: Andreea Baluteanu | 29.05.2014

Ajutor! M-am îndrăgostit de ex-ul meu!

 În filme, să te reîndrăgosteşti de ex are note idilce de basm cu prinţi şi prinţese: ei s-au despărţit, dar realizează în curând că nu pot trăi unul fără altul şi se reîmpacă, jurându-şi dragoste eternă. În viaţa reală, lucrurile sunt însă la fel de simple?

 
Se poate împlini o iubire care şi-a scris deja testamentul? Pasiunea reaprinsă pentru fostul tău iubit e posibilă, permisă, sau cu totul ştearsă din cartea de aur a relaţiilor? Rămâi alături de noi, pentru câteva cuvinte înţelepte despre un sentiment...nu tocmai înţelept.
 

Dragoste născută din propria cenuşă: e posibil?

 
Să mă reîntorc la ex-ul şi să îmi fie bine: e posibil? Cupluri din lumea întreagă, în care partenerii şi-au descoperit adevăratul potenţial abia după ce şi-au spus adio, jură că da. Specialiştii în relaţii dau din cap afirmativ. Să mai existe atunci semne de întrebare?
 
E adevărat, să te îndrăgosteşti de ex-ul nu e nici pe departe un lucru nemaiîntâlnit în lumea colorată a iubirii. Atunci când nestatornica inimă, mereu în căutare de priviri şi de zâmbete noi, e mai degrabă înclinată să se dăruiască vechilor ritmuri, cine suntem noi să o contrazicem? 
 
În aceeaşi măsură însă, să revii la o veche dragoste, nu demult stinsă, e mai periculos decât să îţi arunci sufletul la întâmplare, în palmele desfăcute ale băiatului drăguţ pe care îl vezi în fiecare dimineaţă în tramvai. De ce? Pentru că poate resuscita dureri uitate, resentimente îngropate sau chiar dependenţe peste care crezi că ai trecut. Mai ales atunci când despărţirea a fost motivată. 
 
Verdict? Da, e posibil să te reîndrăgosteşti de ex. Dar în acelaşi timp cere atenţie, înţelepciune şi grijă, chiar mai bine dozate decât în cazul unei iubiri noi, fragile şi delicate.
 

Go for it sau mai bine fugi cât te ţin picioarele?

 
Te-ai îndrăgostit de ex-ul tău? Şi acum ce faci? Între a te arunca plină de pasiune în braţele sale, doritoare sau nu, şi a merge la agăţaţ disperată prin toate cluburile hip din oraş, în căutare de atracţii cu potenţial de înlocuitor, mai ai alte opţiuni?
 
Primul pas în a lua decizia corectă stă în analiza cât mai obiectiv cu putinţă a sentimentelor tale. E adevărat, e foarte posibil ca, în urma despărţirii, să ajungi la concluzia că ai dat cu piciorul dragostei şi să redescoperi calităţi nebănuite ale fostului tău. La fel de probabil e însă ca reîndrăgosteala să fie o parte imaginaţie, o parte nostalgie după ce a fost, câteva părţi gelozie, mai ales dacă el e într-o altă relaţie, şi restul de părţi alcătuit dilematic din dor, dorinţă, comoditate sau chiar resentimente. Cine a spus că dragostea e uşoară?
 
În al doilea rând, analizează bine contextul despărţirii voastre. De multe ori, sfatul unui prieten atotcunoscător, care vă cunoaşte atât pe voi, cât şi povestea voastră, e mai de încredere decât o inimă pornită să recucerească vechi teritorii pierdute. Dacă termenii despărţirii au fost amicali, rutina a intervenit între voi sau pur şi simplu cheful de ceva nou, atunci ex-ul poate fi fără îndoială repus pe piedestal. Dimpotrivă, dacă aţi plecat (fugit) unul de lângă altul din raţiuni mai complexe, care să implice infidelitate, abuz, violenţă, dependenţe de orice fel, e cazul să înfrânezi revenita pasiune. 
 
La fel de multe îţi poate spune şi actuala voastră situaţie. El s-a reîndrăgostit fără probleme, deşi tu ai fost cea care i-a dat papucii? E foarte posibil ca doar un sentiment prost înţeles de posesiune să te îndrepte spre el. Eşti încă singură, dar ţi-e dor mai degrabă nu de ochii lui verzi, ci de cum te răsfăţa şi de cadourile pe care ţi le făcea? Poate ai căzut în capcana comodităţii. Vă reîntâlniţi frecvent, pentru că nu puteţi sta departe unul de altul, şi îţi aminteşti neîncetat cât de fericită erai cu el şi cât de pustie te simţi în absenţa sa? Felicitări, eşti fericita posesoare a titlului de „îndrăgostită pe drept de ex”.
 
Să dai verdicte în lumea complicată a sentimentelor e periculos şi incredibil de alunecos. Poţi cădea, te poţi lovi, îţi poţi pierde din nou inima abia recuperată. Dar în acelaşi timp, poţi redobândi o dragoste care încă mai palpită şi poţi trăi povestea vieţii tale. Sfatul nostru: dacă iubirea pentru ex-ul tău e reală, numai un singur pas te poate duce pe căi roz şi pline de fericire: reîncercarea.
 
Tu te-ai reîndrăgostit vreodată de ex-ul tău?
 

Tags: ce faci atunci când te-ai îndrăgostit de ex, relaţii în adolescenţă, să mă reîntorc sau nu la ex, despărţirea in dragoste, dragoste la adolescemti, suferinta din dragoste, iubire, fostul iubit

Articole similare

Flirturile pe net

Dragoste

Zi de zi îţi petreci o mare parte din timp pe diferite site-uri de socializare. Cunoşti multe persoane, mai mult sau Vezi tot

Cum să îl faci să se îndrăgostească de la prima întâlnire?

Dragoste

 Visezi de ceva vreme la el şi în sfârşit te-a invitat la o întâlnire oficială. Tremuri de emoţie, tresari la cel Vezi tot

”Cine se aseamană se adună” sau ”contrariile se atrag”?

Dragoste

 Iată o intrebare care valorează multe puncte în domeniul relaţiilor de prietenie. ”Cine se aseamană se adună” sau ”contrariile se atrag”? Vezi tot

Iubirea imaginară în adolescenţă

Dragoste

Iubirea în adolescenţă e impregnată de emoţie şi trăiri intense, de atingeri întâmplătoare şi săruturi furate. E capricioasă ca o ploaie Vezi tot

Un pic altfel- Anti Valentine’s Day

Dragoste

Început de luna februarie...inimioare,  jucării de pluș, căni, bomboane, multe flori. Magazinele sunt pline cu tot felul de articole roșii, la Vezi tot

Page Rank