Dragoste

Cum respingi delicat avansurile unui băiat

Scris de: Andreea Baluteanu | 19.06.2014

Cum respingi delicat avansurile unui băiat

...dar nici a justificărilor inutile

 
Niciun băiat nu are dreptul să îţi ceară neîncetat motive ale refuzului, şi nu trebuie sub nicio formă să trăieşti sub presiunea identificării acelei fraze minune care să îl convingă. Formulate potrivit, câteva observaţii asupra a ceea ce a greşit îl pot ajuta pe viitor, dar dacă ele devin o sursă de tensiune pentru tine, pune-i capăt fără nicio remuşcare. Aşa cum iubirea nu poate fi explicată, nici lipsa ei nu poate fi trasă la răspundere.
 

Măsura unui refuz delicat

 
Scuturată de emoţie, de compasiune şi de părere de rău, îndrugi câteva complimente stângace, crezând că prin accentuarea calităţilor sale, îi vei petici încrederea în sine, adânc zdruncinată de refuzul tău. Cum subtilitatea nu se numără însă printre trăsăturile definitorii ale băieţilor, există riscul de a confunda amabilitatea cu o dragoste neînţeleasă, nedescoperită, dar arzând profund, în interiorul tău. Prin urmare, măsura în dulcegării e mai mult decât necesară.
 

Dacă e refuz, refuz să rămână

 

Speranţele false de mai sus sunt construite pe o atitudine prost înţeleasă. Dar mai sunt şi alte tipuri de speranţe, cele închegate chiar de tine, în mod conştient, cu gândul că vei înlocui insistenţele actuale cu perspectiva iluzorie a unui viitor în care voi vă veţi regăsi, la fel de îndrăgostiţi, amândoi. Însă, dacă nu ai nici cea mai mică intenţie să îi fii vreodată alături, iluziile create doar cu preţul comodităţii tale nu sunt doar răutăcioase, dar pot avea consecinţe nedorite.
 

Minciuna în dragoste are picioare şi mai scurte

 
Deşi ai urmat cu sfinţenie toţi paşii de mai sus, el continuă să insiste, iar tu te găseşti atrasă irezistibil spre cea mai sigură cale de scăpare: minciuna. Fie îi spui că ai deja prieten, fie cazi în capcane şi mai fantasmagorice: că nu te atrag băieţii sau că ai tăi nu te lasă să ieşi din casă. Toate, pentru a nu-i leza şi mai mult orgoliul?
 

Nu-uri pentru el şi nu-uri pentru tine

 
Fii pregătită să dai piept la rândul tău cu anumite restricţii. Va fi poate necesar să te îndepărtezi de el pentru a-i lăsa spaţiul necesar să accepte decizia ta. Dacă aveţi un grup de prieteni comun, e posibil să restrângi întâlnirile cu ei. Vei pierde poate o frumoasă amiciţie. Sunt sacrificii pe care trebuie să le faci însă, dacă „nu” e răspunsul tău definitiv.
 

Nu te teme să ceri ajutor

 
Dacă niciunul din paşii de mai sus nu funcţionează, şi ai impresia că atracţia pentru tine s-a transformat în obsesie, nu te codi să ceri ajutorul prietenilor, al părinţilor sau al unui adult în care ai încredere. Cu dragostea nu e de joacă!
 
Tu cum alegi să respingi avansurile unui băiat?
 

Pagina: 1 | 2

Tags: avansuri, iubire, adolescenti, cearta, discutii, flirt, respingere avansuri

Articole similare

Vorbeşte cu adolescentul despre sex

Dragoste

 Prima discuţie despre sex cu adolescentul e un moment delicat din viaţa oricărui părinte, indiferent de natura relaţiei pe care a Vezi tot

9 experienţe prin care trebuie să treci după o despărţire

Dragoste

Dragostea voastră era mai frumoasă ca în poveşti, făurită din magie şi praf de stele. Inevitabilul s-a produs însă, şi, într-o Vezi tot

Mă iubește! Nu mă iubește!

Dragoste

Nu sunt sigură că și el mă iubește... Uneori ai senzația că tu îl iubești, dar el nu te iubește? Deși tu îl Vezi tot

La ce varsta este potrivit sa fac sex?

Dragoste

Unii dintre prietenii tai au facut-o deja. Altii doar se lauda. Cativa sunt, ca si tine, in asteptarea marelui moment. Dar Vezi tot

One night stand – pro sau contra?

Dragoste

I se mai spune şi aventură de o noapte şi nu este o experienţă la care se încumetă mulţi adolescenţi. Sexul Vezi tot

Page Rank