Dragoste

Azi te vreau, mâine nu: cum faci faţă nehotărârii în iubire?

Scris de: Andreea Baluteanu | 20.08.2014

Azi te vreau, mâine nu: cum faci faţă nehotărârii în iubire?

 Azi vă iubiţi nebuneşte şi eşti sigură că nimic nu vă va putea despărţi, pentru ca a doua zi să te întrebi ce te-a atras de fapt la el. Acum eşti gata să juri că e alesul inimii tale, iar peste cinci minute proclami cu surle şi trâmbiţe că nu îl mai vrei în viaţa ta.

 
E adevărat, o poveste de dragoste cu tunete şi fulgere, cu iubire aprinsă şi certuri pasionale denotă un romantism care îţi taie răsuflarea. Dar, în egală măsură, nehotărârea lui „azi te vreau, mâine nu” poate ucide cele mai frumoase momente şi sufoca o relaţie din faşă. Cum te lecuieşti, în rândurile de mai jos.
 

Poate exista nehotărâre în dragoste adevărată?

 
De multe ori, eşti convinsă că relaţia voastră se poate transforma în dragostea vieţii tale. Alteori însă, începi să te întrebi dacă nu cumva faptul că nu ştii ce vrei indică mai degrabă spre categoria aspirantelor la titlul de amor cu foc, dar fără viitor. Şi cum marele şi micul ecran abundă în exemple de fete indecise (Elena din The Vampire Diaries şi Bella din Twilight sunt numai câteva exemple), protagoniste ale unora dintre cele mai epice poveşti de dragoste, cine mai poate face lumină în oceanul cu nehotărâre?
 
De cele mai multe ori, nehotărârea în dragoste o reflectă  fidel pe cea din toate aspectele vieţii tale. E adevărat, să nu te poţi decide în ce te îmbraci dimineaţa la şcoală nu va fi niciodată la fel de dramatic precum opţiunile sentimentale, dar va pune la fel de bine în evidenţă faptul că alegerile de tot felul nu îţi sunt cele mai bune prietene.
 
În egală măsură însă, să te gândeşti şi să te răzgândeşti necontenit în legătură cu un băiat poate fi la fel de bine interpretat şi ca semn disperat al intuiţiei, care îţi spune că ceea ce aveţi voi nu e nici pe departe „true love”. Şi că, în ciuda Elenei şi a Bellei, indecizia în dragoste e, de cele mai multe ori, semn al lipsei ei.
 

Cum scapi de nehotărâre în dragoste

 
Să îşi descoperi cauza nehotărârii poate fi revelator, dar atunci când, indiferent de rezultatele introspecţiei, nu îl poţi lăsa să plece, câteva tipsuri pot fi mai utile decât o analiză psihologică amănunţită.
 
Decizia fermă se învaţă prin exerciţiu. Precum petalele căzute ale unei margarete care îţi face proorociri în dragoste, sentimentele tale se succed, unul după altul: dorinţă, dragoste, confuzie, lipsă de chef, indiferenţă, iar pasiune şi dor. Şi de aici iese indecizia. Cea mai simplă cale spre vindecarea nehotărârii în dragoste este învăţarea ei în cele mai simple aspecte ale existenţei. Astfel vei fi obligată să hotărăşti pe loc ce rochie vrei să cumperi, ce îngheţată să mănânci, ce film să vezi la cinema. Atenţie însă, nu îţi recomandăm acelaşi mecanism al deciziei pe fast forward şi în aspectele importante ale vieţii, precum facultatea la care să mergi sau meseria pe care să o urmezi.
 
Împarte întotdeauna nehotărârea la doi. De multe ori, originile atitudinii tale nestatornice în relaţie se regăsesc şi în comportamentul lui. Poate că la suprafaţă nu e la fel de nehotărât ca tine, dar e posibil ca în principiu să reflecte aceeaşi lipsă de fermitate. Soluţia? Poate ar fi mai bine să organizaţi un atelier comun anti nehotărâre, pentru a descoperi de unde vi se trage aversiunea faţă de certitudine în iubire.
 
Înţelege efectele nehotărârii. Să nu poţi spune niciodată cu voce întreagă dacă îl vrei sau nu are un impact negativ nu numai asupra ta, dar şi asupra lui. Mai ales în cazul în care în care în joaca de-a dragostea ai un partener stabil, care te iubeşte şi stie foarte bine ce vrea. Indecizia ta poate cauza astfel mai mult decât proprii tremurici sentimentali, îi poate produce suferinţă băiatului pentru care nutreşti, fără urmă de îndoială, o afecţiune trainică.
 
Poate înseamnă, de cele mai multe ori, nu. Din păcate, atunci când nu eşti sigură de nimic, cel mai probabil tinzi, inconştient, către nu. Şi, oricât de dureros ar părea, o iubire care azi e, dar mâine nu mai e, îşi trăieşte în realitate ultimele clipe. Cea mai sigură măsură de a scăpa de nehotărârea în dragoste este să îl iei pe nu în braţe. Nu e uşor să spui la revedere, mai ales când frânturi de iubire palpită încă, amăgindu-te cu iluzia zilelor fierbinţi ale poveştii tale. Dar te poate duce cu un pas mai aproape de dragostea aceea de vis, în care azi îl vrei, pentru ca mâine să îl vrei...şi mai tare. 
 

Tags: cum faci faţă nehotărârii în iubire, dragoste, adolescenţă, iubire, relaţii, nehotarare, indecizie, adolescenti, suferinta in dragoste

Articole similare

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Dragoste

Februarie e luna roz din calendar, când fluturii din stomac, bomboanele de ciocolată şi tonele de iubire se revarsă peste toţi Vezi tot

Relațiile de dragoste pot sfârși in prietenie?

Dragoste

Se întâmplă extrem de rar ca prima relație sa fie si ultima. De cele mai multe ori avem parte de despărțiri, Vezi tot

Valentine’s day – iubire şi un strop de inspiraţie pentru cadouri

Dragoste

Valentine’s Day se apropie cu paşi repezi, aşa că trebuie să vă pregătiţi din timp ca să nu vă prindă fără Vezi tot

Semne că se gândeşte la fosta

Dragoste

Îl iubeşti şi pentru tine e cel mai minunat băiat, dar ai uneori impresia că tu nu ocupi aceeaşi poziţie privilegiată Vezi tot

Cum să transformi un flirt de vacanţă într-o relaţie

Dragoste

 Ai plecat la mare, tânjind după o vacanţă plină de fun, tone de nebunii şi flirt la greu. Însă, în ciuda Vezi tot

Page Rank