Dragoste

Ce iubiri de vară nu trec pragul toamnei?

Scris de: Andreea Baluteanu | 09.09.2014

Ce iubiri de vară nu trec pragul toamnei?

 Oricine ştie: vara e cel mai potrivit anotimp pentru a te îndrăgosti. Atunci când soarele arde, pasiunea e mai mistuitoare, iar cântecul de sirenă al mării face sărutările mai dulci ca niciodată. Rezistă însă iubirile de vară testului timpului, sau cad retezate, asemenea primelor frunze de toamnă?

 

Vara, vremea iubirii nestatornice

 
Hainele devin mai subţiri, fustele mai scurte şi pielea mai expusă ca niciodată. La fel de bine însă, vara, dragostea e mai iute, se aprinde mai cu foc şi arde necontenit, stingându-se însă la fel de fulgerător. 
 
Toate studiile o demostrează: odată cu mercurul din termometre, şansele de a-ţi găsi iubirea cresc, temerile îşi iau zborul, iar inhibiţiile dispar cu desăvârşire. Nu ne ajută nici căldura toropitoare, centimetrii fierbinţi de piele expusă şi mirosul seducător al nopţilor parfumate, cu toatele împingându-ne să ne dăruim inima, cât mai repede. 
 
La fel de elocvent însă, vocile cercetătorilor au decretat la unison: dacă cel mai cald anotimp e dornic să îţi ofere felurite plăceri, e pe tot atât de neputincios în a le face să reziste. Şi deşi nu putem nega că sunt tineri care şi-au început frumoasele şi tranicele poveşti de dragoste sub oblăduirea teilor înfloriţi, trebuie să punem punctul pe I: majoritatea iubirilor de vară nu trec pragul toamnei. 
 

Iubiri pe care nu le vei lua în bagaj înapoi acasă

 
Tipul hot de pe plajă. Aţi împărţit nopţi de pasiune nebună în cluburile de pe litoral şi v-aţi dres reciproc mahmureala cu covrigi  şi sana, dimineaţa pe plajă. Deşi zâmbetul lui a fost cel mai frumos cadou al verii, e puţin probabil să vă mai revedeţi. Cu atât mai mult atunci când proveniţi din oraşe diferite, şi fiecare are propria ispită amoroasă de (re)cucerit acasă. 
 
Barmanul chipeş din clubul de la malul mării. Fiecare dintre noi a gustat, măcar odată în viaţă, din deliciile flirtului cu barmanul chipeş din club/terasă, cu tipul care îţi oferă dimineaţa cel mai bun şezlong sau chelnerul care te alintă cu un delicios mic dejun la terasa preferată. Poate aţi prins şi un răsărit împreună sau câteva sărutări furate. Şansele de a te alege cu mai mult decât numărul de telefon şi Facebook-ul său sunt însă extrem de reduse.
 
Străinul hot. Accentul lui te topeşte, nerăbdarea de a cunoaşte locuri noi e molipsitoare, iar povestea lui de viaţă te va da garantat pe spate. Cum însă vara e anotimpul fanteziei, iar istoriile din vacanţă rareori rezonează cu cele de acasă, cel mai probabil vei rămâne cu amintiri frumoase, dar nu vei ajunge să schimbi buletinul de Bucureşti cu viza pentru America.
 
Instructorul de vis. Te învaţă să escaladezi cele mai periculoase culmi, să faci scuba diving ca o maestră sau să înoţi, alături de o ceată mult mai pricepută de pici. Vara e anotimpul perfect pentru a-ţi învinge temerile, iar atunci când ochii lui adânci te privesc languros, parcă şi studiul e mai plăcut. Odată cu venirea toamnei însă, tu te vei întoarce acasă cu un bagaj mai vast de cunoştinte, iar el va pleca...să le înveţe pe altele.
 

Pasiuni de acasă care nu trec testul toamnei

 
Amicul de nădejde. Deşi iubirile de vacanţă vor fi cele mai condimentate experienţe pe care ţi le oferă vara, nici fetele rămase acasă pe perioada celor trei luni arzătoare nu vor rămâne cu gura umflată. Cel mai bun prieten e gata să le consoleze şi să scoată din jobenul magic distracţiile hip în oraş. Nopţile lungi, terasele pline şi pasiunea care musteşte peste tot pot pune la încercare şi cea mai solidă amiciţie. De cele mai multe ori însă, vine toamna şi repune prietenia în drepturi.
 
Bad boy-ul rebel. În timpul şcolii, nu ai cea mai mică dorinţă să cazi pradă aerului său revoltat. Sub soarele dogoritor însă, parcă ochii lui aprinşi îţi dau fiori, iar reputaţia de băiat rău te ispiteşte în mod irezistibil. Nu te teme însă, pericolul degustat la ceas de caniculă îşi va pierde repede din aroma delicioasă odată cu venirea toamnei, atunci când diferenţele de opinie, de hobby-uri şi de interese vor lovi dramatic firava voastră iubire. 
 
Vecinul bun la toate. Prietenii au plecat la mare, toate sex-simbolurile şcolii au fugit care încotro, iar băieţii răi nu te atrag de niciun fel. Tu cu cine te joci vara asta? Nu te teme, e foarte probabil să îl redescoperi pe tipul de la etajul şase, pe care îl urmăreai avidă prin gimnaziu. La fel ca şi cei de mai sus, şi el face parte însă din categoria mai puţin selectă a „iubirilor de vară care se sting la primele adieri de toamnă”, odată ce nopţile târzii petrecute în faţa blocului se vor fi sfârşit. 
 
Tu cum te descurci cu iubirile de vară?
 
 

Tags: iubire de vară, iubiri de vară care nu durează, rezistenta iubire, iubiri de vacanţă, indragostire, adolescenti, iubire toamna

Articole similare

Cum sa intelegem gelozia

Dragoste

Adolescentii se confrunta destul de des, in relatiile lor, cu sentimente contradictorii. Dintre acestea, gelozia pare sa fie cel mai greu Vezi tot

Cupidon si adolescentii – dragostea la prima vedere

Dragoste

In adolescenta este foarte usor sa te indragostesti. Nu pui prea multe intrebari, nu cercetezi. Un zambet timid aruncat in autobuz Vezi tot

Unde iti duci iubita de Valentine’s Day?

Dragoste

Alături de alegerea cadoului perfect, cea mai bună locaţie de întâlnire reprezintă una din marile dileme ce chinuie un băiat în Vezi tot

O atitudinea idealistă îți poate sabota povestea de dragoste?

Dragoste

Realitatea sau mit? Multor adolescente le este dificil să discearnă între realitate și mit atunci când dragostea intră în peisaj. Idealismul Vezi tot

- M-am indragostit de un barbat mai mare - Despre diferenta de varsta in cuplu.

Dragoste

Am stat de vorba zilele trecute cu doua adolescente (15, respectiv 16 ani) ale caror parteneri sunt cu 10-12 ani mai Vezi tot

Page Rank