Dragoste

Cum stă treaba cu orgoliul?

Scris de: Gherghescu Mihaela | 23.02.2012

Cum stă treaba cu orgoliul?

Cum reacționează o persoană orgolioasă?
 

În relația cu ceilalți, un om orgolios consideră că are dreptate, nu încearcă să-i înțeleagă pe alții, să accepte alte puncte de vedere, ci îi ascultă doar ca să găsească motive de a-i contrazice. Cel orgolios nu-și recunoaște greșelile, întotdeauna găsește pe altcineva vinovat, iar dacă totuși i se demonstrează că el a greșit, fie nu recunoaște, fie minimizează greșeala ca și când ar fi lipsit de importanță.
Alege o cale fără orgoliu! Dacă te vei lăsa stăpânit de acest sentiment, te va costa mult în ceea ce privește dragostea, relațiile și sănătatea.
 

Orgoliul și iubirea
 

Orgoliul poate fi motivul multor certuri într-un cuplu și implici ale destrămării unui acestuia. Indiferent cât de potriviți sunteți unul pentru altul, indiferent cât de mult vă iubiți, orgoliul vă duce în tabere diferite și vă îndepărtează treptat și iremediabil. Un ton ridicat al vocii, tăria în susținerea părerii, refuzul în a vedea și punctul de vedere al celuilalt..certuri frecvente în care fiecare trebuie să aibă ultimul cuvânt ..așa începe totul și se termină trist.

Dacă îți pasă cu adevărat de relația în care te aflii, încearcă să îți ții orgoliul în frâu și să pui mereu pe primul plan ce îți dorești cu adevărat.
Când dai orgoliul la o parte și devii așa cum ești cu adevărat, cu emoții, frică, sentimente, abia atunci începi să crești cu adevărat.

Dacă îti vei da seama că esti o persoană orgolioasă, e vremea să începi să lupti cu orgoliul tău, căci el este cel care te împiedică să iubesti. A cere iertare și a-ți arăta dragostea față de cineva nu te face să pierzi nimic. Pentru a o lua de la început, unul sau altul trebuie să-si deschidă inima și să-și lase orgoliul deoparte. E cel mai bun lucru pe care îl poate face un om pentru celălalt.
 

Pagina: 1 | 2

Tags: definiția orgoliului, orgoliul la adolescenți, persoană orgolioasă, caracteristicile unei persoane orgolioase, orgoliul ȋn iubire;

Articole similare

Metode de agăţat băieţii

Dragoste

 L-ai observat acum ceva timp, dar el nu are ochi pentru tine. Ieşi în oraş şi ai chef să te distrezi Vezi tot

Cum să îl faci să se îndrăgostească de la prima întâlnire?

Dragoste

 Visezi de ceva vreme la el şi în sfârşit te-a invitat la o întâlnire oficială. Tremuri de emoţie, tresari la cel Vezi tot

Cum respingi delicat avansurile unui băiat

Dragoste

 Sunteţi amici de ceva vreme, şi tocmai şi-a declarat iubirea, pe nepusă masă. Te-a văzut dansând în club şi de atunci Vezi tot

Suferinta din dragoste

Dragoste

Simti ca te doare atat de tare ca nici nu mai poti sa respiri. Ai da orice sa poti da timpul Vezi tot

Să vorbesc cu părinţii despre sex?

Dragoste

Fie că ţi-ai început sau nu viaţa sexuală, indiferent dacă ai sau nu un iubit/o iubită, te mai muncesc încă unele Vezi tot

Page Rank