Dragoste

Cât de importante sunt pasiunile comune într-o relaţie

Scris de: Andreea Baluteanu | 27.05.2013

Cât de importante sunt pasiunile comune într-o relaţie

Să meargă cu tine la orele de dans, fără a părea aterizat de pe o altă planetă. Să îl însoţeşti la un meci de fotbal, fără a întreba obsedant: „cine a dat gol” sau „acum ce se întâmplă?”. De ce ar mai avea nevoie relaţia ideală?

Existenţa hobby-urilor comune poate într-adevăr netezi calea pentru o iubire ca în poveşti. Şi chiar dacă Frumoasa Adormită şi chipeşul ei Prinţ nu mergeau la spinning împreună şi cu siguranţă nu dădeau like la aceleaşi postări pe Facebook, să împarţi aceleaşi preocupări te poate duce pe cea mai înaltă treaptă a relaţiilor de basm. Sau nu?
 

Cine se aseamănă se adună
 

O vorbă veche din popor, care se dovedeşte a fi însă doldora de înţelepciune. Aşa cum te unesc de gaşca ta pasiuni care de care mai diverse, de la excursiile cu cortul la sesiunile prelungite de shopping, să ai în comun cu perechea ta câteva hobby-uri vă va face relaţia mai puternică, cu siguranţă.

Atunci când participaţi împreună la o activitate pe care amândoi o consideraţi interesantă- atenţie, hobby-urile false, în care tu te prefaci că eşti moartă după datul cu placa doar ca să îi faci lui plăcere- vă va apropia şi va face relaţia voastră şi mai arzătoare. Petrecând mai mult timp împreună, vă veţi cunoaşte mai bine, vă veţi distra nebuneşte şi veţi contura cele mai frumoase amintiri de iubire.

Atunci când amândoi iubiţi şahul sau vă daţi în vânt după Stăpânul Inelelor, nu vă veţi afla niciodată în pană de subiecte de conversaţie. După amiezile călduroase, petrecute lenevind acasă, o călătorie nesfârşită cu trenul sau jenantele tăceri ale primei întâlniri, cu toatele îşi pot regăsi salvarea în hobby-urile voastre comune.

Mai multe preocupări comune te vor scuti de certuri, de diferenţe de opinie, de divergenţe şi rudele lor la fel de ofensive. Totodată, îţi vor oferi o puternică garanţie că, dacă vă veţi despărţi, prietenia va rămâne mereu o opţiune.

Dar oare e valabilă şi reciproca? Atunci când hobby-urile comune sunt capabile să clădească o relaţie, să îi confere vigoare şi să o ridice pe cele mai înalte culmi, absenţa preocupărilor împărtăşite va face dragostea să tremure, mai ceva ca o trestie scuturată de vânt? Cât de importante sunt pasiunile într-o relaţie?
 

Şi totuşi, contrariile se atrag
 

Ştii despre ce vorbim. De câte ori, împotriva tuturor regulilor logicii şi a bun-simţului, nu te-ai simţit irezistibil atrasă de tipul hot, dar rău? Aşa cum bad boy reprezintă o adevărată provocare pentru tine, la fel şi fetele inocente şi cuminţi îi întărâtă deseori pe băieţii certaţi cu legile iubirii.

Să fii diferit în dragoste va aduce discuţii în contradictoriu, neînţelegere şi disensiuni, dar în acelaşi timp va aprinde fitilul sentimentelor şi va transforma pasiunea în foc neîmblânzit. Atunci când el e fan motoare şi tu te dai în vânt după romane adolescentine, poate fi ceva mai frumos decât o întâlnire la înserat, pe o bancă pustie în parc, atunci când toate hobby-urile şi interesele se sting, mai puţin pasiunea pentru celălalt?

Absenţa oricarei preocupări comune cu cel cu care te afli în relaţie te va face mai curioasă şi mai interesată de persoana lui. În primele luni de relaţie, îţi vei dori să îl cunoşti, să afli totul despre el, şi orice mic amănunt ţi se va părea fermecător. În egală măsură, căutând să îi deprinzi hobby-urile, te vei apropia de o părticică de lume, te vei dezvolta şi, implicit, te vei desluşi mai bine, pe tine însăţi.

Ce se întâmplă însă, peste câteva luni bune de relaţie? Atunci când ceea ce îl deosebea de tine devine din simbol al unităţii, prăpastie care vă desparte? Dacă nu cumva pasiunile lui te-au cucerit şi pe tine, e foarte probabil să ajungă să te plictisească, sau, mai rău, să te scoată din minţi. Iar atunci când primii fiori ai dragostei s-au potolit, iar Eminem-ul lui nu mai are nicio legătură cu Rihanna ta, diferenţele de preocupări pot împinge dragostea spre termenul de expirare.

Ce e de făcut? În primul rând, acceptă că, aşa cum şi tu ai propriile hobby-uri, care lui i se par de neînţeles, şi prietenul tău e preocupat de activităţi care ţie îţi pot părea absolut banale şi plictisitoare. Încearcă să înţelegi ceea ce îi face plăcere, aşa cum făceai odinioară, atunci când nu te mai puteai sătura de el. Câteva doze de respect, un pic de toleranţă şi dragostea care încă îţi mai face inima tresalte te pot feri de distanţa pe care, uneori, absenţa intereselor comune o pot cauza într-o relaţie.

Tu câtă importanţă acorzi preocupărilor comune, în dragoste?
 

Tags: pasiuni comune într-o relaţie, cât de importante sunt hobby-urile comune într-o relaţie, diferenţe de preocupări în relaţie, absenţa hobby-urilor într-o relaţie, adolescenta

Articole similare

Eşti pregătit/ă pentru o nouă relaţie?

Dragoste

Tocmai ai trecut printr-o despărţire şi te simţi singur/ă şi pierdut/ă pentru că nu ştii ce să faci cu viaţa ta. Vezi tot

10 reguli în dragoste de care nu trebuie să ţii cont

Dragoste

Paginile lucioase ale revistelor le propagă, fetele fancy din serialele americane le respectă cu stricteţe, iar prietena ta care învârte băieţii Vezi tot

Zece semne ca te place

Dragoste

Stii ca il/o placi, pentru ca atunci cand il/o vezi, inima iti bate de zece ori mai repede, si un stol Vezi tot

Despre relaţii în adolescenţă sau nevoia de celălalt

Dragoste

Este destul de bine ştiut că în perioada adolescenţei intensitatea şi importanţa prieteniilor  cât şi perioadele petrecute cu prietenii sunt probabil Vezi tot

Cum să transformi un flirt de vacanţă într-o relaţie

Dragoste

 Ai plecat la mare, tânjind după o vacanţă plină de fun, tone de nebunii şi flirt la greu. Însă, în ciuda Vezi tot

Page Rank