Dragoste

Cum să îi conving pe ai mei că el e alesul?

Scris de: Andreea Baluteanu | 24.04.2013

Cum să îi conving pe ai mei că el e alesul?

Te întâlneşti cu el de ceva vreme şi eşti sigură că e marea iubire a vieţii tale. Norii roz pe care pluteşti sunt însă pătaţi de rezerva părinţilor tăi, sau, mai grav, de dezaprobarea lor.

Cum să le demonstrezi că el e alesul inimii tale, astfel încât relaţia voastră să primească undă verde? Îţi vom oferi, în rândurile ce urmează, câteva sfaturi pentru a-ţi transforma părinţii în fanii numărul unu ai iubirii tale.
 

Ce simţi tu versus ce văd părinţii tăi
 

Când inima ta e plină de iubire, când prinzi aripi pentru că îi auzi vocea, iar cei mai zburdalnici fluturaşi şi-au făcut deja cuib în stomacul tău, reticenţa alor tăi în ceea ce îl priveşte pe EL ţi se pare de neînţeles. Cum pot să nu îţi înţeleagă iubirea, când e atât de evidentă, pentru lumea întreagă? Cine e copilul acum: tu sau ei, cei care refuză să ia în seamă o dragoste atât de mare? De ce trebuie să le dovedeşti că el e alesul?
             Înainte de a ne lăsa duşi pe aripile pasiunii tale, trebuie să îţi atragem atenţia asupra unui fapt: e foarte posibil ca ochelarii roz pe care dragostea ţi i-a aşezat pe ochi să îţi distragă atenţia de la unele aspecte ale realităţii. Aspecte care, din păcate, sunt mult prea vizibile în ochii alor tăi. Diferenţe de percepţie, sau probleme de orientare?
             Adevărul e că modul în care părinţii percep relaţia ta e diferit de viziunea ta. Ce trebuie să înţelegi e că ai tăi nu îşi doresc să îţi curme dragostea pentru că aşa au ei chef, pentru că vor să te vadă suferind sau să te pedepsească pentru vreo vină mai mult sau mai puţin reală. Dimpotrivă, tocmai suferinţa/neplăcerea/disconfortul tău vor să îl evite, cu orice preţ.

Pentru a te pregăti ca la carte să îţi convingi părinţii că iubitul tău le merită fata, e important să îţi însuşeşti, măcar pentru câteva momente de luciditate, punctul lor de vedere. Acolo unde tu vezi inimioare roz, nori pufoşi şi steluţe strălucitoare, ai tăi percep un băiat, despre care nu ştiu prea multe, ce ţine în palmele lui mari sufletul fetei lor dragi, gata să îl frângă, cu o simplă strângere necontrolată.

Teama de a nu te vedea suferind e principalul factor al reticenţei părinţilor faţă de marea ta iubire. Beneficiind de o experienţă de viaţă superioară, cel puţin din punct de vedere al vârstei, şi trecând prin întâmplări ce nu au nimic de-a face cu izul de poveste Disney al relaţiei tale, e natural să ezite, să aibă dubii, să nu creadă în atotputernicia sentimentelor, din prima secundă.
Dacă la frică se adaugă instinctul de a te proteja, nu e de mirare că, de îndată de aduci vorba de el, blânzii tăi părinţi se transformă într-o pereche de fiare sălbatice, gata să distrugă orice, pentru a apăra fericirea fetiţei lor.

Atunci când reputaţia mai puţin pozitivă a prietenului tău pune, la rândul ei, paie pe foc, te mai pot mira cutele între sprâncene, pe care le crestează povestea voastră? Sunt suficiente câteva vorbe rău intenţionate la adresa iubitului, pentru ca ai tăi să îl arunce în pivniţele dizgraţiei. Iar dacă, din nefericire, renumele prost pe care alesul tău l-a căpătat e justificat, vei porni cu un oarecare dezavantaj în misiunea de   a-i convinge că fiica lor adolescentă tocmai şi-a întâlnit marea dragoste.

Desigur, există şi părinţi deschişi, nerăbdători să îl cunoască pe El, şi gata să creadă în măreţia iubirii voastre. Cu toate acestea, chiar şi cea mai înţelegătoare familie trebuie convinsă, la un moment dat, că el e alesul.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cum îi conving pe ai mei că el e alesul, dragostea în adolescenţă, reticenţa/rezerva părinţilor faţă de iubit/a, relatia parintilor cu iubitul/a copilului lor

Articole similare

Cât de bine îţi cunoşti iubitul/iubita?

Dragoste

 Iată ca s-a întâmplat şi inevitabilul! Ţi-ai găsit, în cele din urmă, perechea şi ai (re)descoperit că simptomele îndrăgostirii nu sunt Vezi tot

Ce iubiri de vară nu trec pragul toamnei?

Dragoste

Oricine ştie: vara e cel mai potrivit anotimp pentru a te îndrăgosti. Atunci când soarele arde, pasiunea e mai mistuitoare, iar Vezi tot

Ce îi place unei fete la un băiat?

Dragoste

Săptămâna trecută am identificat acele calităţi care îi fac pe băieţi să exclame la unison: „ea e aceea!”. Dar pentru că Vezi tot

Singură de Valentine\'s Day... Singură de Dragobete..

Dragoste

Valentine's Day, sau Ziua Sfântului Valentin, împrumutată de la mult mai inventivii americani e „vinovată”, printre altele, de tonele de jucării Vezi tot

Te-a respins? Punct si de la capat!

Dragoste

Respingerea doare. Iar tu, adolescentule vrei sa fii inteles, acceptat si apreciat. Cum te-ai simtit cand ai fost respins de fata/ Vezi tot

Page Rank