Dragoste

Ce trădează felul în care te priveşte

Scris de: Larisa Lazaroiu | 30.01.2013

Ce trădează felul în care te priveşte

De fiecare dată când îl vezi, te priveşte..  Preferă să îţi “vorbească” mai mult din priviri decât prin cuvinte. Este destul de derutant să-ţi dai seama ce vrea să-ţi transmită, însă, ţine minte: cuvintele te pot înşela, însă nu putem spune acelaşi lucru şi despre priviri..

Eşti conştientă că vrea să-ţi transmită ceva. Acele priviri insistente aruncate asupra ta din când în când, sau poate mai des decât îţi dai seama, nu sunt de prisos! Şi, totuşi, ce semnifică felul în care te priveşte?

Te priveşte pe furiş?
Ştii despre ce e vorba: momentul acela când simţi că o persoană se uită la tine, iar când te întorci.. observi că îşi retrage rapid privirea. Probabil ai impresia că ţi s-a părut, însă, acelaşi sentiment revine, şi totul se repetă…
Cu siguranţă ai trecut prin asemenea momente! Dar, te-ai gândit vreodată ce vor să-ţi transmită cei care te privesc în acest fel?
Ei bine, această privire este cu siguranţă a unui băiat care te place atât de mult, încât nu poate menţine un contact vizual cu tine. Vrea să-ţi capteze atenţia, dar nu are suficientă încredere în sine, mulţumindu-se cu faptul că te poate vedea şi… atât!

Nu te priveşte direct în ochi?
Este privirea aceea iritantă: te salută, îţi vorbeşte, însă nu te priveşte niciodată în ochi. Are tendinţa să-şi coboare privirea atunci când tu îl priveşti intens şi te face să te simţi oarecum incomod. De ce reacţionează aşa?
O astfel de „privire”, poate fi interpretată în mai multe moduri, însă, de cele mai multe ori, când un băiat reacţionează astfel înseamnă că este foarte timid şi mai are de lucrat la capitolul “încredere”.

Te priveşte insistent?
Dacă până acum am adus în discuţie doar băieţi timizi, fii pregătită pentru astfel de băieţi: te priveşte direct în ochi şi îşi menţine privirea atât de mult, încât te face să roşeşti şi să te foieşti neliniştită.
Este un semn bun, dacă vine din partea băiatului pe care tu îl placi. Este clar că flirtează cu tine şi are multă încredere în el (poate chiar prea multă), fiind sigur că te va cuceri. Este posibil chiar să nu te cunoască.

Se holbează la corpul tău?
Desigur, ştii exact la ce mă refer: privirea aceea foarte deranjantă îndreptată către bustul sau posteriorul tău.
Cred că ţi-ai dat seama despre ce e vorba. Astfel de băieţi, concentraţi asupra formelor tale, nu sunt deloc interesaţi de tine, fiind lipsiţi de respect şi bun simţ. Nu merită să-ţi iroseşti timpul în prezenţa acestora!

Te priveşte când este în grup?
Un alt moment deranjant îl constituie acela când îţi dai seama că eşti privită de mai mulţi băieţi deodată, nesfiindu-se să te analizeze din cap până-n picioare. Mai mult, pe lângă acele priviri insistente, mai urmează şi râsete, fluierături sau gesturi ale mâinilor îndreptate către tine.
Cu siguranţă este total neplăcut! Ce înseamnă asta?
Poate fi vorba de un băiat care te place, povestind şi grupului său de prieteni despre tine. Înainte de a te aborda, vrea să audă şi confirmarea prietenilor săi.
Desigur, astfel de priviri pot veni şi din partea unor necunoscuţi, pe stradă, fiind o încercare ieftină de a te aborda, de a-ţi atrage atenţia.

 

Tags: privire, felul in care te priveste, priviri, semnificatii, ochi, adolescenta

Articole similare

Limbajele iubirii – cum sa oferim si sa primim iubire

Dragoste

 Iubirea - pe cat este de frumoasa, pe atat este de grea. Iar tu acum incepi sa inveti alfabetul acestui limbaj Vezi tot

Ce faci când mama lui e împotriva voastră?

Dragoste

Relaţia voastră e numai lapte şi miere, ca ruptă din rai. Vă înţelegeţi din priviri, iar dragostea dintre voi arde mai Vezi tot

10 lucruri pe care trebuie sa le stie adolescentul despre sex

Dragoste

Ca adolescent, esti pus in fata multor situatii noi si te intalnesti cu probleme in fata carora nu stii cum sa Vezi tot

Te-a respins? Punct si de la capat!

Dragoste

Respingerea doare. Iar tu, adolescentule vrei sa fii inteles, acceptat si apreciat. Cum te-ai simtit cand ai fost respins de fata/ Vezi tot

Zece semne ca te place

Dragoste

Stii ca il/o placi, pentru ca atunci cand il/o vezi, inima iti bate de zece ori mai repede, si un stol Vezi tot

Page Rank