Dragoste

Ce îi place unei fete la un băiat?

Scris de: Andreea Baluteanu | 28.03.2012

Ce îi place unei fete la un băiat?

Săptămâna trecută am identificat acele calităţi care îi fac pe băieţi să exclame la unison: „ea e aceea!”. Dar pentru că misterul are două părţi, de data asta vom încerca să facem lumină asupra jumătăţii sale feminine. Ce caută, ce aşteaptă şi ce îşi doreşte o fată de la un băiat?

Fetele sunt complicate şi complexe, de neînţeles. Nu poţi şti ce e în mintea lor şi nici nu e recomandabil să încerci să afli. Fetele au un arsenal de liste roz, pe care bifează meticulos fiecare calitate pe care un băiat trebuie să o deţină pentru a le cuceri. Ţin sub pernă un portret ideal scrijelit la lumina lumânării, sau poate atârnat pe perete sub forma unui poster al unui cântăreţ la modă, pe care abia aşteaptă să îl confrunte neînduplecate cu cel care le place.

E adevărat, fetele sunt pretenţioase, dar asta nu înseamnă că nu pot fi mulţumite sau că cererile lor „de pe Venus” sunt de neîndeplinit pentru băieţii „de pe Marte”. Dimpotrivă, majoritatea sunt „de bun simţ” şi nu prea diferite de cele ale băieţilor.
 

Visând la băiatul ideal...
 

E arhicunoscut faptul că fetelor le place să viseze şi că în general aşteaptă lucruri măreţe de la cel căruia decid să îi dăruiască inima. La fel de adevărat e că obişnuiesc să îi atribuie cele mai de seamă trăsături şi să îl îmbrace într-un costum strălucitor de cavaler, cu tot cu calul din dotare, de care băiatul îndrăgostit se teme să se dezbrace.

Desigur, nu toate fetele sunt nişte mici ţesătoare romantice ale unui ideal de negăsit. Şi majoritatea pricep destul de repede că băiatul lor perfect există într-un ţinut imaginar roz, presărat cu alte câteva mii de plăsmuiri magice şi că s-ar dezintegra fulgerător la primul contact cu pământul.

Cum trebuie să arate băiatul ideal? Dincolo de preferinţele personale (unele fete visează la blonzi cu ochi albaştri, în timp ce altele sunt instantaneu cucerite de un brunet misterios cu ochii verzi), inima fiecărei fete va tresălta la vederea unui băiat îngrijit, mirosind frumos, cu un zâmbet drăgălaş. Calităţi pe care le poate bifa oricine, cu puţin efort. Poate că fetele nu sunt fiinţe la fel de sensibile la stimulentele vizuale ca băieţii, dar sunt în mod sigur mai atente la detalii şi au un simţ al observaţiei mult mai acut. Aşa că da, va observa că ai uitat să intri la duş după ce te-ai întors de la meciul săptămânal de fotbal cu băieţii, sau că nu consideri necesar să îi faci cunoştinţă treningului tău scump cu maşina de spălat.

Respectarea noţiunilor elementare de igienă, un parfum care să îl reprezinte, haine care să îl scoată din anonimat, mâini îngrijite, cu unghiile curate şi pieliţele tăiate, sunt câteva dintre amănuntele care le sar fetelor în ochi. Băiatul ideal trebuie să fie suficient de aranjat pentru a-i trezi interesul şi suficient de natural pentru a nu da de bănuit că a petrecut mai mult timp în baie decât ea. Dacă va mai şi semăna oarecum cu starul pop preferat, atunci poate fi îndreptăţit să creadă că a pus mâna pe biletul câştigător.

Bineînţeles, asta nu înseamnă că o fată e atrasă doar de aspectul fizic. E adevărat, acesta contează, într-o măsură mai mică sau mai mare, în funcţie de fată, dar dacă nu vine la pachet şi cu ceva calităţi morale, e cel mai adesea inutil.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: ce caută o fată la un băiat, ce îi place unei fete la un băiat, ce visează o fată, băiatul ideal versus băiatul real, băiatul perfect, defectele unui bărbat;

Articole similare

Un pic altfel- Anti Valentine’s Day

Dragoste

Început de luna februarie...inimioare,  jucării de pluș, căni, bomboane, multe flori. Magazinele sunt pline cu tot felul de articole roșii, la Vezi tot

10 filme de văzut de Ziua Indrăgostiților

Dragoste

Februarie e luna roz din calendar, când fluturii din stomac, bomboanele de ciocolată şi tonele de iubire se revarsă peste toţi Vezi tot

Cum să îi conving pe ai mei că el e alesul?

Dragoste

Te întâlneşti cu el de ceva vreme şi eşti sigură că e marea iubire a vieţii tale. Norii roz pe care Vezi tot

V-aţi despărţit: cum îi spui că îl vrei înapoi?

Dragoste

 Să îi spui ex-ului tău că îl vrei înapoi poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care îl presupune Vezi tot

Cum respingi delicat avansurile unui băiat

Dragoste

 Sunteţi amici de ceva vreme, şi tocmai şi-a declarat iubirea, pe nepusă masă. Te-a văzut dansând în club şi de atunci Vezi tot

Page Rank