Dragoste

Ce te aştepţi de la iubitul tău şi ce îţi oferă el de fapt?

Scris de: Olguta Jeler | 29.11.2012

Ce te aştepţi de la iubitul tău şi ce îţi oferă el de fapt?

De multe ori avem aşteptări de la persoana iubită, care nouă ni se par rezonabile, însă lor li se par de neatins. Nouă, femeilor, ne este mai uşor să anticipăm dorinţele şi nevoile perechii noastre, însă bărbaţii oricât ar fi de bine intenţionaţi tind să rateze lucruri importante. Atenţia la detalii şi la capricii nu le prea stă în fire personajelor masculine şi de aici reies numeroase conflicte între parteneri. Iată unele situaţii cu care majoritatea dintre noi, cele care nu avem iubitul perfect, ne confruntăm:

           

De obicei când ne macină ceva sau suntem supărate din diverse motive, am dori ca iubitul să observe starea în care ne aflăm şi chiar dacă încercăm să “mascăm” suferinţa cu un “nu am nimic”, printre suspine, ar fi ideal ca acesta să nu se mulţumească cu răspunsul acesta şi să persevereze. Ideal ar fi să se străduiască din greu să ne câştige încrederea şi confidenţa, însă de cele mai multe ori se simt chiar uşuraţi la auzul acestor vorbe salvatoare, menite să-i scutească de banala dramă care ne frământă.

           

O altă situaţie în care femeilor le place ca bărbaţii să nu greşească este alegerea cadourilor. Chiar dacă nu prea avem obiceiul să cerem ceva anume pentru anumite ocazii mai generoase, reuşim cu uşurinţă, discreţie şi delicateţe să lansăm anumite indicii pe parcursul anului şi cu preponderenţă în apropierea Crăciunului sau a aniversărilor. Evident, nici o femeie nu ar fi nemulţumită de atenţiile pe care le primeşte de la iubit, dacă acesta ar acorda mai multă atenţie dorinţelor ei, însă rareori are acest noroc. Există anumite categorii de cadouri care nu dau niciodată greş, însă…câte parfumuri cred că avem nevoie sau câte jucării de pluş? Din păcate la acest capitol…iubiţii noştri nu sunt foarte receptivi, iar dacă emitem semnale neclare am putea sfârşi cu cele mai “nedorite” cadouri.

 

 Probabil că fantezia în care partenerul sună cu regularitate şi răspunde la toate apelurile îţi este cunoscută. Nu ar fi ideal să reuşeşti să dai de el când ai nevoie? Nu cred ca o femeie îşi poate explica de ce e atât de greu să comunice cu iubitul şi de ce uneori pare să nu reuşească să trimită un mesaj banal pe nici o cale. Evident faptul că sunt absenţi nu înseamnă că fac ceva ce nu ar trebui sau că sunt cu altcineva, dar din păcate în mintea întortocheată a femeilor, absenţa lor capătă o sumedenie de explicaţii care mai de care mai îngrijorătoare.

 

Femeile, de cele mai multe ori, sunt mult mai responsabile decât bărbaţii, însă deşi sunt conştiente de acest adevăr, se lasă mereu dezamăgite de iresponsabilitatea acestora. De cele mai multe ori nu ne putem baza pe ei şi din păcate nu încearcă niciodată să ne surprindă. Toate visele noastre în care ne putem bizui pe ei şi putem avea aşteptări cu privire la cuvântul dat sau promisiunile făcute, se spulberă o dată cu momentul în care ne găsim din nou în faţa unor obstacole cotidiene, abandonate de un iubit fără chef, neinteresant de “micile noastre probleme”. Nu v-aţi întrebat niciodată, ce consideră ei cu adevărat important? 

 

Un alt fapt contradictoriu în minţile persoanelor de sex diferit este următorul: femeile îşi doresc un  bărbat care să fie impresionat şi gâdilat la orgoliu dacă alţi tipi întorc capul după ea,  sau o sorbesc din priviri, însă majoritatea femeilor se aleg cu un iubit care la asemenea semne de popularitate se răzvrătesc împotriva lor şi dezvoltă nişte accese de gelozie de toată frumuseţea. De multe ori, fetele sunt nevoite să se minimalizeze, să nu se mai preocupe de felul în care arată, datorită unui iubit prea gelos.

 

Există vreo femeie care să nu îşi dorească un iubit îngrijit, stilat şi cu gusturi impecabile la haine? Evident că da, însă există un astfel de bărbat? Probabil, însă e foarte greu de întâlnit şi oricât am încerca să-i insuflăm  iubitului puţin interes pentru moda, nu prea dă roade.  Majoritatea tipilor nu pun preţ pe aspect şi ne consideră superficiale că ne preocupăm timpul cu aşa ceva, însă rareori găsim bărbaţi care să nu aprecieze o femeie după aspectul fizic. Superficial, nu?

 

Suntem învăţate încă de mici cu basme şi povestioare despre prinţi şi prinţese, că baiatul este puternic şi protector, iar fata este firavă şi lipsită de apărare. În acest caz cerem prea mult ca iubitul nostru să se impună în faţa posibilelor ameninţări şi să ne ţină partea până în pânzele albe şi cu orice preţ? Dar în banala realitate, lipsită de strălucire, de câte ori se întâmplă aşa? 

 

Îţi sunt cumva cunoscute? Dacă nu…înseamnă că eşti cea mai norocoasă femeie din lume şi că ai lângă tine o formă rară de bărbat, pe care nu ar trebui să î-l scapi din priviri, însă dacă toate aceste mici relatări îţi par familiare….bine ai venit în clubul de proporţii astronomice al femeilor, care au de a face cu bărbatul standard, cu defecte, dar şi cu calităţi, bărbatul care ne reaminteşte că nu există perfecţiune-evident nici la bărbaţi dar categoric nici la femei! Să recunoaştem, uneori şi aşteptările noastre sunt puţin absurde sau chiar extrem de ciudate!

Tags: dragoste, iubire, asteptari de la iubit, adolescenta

Articole similare

Pauza într-o relaţie – soluție sau sfârştitul relaţiei?

Dragoste

Mulţi adolescenţi se confruntă cu impasuri în relaţiile lor şi prima soluţie pare a fi pauza. O pauză într-o relaţie este Vezi tot

Cum să îl faci să se îndrăgostească de la prima întâlnire?

Dragoste

 Visezi de ceva vreme la el şi în sfârşit te-a invitat la o întâlnire oficială. Tremuri de emoţie, tresari la cel Vezi tot

Cât de bine îţi cunoşti iubitul/iubita?

Dragoste

 Iată ca s-a întâmplat şi inevitabilul! Ţi-ai găsit, în cele din urmă, perechea şi ai (re)descoperit că simptomele îndrăgostirii nu sunt Vezi tot

Dragostea virtuala – focoasa, dar periculoasa

Dragoste

Dragostea virtuala a aparut datorita internetului si a evolutiei tehnologiei, ea este o consecinta a revolutiei tehnice. In prezent, dating-ul online Vezi tot

Cum respingi delicat avansurile unui băiat

Dragoste

 Sunteţi amici de ceva vreme, şi tocmai şi-a declarat iubirea, pe nepusă masă. Te-a văzut dansând în club şi de atunci Vezi tot

Page Rank