Dragoste

Cum îţi dai seama dacă e potrivit pentru tine?

Scris de: Andreea Baluteanu | 26.02.2014

Cum îţi dai seama dacă e potrivit pentru tine?

 Ocupă poziţia fruntaşă în lista ta de favorite pe smartphone şi e campion la like-uri pe Facebook, dar cum poţi spune dacă e cu adevărat the One? Fluturii în stomac, norişorii moi şi ochelarii cu lentile roz de privit viaţa nu îţi mai sunt necunoscute, dar cum poţi şti, fără putinţă de îndoială, că el e potrivit pentru tine?

 
Pune-ţi iubirea la încercare cu ajutorul testelor de mai jos şi vei putea măsura termenul de garanţie al poveştii tale!
 

Atunci când „noi” îl înlocuieşte pe „eu”

 
Iubirea are loc atunci când regulile gramaticii o iau razna, sau, cu alte cuvinte, atunci când migrezi încet încet de pe tărâmul singularului pe cel al pluralului. Vara asta, fetele tale vor să mergeţi la cumpărături la Milano. Dar stai? Oare el ce va zice? Nu spuneam „noi” că vrem să mergem la mare? E cel mai bun exemplu de potriveală, pentru că, acum, nu mai visezi la sesiuni interminabile de shopping, cu o îngheţată delicioasă în mână şi italieni hot la picioare, ca amicele tale single, ci mai degrabă la o vacanţă plină de iubire alături de jumătatea ta.
 

Încheie propoziţia pe care ai început-o tu

 
Atunci când te cunoaşte atât de bine încât e capabil să îţi încheie proproziţiile, e clar că e un băiat de ţinut. Mai mult, tipul alături de care vei consolida una dintre cele mai frumoase relaţii nu se va rezuma să îţi ghicească firul narativ, ci va împărţi alături de tine cele mai frumoase tăceri. Nu sună asta a poveste cu iz de basm?
 

Băiatul potrivit şi dragostea fără reguli

 
Una dintre cele mai frumoase aspecte ale relaţiei închegate alături de un tip cu care te potriveşti e firescul ei. Nu ţi se va părea anormal să îl suni în miezul nopţii pentru a-i împărtăşi prostioare de peste zi, să îi încredinţezi visele tale de la a doua întâlnire sau să te simţi de parcă l-ai cunoaşte dintotdeauna. Un alt avantaj al potrivelii? Nu va mai fi necesar să apelezi la aşa numitele reguli de bună comportare ale unei fete într-o relaţie nouă. Adio telefoanelor date abia după  trei zile, dezinteresului mimat, când arzi de nerăbdare să îl reîntâlneşti sau jocului de-a intangibila. Poate fi test mai bun pentru a-l descoperi pe cel care îţi este potrivit?
 

Viitorul începe cu el

 
Desigur, nu îţi vom spune că băiatul cu care te potriveşti de minune la 16 ani va fi lângă tine şi la 30. E posibil să fiţi împreună pentru totdeauna, la fel cum e probabil să creşteţi separat, iar drumurile voatre să se despartă de bunăvoie şi nesilite de nimeni, la un moment dat. Dar atunci când, la 16 ani, ai pus mâna pe „băiatul tău”, viitorul nu îţi va mai părea nicicum luminos dacă nu e şi el prezent. Atunci când te visezi făcând şi cele mai banale lucruri alături de el, înseamnă că ai avut norocul de a descoperi ceea ce te completează, încă de la vârsta fragedă a adolescenţei.
 

Să îţi fie ţie bine, mai presus de orice

 
Un alt criteriu după care îi poţi filtra pe cei nepotriviţi de cei potriviţi? Băiatul care îţi este menit şi căruia îi eşti menită îşi va dori, mai presus de orice, ca tu să fii fericită. Aşa cum şi bucuria lui te va umple pe tine de fluturi în stomac, şi cel mai mic semn de plăcere, din partea ta, îl va ridica pe el până la cer. 
 

Marea dragoste şi testul „făcutului de nimic”

 
Să fii în al nouălea cer alături de un băiat drăguţ care îţi cumpără croissante delicioase la cele mai chic restaurante din Paris sau te duce la cumpături pe străduţele hip ale Barcelonei e de la sine înţeles. Dar să fii fericită alături de un tip, uitându-vă alene la TV, la plictisitorul teleshoppping sau „făcând nimic” e cel mai clar semn de „el e potrivitul tău”.
 

Interese comune şi preocupări diferite

 
Cu băiatul cu care te potriveşti vei împărţi multe, dar nu chiar totul. Important însă e că veţi avea o viziune comună asupra vieţii, aceleaşi principii şi idealuri şi veţi crede în aceleaşi vise. Pentru că dacă tu jinduieşti să mergi la facultate şi să salvezi lumea, iar el nu vrea decât să lâncezească pentru totdeauna cu amicii la o bere, ceva scârţâie.
 
Pe de altă parte, cu băiatul cu care te potriveşti nu vei împărţi aceleaşi hobby-uri. El poate fi un amator al celor mai dure curse de raliu, iar tu o prinţesă iubitoare de balet. Nu veţi rezona la acceaşi muzică, nu vă vor plăcea aceleaşi filme şi nu veţi citi aceleaşi cărţi. Dar le veţi gusta reciproc, din iubire pentru celălalt şi din prea multă potriveală.
 
Iubitul tău cât îţi este de potrivit?
 

Tags: cum îţi dai seama dacă e potrivit pentru tine, teste iubire, cu cine te potriveşti în dragoste, iubire, partener, adolescenta, compatibilitate

Articole similare

Unde iti duci iubita de Valentine’s Day?

Dragoste

Alături de alegerea cadoului perfect, cea mai bună locaţie de întâlnire reprezintă una din marile dileme ce chinuie un băiat în Vezi tot

Farmecul lucrurilor mărunte într-o relaţie

Dragoste

 Tuturor ne plac povestile frumoase de dragoste. Şi happy-end-urile din categoria ”şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Ne fascinează Vezi tot

Cum sa intelegem gelozia

Dragoste

Adolescentii se confrunta destul de des, in relatiile lor, cu sentimente contradictorii. Dintre acestea, gelozia pare sa fie cel mai greu Vezi tot

Vara asta am să mă îndragostesc!

Dragoste

 Să fie vară! Asta îți dorești în continuu! Atât de multe dorințe printre care și aceasta: Vreau să mă îndrăgostesc! Sumt Vezi tot

La ce varsta este potrivit sa fac sex?

Dragoste

Unii dintre prietenii tai au facut-o deja. Altii doar se lauda. Cativa sunt, ca si tine, in asteptarea marelui moment. Dar Vezi tot

Page Rank