Dragoste

Atracția pentru o altă persoană - dovada de infidelitate?

Scris de: Gherghescu Mihaela | 12.01.2012

Atracția pentru o altă persoană - dovada de infidelitate?

Ești deja implicat într-o relație, ți-ai ales partenerul după o serie de criterii precum inteligență, frumusețe, onestitate, sinceritate, simțul umorului, iar acum sunteți fericiți împreună și vă bucurați de o relație armonioasă. Partenerul tău are toate calitățile pe care în mod normal le-ai fi cerut, dar parcă tot lipsește ceva..acel ceva. Îl/o ai alături și poți spune că ești cu o persoană cu  multe calități, cu care te înțelegi bine pe toate planurile. Poate că lipsesc entuziasmul, sclipirea din privire, bătăile nebune ale inimii, roșeața din obraji atunci când îl/o vezi, dar preferi stabilitatea pe care ți-o conferă această relație.

Când te așteptai mai puțin, ai întâlnit o altă persoană care te-a atras. Să te atragă altcineva este normal. Modul în care reacționezi la această atracție poate fi încadrat în corect/incorect. Ești confunz/ă, îți place siguranța pe care o simți în brațele partenerului tău, dar gândul îți zboară și la cealaltă persoană.
 

Cum ajungi în situația de a te atrage altcineva?
 

Poate că ai un/o nou/ă coleg/ă la școală, poate că în grupul tău de prieteni a intrat o persoană nouă și te-ai simțit instant atras/ă de ea/el .De cum l-ai văzut un zâmbet mare ți-a apărut pe față și de atunci îl păstrezi mereu. Este important să-ți dai seama ce fel de atracție simți, fizică sau mai degrabă emoțională? Aflând acest lucru vei realiza și ce anume îți lipsește în relația actuală. Dacă este vorba despre o atracție fizică, nu trebuie să te sperii. Sentimentul acesta poate dispărea rapid. Trebuie să te gândești în ce măsură te atrage altcineva. Simți  niște fiori plăcuți doar atunci când este lângă tine sau te gândești de mai multe ori în timpul zilei la cel/cea nou apărut/ă în viața ta? Poate că la începutul relației tale nu-ți zbura deloc privirea în jur și nu-ți închipuiai că s-ar putea să întâlnești o persoană mai atractivă pentru tine decât partenerul tău. Însă lucrurile se pot schimba și oricât de multe calități ar avea iubitul/a ta, după un timp este posibil să nu le mai găsești la fel de interesante ca la început.
 

Atracție pur fizică
 

De multe ori ți se întâmplă să întorci capul pe stradă după alte fete sau băieți. Pur și simplu îți plac ținutele lor sau felul în care zâmbesc. Dacă doar le remarci, dar nu le acorzi prea multă importanță, relația în care te afli nu are de ce suferi. Din contra, dacă ai întâlnit pe cineva, ai observat atracția dintre voi și mereu încerci să găsești noi motive pentru a te afla în preajma ei, riști să te îndrepți cu pași rapizi spre infidelitate. Într-o primă etapă poate fi doar o infidelitate mentală în care doar îți imaginezi cum ar fi să fii cu altcineva, pentru ca mai apoi, dacă dai peste condițiile ideale, să concretizezi și cu o infidelitate fizică.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: relație, partener, atracție, infidelitate, atracție sexuală, infidelitatea la adolescenți;

Articole similare

One night stand – pro sau contra?

Dragoste

I se mai spune şi aventură de o noapte şi nu este o experienţă la care se încumetă mulţi adolescenţi. Sexul Vezi tot

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

Dragoste

 Să îi spui ex-ului tău că îl vrei înapoi poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care îl presupune Vezi tot

Azi te vreau, mâine nu: cum faci faţă nehotărârii în iubire?

Dragoste

 Azi vă iubiţi nebuneşte şi eşti sigură că nimic nu vă va putea despărţi, pentru ca a doua zi să te Vezi tot

Teama de a pierde dragostea – Cum rectionezi in fata despartirii?

Dragoste

Dragostea are legile ei. Si, mai devreme sau mai tarziu, toti ne gasim in situatia de a pierde dragostea cuiva la Vezi tot

Ce îi place unei fete la un băiat?

Dragoste

Săptămâna trecută am identificat acele calităţi care îi fac pe băieţi să exclame la unison: „ea e aceea!”. Dar pentru că Vezi tot

Page Rank