Dragoste

Ce faci când mama lui e împotriva voastră?

Scris de: Andreea Baluteanu | 29.10.2012

Ce faci când mama lui e împotriva voastră?

Nu în ultimul rând, comportamentul tău poate fi la fel de bine un declanşator al conflictelor cu mama lui. Desigur, vom pleca mereu de la prezumţia că eşti mai nevinovată ca un puişor de găină, abia ieşit din găoace, dar trebuie să luăm în considerare şi posibilitatea ca, printr-o anumită atitudine prost direcţionată, să fi provocat, direct sau indirect, sentimente nu prea plăcute mamei lui. Atenţie, vestimentaţia sumară, vocabularul colorat şi criticile la adresa ei, şoptite la urechea fiului, intră în această categorie. Necondiţionat şi irevocabil.

Desigur, nu orice mamă va dezvolta o manie protectoare faţă de fiul ei şi nu orice mamă va mârâi ameninţător în faţa alesei inimii copilului ei. Poţi fi posesoarea norocoasă a unei super mame soacre, pe care să o iubeşti la nebunie şi care să te adore. Pentru toate celelalte pământence însă, care au dat piept, cel puţin o dată, cu zâmbetul rece al mamei drăguţului lor băiat, here we go.

 

Cum să o faci să te placă

 

În primul rând, dacă relaţia cu mama prietenului tău e mai îngheţată decât pustiurile arctice, iar dragostea ta dă semne că se va stinge, în ciuda tuturor strădaniilor tale, e bine să te întrebi dacă eforturile tale sunt justificate. Un băiat care îşi ascultă orbeşte mama, preferând să pună sub semnul întrebării relaţia voastră nu e un partener de viitor, din nefericire.

Dacă îl iubeşti însă, şi îţi e imposibil să îi spui adio, iată câteva ponturi care să îţi  asigure un acces lesne la inima mamei lui:

Revizuieşte-ţi comportamentul. Înainte de a da curs unui torent de critici la adresa ei, pe care să le turui pe nerăsuflate în faţa prietenului tău, e bine să aşezi sub lupa obiectivităţii faptele tale. În general, bunul mers al unei relaţii sau dimpotrivă, eşecul său porneşte de la ambii ei protagonişti. Eventual, întreabă o persoană neimplicată ce părere are despre atitudinea ta faţă de mama lui. În cazul în care descoperi că ai partea ta de vină, nu ezita să îţi ceri scuze şi cine ştie, poate vei descoperi că nu e aşa rea cum pare.

Mici secrete, mari efecte. Aşa cum vorba dulce mult aduce, un pic de viclenie, dozată cu grijă în relaţia cu mama lui, poate fi mai magică decât bagheta lui Harry Potter. Cumpără-i flori, întreabă-ţi prietenul care sunt dulciurile sau parfumul ei preferat şi adu-i-le în dar, complimentează-i casa, stilul, coafura. Nu exagera însă, va mirosi de la o poştă disperarea ta. Fii sinceră şi încearcă să scoţi în evidenţă acele lucruri care ţi-ar atrage în mod pozitiv atenţia, în cazul în care nu ar fi mama iubitului tău, iar relaţia dintre voi ar fi una cât se poate de normală.

Cere-i sfatul! De la prăjitura preferată a fiului ei, până la cum îi iese acea fenomenală ciocolată de casă, arată-i că apreciezi ceea ce face, că nu intenţionezi să îi răneşti fiul sau să îi ocupi locul în viaţa lui. Dimpotrivă, doreşti să fii pentru el o binecuvântare la fel de mare ca şi ea. Crede-ne, va funcţiona de minune.

Have that talk! În cazul în care niciuna dintre metodele de mai sus nu funcţionează, ia-ţi inima în dinţi şi invit-o să purtaţi o discuţie. Întreab-o sincer ce o deranjează la tine şi clarificaţi-vă disensiunile.

Fă-l fericit! Oricât de tare v-aţi antipatiza, aveţi un lucru în comun: amândouă îl iubiţi şi vreţi să îl vedeţi fericit. Demonstrează-i că eşti fata potrivită pentru el şi îşi va deschide inima în întâmpinarea ta.

 

Pagina: 1 | 2

Tags: ce faci când mama prietenului tău nu te place, relaţie mamă-fiu, cum să o faci pe mama lui să te placă, adolescenţă, de ce nu te place mama lui

  • shu
    shu | 01.11.2012

    Foarte tare articolul! Super! Chiar am ras.

Articole similare

Vara asta am să mă îndragostesc!

Dragoste

 Să fie vară! Asta îți dorești în continuu! Atât de multe dorințe printre care și aceasta: Vreau să mă îndrăgostesc! Sumt Vezi tot

Ce îi place unei fete la un băiat?

Dragoste

Săptămâna trecută am identificat acele calităţi care îi fac pe băieţi să exclame la unison: „ea e aceea!”. Dar pentru că Vezi tot

Suferinta din dragoste

Dragoste

Simti ca te doare atat de tare ca nici nu mai poti sa respiri. Ai da orice sa poti da timpul Vezi tot

Iubirea imaginară în adolescenţă

Dragoste

Iubirea în adolescenţă e impregnată de emoţie şi trăiri intense, de atingeri întâmplătoare şi săruturi furate. E capricioasă ca o ploaie Vezi tot

Ajutor! M-am îndrăgostit de proful meu!

Dragoste

 Ce adolescentă nu a suspinat la ecourile poveştii cu iz de imposibil dintre micuţa mincinoasă Aria şi profesorul preferat din Rosewood, Vezi tot

Page Rank