Dragoste

Ce faci atunci când eşti atrasă de prietenul iubitului tău

Scris de: Andreea Baluteanu | 15.05.2013

Ce faci atunci când eşti atrasă de prietenul iubitului tău

Dragostea e primejdioasă şi capricioasă, apare atunci când te aştepţi mai puţin, îmbracă forme care de care mai diverse, e greu de stăpânit şi mai greu de prevăzut. Cea mai gravă formă de iubire asociază însă prietenia, dorinţa şi trădarea, şi se naşte, din nefericire, în sânul unei relaţii deja formate. Cu alte cuvinte, ce faci atunci când eşti atrasă de cel mai bun prieten al iubitului tău?
 

Dragoste sau prietenie?
 

Eşti îndrăgostită până peste cap de prietenul tău, care îţi face toate poftele şi pare întruchiparea perfectă a tuturor viselor şi năzuinţelor tale. Deşi relaţia dintre voi merge ca pe roate, cu timpul, începi să nutreşti sentimente nepermise pentru nimeni altul decât cel mai bun prieten al lui. Conversaţiile cu el capătă dublu sens, fluturaşii din stomac îşi inversează zborul, şi, dintr-o dată, începi să te gândeşti la el altfel decât ar trebui.

Până la un punct, sentimentele tale deţin o justificare şi o doză de normalitate. E amicul lui de suflet şi, cel mai probabil, îi seamănă destul de mult, iar calităţile pe care le apreciezi la el se pot regăsi la fel de bine şi în prietenul tău. Însă, atunci când senzaţiile care te năpădesc în preajma sa sunt mai puternice decât o simplă admiraţie, lucrurile nu sunt colorate în cea mai pură nuanţă de roz.

Ce e de făcut? Înainte de a da curs celei mai disperate mărturisiri, ia-ţi câteva clipe de răgaz şi pune-ţi nişte întrebări absolut obligatorii: îl placi, îl apreciezi sau e vorba de ceva mult mai profund? E doar o atracţie nebună la mijloc, sau are potenţial de „iubirea vieţii mele”? Ce te ispiteşte: calităţile pe care le are în comun cu iubitul tău, sau, dimpotrivă, ceea ce îi diferenţiază radical? Sunt amănunte care îţi pot oferi o imagine mai clară asupra a ceea ce vrei, cu adevărat.

Mai departe, e musai să te convingi dacă într-adevăr îi trezeşti şi lui aceleaşi reacţii pasionale, sau atracţia interzisă îţi joacă doar ţie feste. Poate apropierea care te scoate din minţi e doar semnul unui prietenii dezinteresate, din partea lui.

Un ajutor de nădejde în astfel de clipe rămân prietenii de suflet. Când nu te poţi decide asupra propriile dorinţe, iar sentimentele îţi sunt mai de nedescifrat decât geometria spaţială, părerea celei mai bune prietene poate fi un punct valoros de referinţă. Roag-o să îţi analizeze reacţiile în preajma lor şi să cântărească în aceeaşi măsură atitudinea amicului iubitului tău, faţă de tine. Ai grijă însă atunci când îţi împărtăşeşti preţiosul secret, un prieten adevărat te va ghida cu înţelepciune pe calea cea bună, iar buzele îi vor fi pecetluite, dar există la fel de bine şi prieteni nu la fel de bine intenţionaţi, cărora nu îţi recomandăm să le încredinţezi o mărturisire atât de delicată, cu potenţial de a-ţi distruge relaţia, pentru totdeauna.

Presupunând că ai decis că sentimentele pentru cel mai bun prieten al iubitului tău sunt veritabile, ce decizie rămâne de luat? Pentru că a te lupta să ţii în frâu porniri e mai dificil decât a te bate cu morile de vânt, o hotărâre rapidă e absolut obligatorie. Ce faci atunci când eşti atrasă de amicul lui?
 

Un obstacol în calea relaţiei tale
 

De la o amiciţie sinceră, la un foc mocnit, ce ameninţă să capete însă puterea unui incendiu devastator, e doar un mic pas. Dacă iubirea pentru prietenul tău rămâne însă la fel de puternică, capabilă să înfrunte vijelii, tunete şi fulgere, calea îţi poate fi mai luminoasă decât crezi.

Eşti atrasă de amicul iubitului tău, dar dragostea pentru cel din urmă rămâne totuşi forţa călăuzitoare din viaţa ta. Decizia de a da uitării pornirile nedorite, pentru a te concentra cu trup şi suflet pe relaţia actuală e de cele mai multe ori cea mai uşoară soluţie, dar e oare lipsită de riscuri?

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: ce faci atunci când eşti atrasă de prietenul iubitului tău, relaţie, iubire, atractie sexuala, dragoste, cel mai bun prieten, adolescenta

Articole similare

Poţi să ai încredere în declaraţiile de dragoste?

Dragoste

Declaraţiile de dragoste sună frumos şi te îmbie ca un aer cu miros de pomi înfloriţi. Vrei să auzi mai mult Vezi tot

Test: Are intenţii serioase?

Dragoste

Ştim bine că băieţii sunt greu de înţeles. De multe ori, ei vor să ne comunice anumite lucruri, însă, nu neapărat Vezi tot

Te-a înşelat: îl ierţi sau mergi mai departe?

Dragoste

 Să identifici cea mai potrivită cale de a reacţiona după ce ai aflat că ai fost înşelată poate fi la fel Vezi tot

Dragostea virtuala – focoasa, dar periculoasa

Dragoste

Dragostea virtuala a aparut datorita internetului si a evolutiei tehnologiei, ea este o consecinta a revolutiei tehnice. In prezent, dating-ul online Vezi tot

Atracția pentru o altă persoană - dovada de infidelitate?

Dragoste

Ești deja implicat într-o relație, ți-ai ales partenerul după o serie de criterii precum inteligență, frumusețe, onestitate, sinceritate, simțul umorului, iar Vezi tot

Page Rank