Dragoste

Atracția pentru o altă persoană - dovada de infidelitate?

Scris de: Gherghescu Mihaela | 12.01.2012

Atracția pentru o altă persoană - dovada de infidelitate?

Ești deja implicat într-o relație, ți-ai ales partenerul după o serie de criterii precum inteligență, frumusețe, onestitate, sinceritate, simțul umorului, iar acum sunteți fericiți împreună și vă bucurați de o relație armonioasă. Partenerul tău are toate calitățile pe care în mod normal le-ai fi cerut, dar parcă tot lipsește ceva..acel ceva. Îl/o ai alături și poți spune că ești cu o persoană cu  multe calități, cu care te înțelegi bine pe toate planurile. Poate că lipsesc entuziasmul, sclipirea din privire, bătăile nebune ale inimii, roșeața din obraji atunci când îl/o vezi, dar preferi stabilitatea pe care ți-o conferă această relație.

Când te așteptai mai puțin, ai întâlnit o altă persoană care te-a atras. Să te atragă altcineva este normal. Modul în care reacționezi la această atracție poate fi încadrat în corect/incorect. Ești confunz/ă, îți place siguranța pe care o simți în brațele partenerului tău, dar gândul îți zboară și la cealaltă persoană.
 

Cum ajungi în situația de a te atrage altcineva?
 

Poate că ai un/o nou/ă coleg/ă la școală, poate că în grupul tău de prieteni a intrat o persoană nouă și te-ai simțit instant atras/ă de ea/el .De cum l-ai văzut un zâmbet mare ți-a apărut pe față și de atunci îl păstrezi mereu. Este important să-ți dai seama ce fel de atracție simți, fizică sau mai degrabă emoțională? Aflând acest lucru vei realiza și ce anume îți lipsește în relația actuală. Dacă este vorba despre o atracție fizică, nu trebuie să te sperii. Sentimentul acesta poate dispărea rapid. Trebuie să te gândești în ce măsură te atrage altcineva. Simți  niște fiori plăcuți doar atunci când este lângă tine sau te gândești de mai multe ori în timpul zilei la cel/cea nou apărut/ă în viața ta? Poate că la începutul relației tale nu-ți zbura deloc privirea în jur și nu-ți închipuiai că s-ar putea să întâlnești o persoană mai atractivă pentru tine decât partenerul tău. Însă lucrurile se pot schimba și oricât de multe calități ar avea iubitul/a ta, după un timp este posibil să nu le mai găsești la fel de interesante ca la început.
 

Atracție pur fizică
 

De multe ori ți se întâmplă să întorci capul pe stradă după alte fete sau băieți. Pur și simplu îți plac ținutele lor sau felul în care zâmbesc. Dacă doar le remarci, dar nu le acorzi prea multă importanță, relația în care te afli nu are de ce suferi. Din contra, dacă ai întâlnit pe cineva, ai observat atracția dintre voi și mereu încerci să găsești noi motive pentru a te afla în preajma ei, riști să te îndrepți cu pași rapizi spre infidelitate. Într-o primă etapă poate fi doar o infidelitate mentală în care doar îți imaginezi cum ar fi să fii cu altcineva, pentru ca mai apoi, dacă dai peste condițiile ideale, să concretizezi și cu o infidelitate fizică.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: relație, partener, atracție, infidelitate, atracție sexuală, infidelitatea la adolescenți;

Articole similare

Cât de dulce e răzbunarea într-o relaţie?

Dragoste

O iubire mare cât lumea întreagă. Atunci când te privea, te simţeai cel/cea mai fericit/ă băiat/fată din univers, iar când îţi Vezi tot

Primul „te iubesc” – cum, când, unde?

Dragoste

Când este momentul potrivit să-i spun pentru prima oară „te iubesc” şi pe ce ton să-i spun? O să râdă de Vezi tot

Valentine’s day – iubire şi un strop de inspiraţie pentru cadouri

Dragoste

Valentine’s Day se apropie cu paşi repezi, aşa că trebuie să vă pregătiţi din timp ca să nu vă prindă fără Vezi tot

Cum să transformi un flirt de vacanţă într-o relaţie

Dragoste

 Ai plecat la mare, tânjind după o vacanţă plină de fun, tone de nebunii şi flirt la greu. Însă, în ciuda Vezi tot

Mituri despre contraceptie

Dragoste

Cat de bine esti informat despre contraceptie? Desi majoritatea adolescentilor au impresia ca stiu destule despre acest subiect, multi cunosc doar Vezi tot

Page Rank